Uutiset & Artikkelit

04.03.2021 20:44
Vilpasvikings.fi

Runkosarjan viimeinen kotipeli perjantaina, vastassa Ura Basket

Teemu Rannikko kipparoi joukkonsa runkosarjan viimeiseen kotiotteluun ja samalla oman pelaajauransa viimeisen runkosarjan kotiotteluun. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan runkosarja on viimeistä silausta vaille valmis. Kaikilla joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä, mutta lopulliset sijoitukset ovat yhä hämärän peitossa. Selvää on, että Seagulls tulee voittamaan runkosarjan, Vilpas on neljäs ja pudotuspelien ulkopuolelle jäävät Kouvot, Ura Basket ja Korihait. Muiden kanssa onkin sitten mietittävää. Pyrintö kaatoi keskiviikkona vieraissa Karhubasketin ja tarrasi kiinni kakkossijaan. Viisikosta Lahti, BC Nokia, Kataja, Kobrat ja KTP yksi lähtee kesälomalle ja neljä muuta taistelevat tulevasta puolivälierävastustajasta. Kaikki on vielä auki.

 

Vilppaalla on jäljellä kaksi ottelua eli perjantainen kotipeli Ura Basketia vastaan ja päätöskierroksen vierailu Helsinkiin Seagullsin vieraaksi. Otteluilla ei ole enää varsinaista merkitystä, sillä Vilppaan sijoitus tulee olemaan ilman Kauhajoen totaalista romahdusta neljäs. Kolmossija edellyttäisi Karhubasketin tappioita kotonaan Kouvoille ja Ura Basketille vieraissa ja Vilppaan voittoa Ura Basketista ja Seagullsista. Eli ei tule toteutumaan. Näin Vilppaan viikingit aloittavat puolivälierät Salohallissa lauantaina 13. maaliskuuta. Ketä vastaan? Se ratkeaa todennäköisesti vasta runkosarjan päätöskierroksella 9. maaliskuuta.

Perjantaina pelataan sijoitusten kannalta mielenkiintoinen ottelu Kotkassa, kun KTP ja Kobrat iskevät yhteen. Lauantain herkkupala on puolestaan Joensuun vääntö Katajan ja Lahden välillä. Tilanne ennen perjantaita on seuraava: 1) Seagulls 19/1, 2) Pyrintö 16/4, 3) Karhu 15/5, 4) Vilpas 13/7, 5) Lahti 10/10, 6) BC Nokia 10/10, 7) Kataja 9/11, 8) Kobrat 9/11, 9) KTP 9/11, 10)Kouvot 5/15, 11) Ura Basket 3/17, 12) Korihait 2/18.

 

Uutta mielenkiintoa Vilppaan kahteen viimeiseen runkosarjan otteluun tuo valmentajanvaihdos. Päävalmentaja Sami Toiviainen saa nauttia matseista kotisohvalta koronakaranteenissa ja puikkoihin hyppää kakkosmies Jere Anttila. Toiviaisen "lomailuun" ei liity mitään dramatiikkaa. Hän oli viime perjantaina Tampereella vetämässä nuorimman tyttärensä joukkueen treenejä ja paikalla oli henkilö, joka oli saanut tartunnan. Vaikka jatkotartuntaa ei ole todettu, Toiviainen joutuu viranomaisten ohjeiden mukaan viettämään kaksi viikkoa omissa oloissaan ja vapautuu karanteenista juuri pudotuspelien kynnyksellä. Päävalmentajan altistumisella ei ole vaikutusta joukkueen toimintaan.

- Päävalmentajan nimitys runkosarjan kahteen viimeiseen peliin tuli täysin yllättäen ja pyytämättä, mutta ei tässä auta muu kuin hoitaa homma. Ura on mättänyt viimeisiin viiteen peliin pisteitä 110 pinnan keskiarvolla ja sitä emme voi antaa Salohallissa. Meillä on vielä hieman epäselvää pelaavan rosterin suhteen, mutta vain voitto on mielessä, tuumii ensi kertaa päävalmentajan pallille hyppäävä Jere Anttila.

 

Kokoonpano-ongelmilla hän viittaa torstain tilanteeseen. Juho Nenonen on edelleen sivussa ja tiistainen Seagulls-peli toi lisää terveysongelmia. Mikko Koiviston pelaaminen ratkeaa perjantaina ja sama tilanne on Jeremiah Woodin kohdalla. Jos iso mies ei pelaa, hyppää Saiquan Jamison ruutuun. Yläraajavammasta kärsinyt Aatu Kivimäki lienee jo kokoonpanossa perjantaina, mutta pelaako hän? Siitä ei ole takuita.

Vilpas perjantaina: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto (GTD50%), 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki (GTD50%), 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood (GTD50%), 33 Jamison (GTD50%).

 

Riku Laineella on luvassa iso rooli kasvattajaseuraansa vastaan. Kuva Ville Vuorinen.

 

Perjantain vastustaja Ura Basket on jämähtänyt sarjan hännille ja käy Korihaiden kanssa kisaa jumbopaikan välttämisestä. Kaarinalaiset ovat voittaneet kauden 20 pelistään kolme ja yhden voiton edellä Korihaita. Saloon joukkue saapuu kahden ottelun voittoputkessa, sillä lauantaina kaatui juuri Korihait Littoisissa 109-105 ja ennen maajoukkuetaukoa se haki 99-100 yllätysvoiton Joensuusta. 

Illan joukkueet kohtasivat marraskuussa Kupittaalla ja ilman Rannikkoa ja Nenosta pelannut Vilpas oli parempi 59-81. Jeremiah Wood lannisti kaarinalaiset jo avauspuoliajalla ja kun kotijoukkue ei osunut oikein mistään, peli oli helppo salolaisittain. Emmitt Holt (13) nousi isäntien parhaaksi pistemieheksi ja Vilppaalta kunnostautui toisella puoliajalla neljä kolmosta säkittänyt Mikko Koivisto (16). 

- Vilpas valmistautuu playoffseihin ja menestymään siellä kun taas meillä kauden loppu häämöttää. Odotan silti, että pystymme haastamaan Vilpasta hyvin perjantaina, toteaa päävalmentaja Damion Dantzler.

Ura Basket Salohallissa: 0 Bracy-Davis, 2 Niemi, 5 Allen, 7 Sulonen, 8 V Hänninen, 15 Holt, 20 L Hänninen, 21 Nuutinen (GTD25%), 25 Ala-aho, 30 Airenne, 31 Tuomala (GTD25%).

 

Vilpas Vikings - Ura Basket perjantaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Kimmon Vihannes Oy ja ottelu on nähtävänä suorana Ruutu+ palvelusta.

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit