Uutiset & Artikkelit

07.03.2021 18:54
Vilpasvikings.fi

Nyt se on varmaa - puolivälierissä vastaan Lahti Basketball

Vilpas ja Lahti kohtasivat viimeksi tammikuun lopulla Kisakalliossa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Lauantai toi ratkaisun Vilppaan vastustajaan puolivälieräsarjaan, kun Lahti Basketball haki riemukkaan 78-85 vierasvoiton Joensuun LähiTapiola Areenalta. Pieti Poikolan LaBanousi kauden 11. voittoonsa ja matkaa seurahistoriansa ensimmäisiin pudotuspeleihin. Se kohtaa päätösrundilla kotonaan Korihait eikä voi enää menettää viitossijaansa. Pudotuspelit käynnistyvät lauantaina 13. maalikuuta Salohallissa kello 15:30 ja välieriin mennään neljällä voitolla. 

Pudotuspelipaikkansa ovat tässä vaiheessa varmistaneet Seagulls, Pyrintö, Karhubasket, Vilpas, Lahti Basketball, BC Nokia sekä Kobrat, mutta otteluparit ovat Vilpas-Lahti -paria lukuun ottamatta täysin auki ja ratkaisut nähdään vasta jännittävällä tiistain päätöskierroksella.

 

Päävalmentaja Sami Toiviaiselle vastustajan varmistuminen jo nyt oli erittäin mieluinen.

- Nyt pystyn tekemään rauhassa pohjatyötä Lahden kohtaamiseen ja Anttilan Jere saa keskittyä tiistaiseen Seagulls-peliin. Matkustuksellisesti Lahti on hyvä vaihtoehto, sillä tuskin kukaan seurassa olisi halunnut Lapualle saati Joensuuhun reissata. Ovat pelilliset voimasuhteet sitten mitä tahansa, myöntää Toiviainen.

Vilpas ja Lahti ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja voitot ovat tasan 1-1. Päävalmentajalla on selkeä käsitys lauantain vastustajasta.

- Lahti on tietyllä tapaa helppo skoutata, koska he tekevät niin ilmeisiä asioita aktiivisuuksineen ja aggressiivisuuksineen. Tosin Lahden yliaggressiivisuus on viimeisissä peleissä vähentynyt selvästi. He tulevat varmasti kovaa ensimmäiseen otteluun ja siihen meidän pitää olla valmiita, pohtii vielä muutaman päivän kotikaranteenissa viettävä Toiviainen.

 

Joensuussa Lahden syömähammas oli 26 pistettä heittänyt Nijal Pearson, joka liittyi ryhmään helmikuussa Alex Campbellin lähdettyä kotiin Kanadaan kesken kauden. Pearson on pelannut Lahdessa viisi ottelua 21.2 pisteen keskiarvolla ja Katajaa vastaan takamies latoi komeat 15 pistettä päätöskympille. Toinen tärkeä lenkki itärajalla oli kaikki kahdeksan pelitilanneheittoaan upottanut Henri Ventoniemi. 

Poikolan muut ulkomaalaiset ovat Wayne McCullough (18.0/6.3), Brandon Peel (10.1/8.1) ja Brandon Myer (10.9/4.1). Pitkältä sairaslomalta palannut ja maaliskuussa kaksi ottelua pelannut Vesa Mäkäläinen ei pukenut Joensuussa, mutta eiköhän vanha sotaratsu lauantaina ole vahvuudessa.  

- Ensimmäisenä haluan onnitella Lahden organisaatiota playoffpaikasta. Siellä on tehty kovasti hyvää työtä ja sain itse tulla ikään kuin valmiiseen pöytään. Tänään oltiin koko peli hyvin läsnä ja kun Katajakin oli tänään oikein hyvä, se tekee tästä hienon voiton, kiitteli Pieti Poikola pelin jälkeen.

 

Tiistain päätöskierrokselle jää kuitenkin paljon panosta, sillä sijat 6-9 ovat vielä täysin hämärän peitossa. Tuskaisin tilanne on KTP:llä, jonka ainoa sauma jatkopeleihin on vierasvoitto Pyrinnöstä ja samaan aikaan Katajan on hävittävä Lapualla. Lauantaina niukasti Pyrinnölle hävinnyt BC Nokia ei voi kohdata ensimmäisellä kierroksella runkosarjan voittaja Seagullsia ja sen sijoitus tulee olemaan kuudes tai seitsemäs. 

Kobrat tulee olemaan sijoilla 6,7 tai 8 ja Katajan sijoitusvaihtoehdot ovat 6,7,8 ja 9. KTP ei voi enää yltää kuin sijalle kahdeksan.

Mahdollista onkin, että puolivälierissä nähdään kaksi hienoa paikallisderbyä eli Pyrintö-BC Nokia ja Karhubasket-Kobrat.

 

Päätöskierroksen ottelut ovat Kouvot-BC Nokia, Lahti-Korihait, Seagulls-Vilpas, Ura Basket-Kauhajoki, Kobrat-Kataja sekä Pyrintö-KTP. Seagulls on runkosarjan voittaja, Pyrintö kakkonen, Karhubasket kolmas, Vilpas neljäs ja Lahti Basketball viides. Katsellaan hieman päätöskierroksen vaihtoehtoja avoinna oleville sijoille.

 

Jos voittajia ovat BC Nokia, Kobrat ja Pyrintö, sijoitukset ovat 6-Nokia, 7-Kobrat, 8-Kataja.

Jos voittajia ovat Kouvot, Kobrat ja Pyrintö, sijoitukset ovat 6-Kobrat, 7-Nokia, 8-Kataja.

Jos voittajia ovat Kouvot, Kataja ja Pyrintö, sijoitukset ovat 6-Kataja, 7-Nokia, 8-Kobrat. 

Jos voittajia ovat Nokia, Kataja ja Pyrintö, sijoitukset ovat 6-Nokia, 7-Kataja, 8-Kobrat.

Jos voittajia ovat Nokia, Kataja ja KTP, sijoitukset ovat 6-Nokia, 7-Kataja, 8-Kobrat

Jos voittajia ovat Kouvot, Kataja ja KTP, sijoitukset ovat 6-Nokia, 7-Kataja, 8-Kobrat.

Jos voittajia ovat Kouvot, Kobrat ja KTP, sijoitukset ovat 6-Kobrat, 7-Nokia, 8-KTP

Jos voittajia ovat Nokia, Kobrat ja KTP, sijoitukset ovat 6-Nokia, 7-Kobrat, 8-KTP.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit