Uutiset & Artikkelit

30.03.2021 18:15
Vilpasvikings.fi

Ryöstöretki onnistui - Seagulls-Vilpas 0-1

Kuva Samira Lee.

 

Aikanaan 800-1100 -luvuilla pohjolan hurjamaineiset viikingit tekivät ryöstöretkiä Skandinavian ohella myös Suomeen. Viikinkejä ajoivat retkilleen uudet maat, rikkaudet ja kuuluisuus. Tuhat vuotta myöhemmin Vilppaan viikinkien ryöstöretkestä pääkaupunkiin tuli menestys. Vaikka rikkauksia Kisahallista ei löytynyt, välierien avausvoitto sellaiseksi voidaan laskea. Vahvasti aloittaneen Seagullsin kone hyytyi toisella puoliajalla ja Vilpas haki 93-98 (56-43) voiton ryöväten kotiedun itselleen. Joukkueet kohtaavat toisen kerran torstaina Salohallissa kello 18:30. Toinen välieräsarja Pyrintö-Karhubasket starttaa tänään Tampereella.

 

Kisahallin ottelu oli hyvin kaksijakoinen, sillä Seagulls oli erittäin hyvä ensimmäisellä puoliajalla (28-20, 28-23), Vilpas puolestaan toisella puoliskolla (20-27, 17-28). Vilpas johti ottelua vain vajaat viisi minuuttia, mutta tärkeintä oli olla keulilla ne ratkaisevat loppuhetket. 

 

Ottelu lähti käyntiin vieraskoreasti ja salolaiset johtivat neljän minuutin jälkeen 9-15. Sen jälkeen Seagulls rykäisi 11-0 runillaan 20-15 johtoon ja poistui ensimmäiselle tauolle numeroista 28-20. Vaikeuksia oli etenkin korille hyvin rullaavan Wayne Martinin (7) kanssa.

Toisella kympillä ero kasvoi pitkälle tauolle mentäessä lukemiin 56-43. Lokkien hyökkääminen oli vaivatonta ja 13 pisteen taukojohto oli vähintäänkin ansaittu. Vaikeudet Martinin (13) kanssa jatkuivat ja jälleen kerran oli todettava, ettei Shawn Huffia kannata jättää bonusviivan taakse vapaaksi. Kokenut susijengin kapteeni upotti kaikki kolme kolmostaan ja hyvää työtä tekivät myös liukas Kendale McCullum (7), Antti Kanervo (9) sekä Tuukka Kotti (8). Vilppaan hyökkäysvoima lepäsi vahvasti Jeremiah Woodin (12/2) leveillä harteilla. Mikko Koivisto (8) ja Teemu Rannikko (8) osuivat kahdesti rajan takaa.

 

Kolmannella jaksolla kotijohto kasvoi 15 pisteeseen, mutta sitten ruoriin astui Aatu Kivimäki. Kisahallissa viihtyvä takamies säkitti kaikki kolme kolmostaan pohjaan ja Vilpas sai hengen päälle. Myles Stephensin säestäessä seitsemällä pinnalla se voitti jakson 20-27 ja viimeiselle tauolle mentiin kaikkien mahdollisuuksien tilanteessa 76-70. 

 

Kippari Rannikko oli elementissään Kisahallissa ja johdatti joukkonsa komeaan voittoon. Kuva Samira Lee.

 

Lahtea vastaan Vilpas oli hätää kärsimässä jokaisessa  pelissä, mutta nousi joka kerta lopussa voittoon. Sama sitkeys alkoi näkyä Kisahallissa ja Seagulls joutui vilkuilemaan jatkuvasti takapeiliin. Kivimäen ja Koiviston kahdella kolmosella oltiin jo tilanteessa 80-78 ja kun Rannikkokin onnistui viivan takaa (2:42 jäljellä), Vilpas oli noussut komeasti tasoihin 87-87. 

Ensimmäisen kerran puoleen tuntiin Vilpas siirtyi kuskin paikalle Deondre Parksin kolkilla 89-90 ja Parksin yhdellä vaparilla vierasjohto kasvoi kahteen pisteeseen puolitoista minuuttia ennen summeria. Gullsin pallonmenetyksen jälkeen nähtiin ottelun ratkaisu. Ajassa 0:52 Wood passasi mainion syötön kulmaan, Juho Nenonen nakutti kolmosen pohjaan ja Vilppaan johto kasvoi viiteen (89-94). 

Kotijoukkueen aikalisän jälkeen Martin kavensi eron kolmeen ja joutui rikkomaan sen jälkeen kahdesti. Woodin ensimmäinen heitto meni sisään (91-95) ja toinen ohi. Kun Nenonen rikkoi Kottia levypallotilanteessa lokkikapteeni antoi vielä toivoa joukkueelleen onnistuen molemmissa vapareissa. Gullsin oli jälleen rikottava eikä Rannikko erehtynyt omissa vapareissaan. Tilanne 93-96 ja kellossa yhdeksän sekuntia. Kotijoukkueen ainoa sauma jatkoajalle oli kolmonen, mutta se ei päässyt edes yrittämään sitä. McCullum ajoi keskelle, rojahti Rannikon päälle ja tuloksena hyökkääjän virhe. Loppunumerot 93-98 sinetöi vapariviivalta Mikko Koivisto.

 

 

 

Vilppaan iltaan mahtui useita sankareita, mutta parhaana palkitun Aatu Kivimäen (18/1) roolia ei voi vähätellä. Seitsemästä kolmosesta upposi kuusi ja Aatu teki hyvää työtä liukkaan McCullumin kanssa pakkipäässä. Mikko Koiviston (16/2/5 syöttöä) käsi kävi tarkkana kaarella ja kuudesta kolmosesta osui neljä. Kun listaan lisätään taikuri Rannikon onnistunut heittopeli (kolmoset 4/7), Vilpas voitti pitkälti kotimaisilla voimilla. 

Jeremiah Wood (13/5) piti salolaiset avauspuolikkaalla siedettävällä etäisyydellä ja viime kohtaamisen sankari Deondre Parks Jr heitti 14 pistettä. Parks sai loppuhetkillä kovan kolhun päähänsä ja oli tokkurainen pitkään pelin jälkeen. Toivotaan, että mies on pelikunnossa torstaina. Myles Stephens (9/3), Juho Nenonen (7/3) ja LD Griffin (4/2) vastasivat lopuista tehoista. Vilpas kuittasi pisteet vastustajan menetyksistä 10-17, mutta jäi huutolaispojan asemaan hyökkäyslevyreissä. Niistä Seagulls teki peräti 22 pistettä Vilppaan kahta vastaan. Siihen keskitytään taatusti videopalaverissa. Penkiltä Vilpas sai pisteitä 39, Gulls 18.

 

Kotijoukkueen peli hyytyi selvästi toisella puoliajalla ja mielenkiintoiset match-upit alkoivat kääntyä Vilppaalle. Rannikko teki reilussa 24 minuutissa 17/2/7, McCullum vajaassa 33 minuutissa 21/4/2. Heittokoneiden kisassa Mikko Koivisto osui lempipaikoistaan 4/6, Antti Kanervo 1/4. Wayne Martin voitti tilastoissa Woodin 22/8 - 13/5, mutta plus/miinuksissa Wood oli +9, Martin -4. Tuukka Kotti heitti 10 pistettä ja Shawn Huff (16/5) osui aluksi bonusviivan takaa 5/5, mutta jäi pisteittä viimeiset 16 minuuttia. Porter Troupesta (6/5/6 syöttöä) eikä Corban Collinsista (2/2) ollut tällä kertaa ottelun ratkaisijoiksi.

 

 

Välieräsarja jatkuu torstaina Salohallissa kello 18:30. 

Hanki kannatuslippu matsiin 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit