Uutiset & Artikkelit

14.03.2021 16:16
Vilpasvikings.fi

Lahti nousi taistelemaan, Vilpas johtaa 1-0

Myles Stephens ja Mikko olivat Vilppaan palkitut eilisessä matsissa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan pudotuspelit lyötiin tulille lauantaina eikä suuria yllätyksiä nähty. Seagulls löylytti Kobria hurjin luvuin 117-80 ja runkosarjan nelonen Vilpas otti avausvoiton Lahti Basketballista 86-79 (44-32). Vilppaan voitto pohjautui hyvään ensimmäiseen puoliaikaan, jolla salolaiset johtivat parhaimmillaan 20 pisteellä. Lahti nousi peliin mukaan viimeisellä jaksolla, mutta voittoon asti paukut eivät riittäneet. 

 

Helsingissä Antti Kanervo johti Seagullsin tulitusta upottaen 12 kolmen pisteen yrityksestään peräti kymmenen pussiin. Se on ennätysmäärä pudotuspelien historiassa ja samaan ovat pystyneet vuosien varrella vain Jari Raitanen 1992 ja Mika Kankaanpää 1993. Kobrat pelasi edelleen ilman pelintekijä Antto Nikkarista. Tänään omat puolivälieräsarjansa aloittavat Pyrintö-Kataja ja Karhubasket-BC Nokia.

 

Salohallissa Vilpas aloitti vahvasti ja Teemu Rannikko takoi taululle nopeasti lukemat 6-0. Vaikka päävalmentaja Sami Toiviainen päästi koko aloitusviisikkonsa huilaamaan jakson puolivälissä, rosterin tasosta kertoo se, että ero kasvoi kymmeneen pinnaan 21-11. Takamies Deondre Parks Juniorin 11 pisteellä Vilpas lähti lepotauolle 25-13 johdossa ja ero tuli näkyviin etenkin kolmoskaarella. Vilpas osui 5/8, Lahti 1/8. Tarkkakätinen Parks pelästytti Vilppaan penkin pudottuaan hyppyheittonsa jälkeen Ricky Waxlaxin jalalle, mutta onneksi nivelsiteen kestivät.

 

 

Toisella kympillä Vilppaan johto kasvoi Myles Stephensin kahdeksalla pisteellä lukemiin 37-17, mutta Lahti sai kavennettua puoliajalle mentäessä eron 12 pinnaan. Nijal Pearson (12) aiheutti eniten päänvaivaa salolaisille, mutta Stephens sai Wayne McCulloughin (4) kuriin mukavasti. Vilpas oli lukenut läksynsä levypallojen tärkeydestä ja se vei irtopallot 27-17. Mikä parasta,  hyökkäyslevyt jäivät käsiin 9-5.

 

Kolmannen jakson alkuun hienon kauden pelannut Ville Karvonen nappasi neljännen virheensä eikä nuori mies ollut vihellyksiin ollenkaan tyytyväinen.

- Kokeneita kettuja oli vastassa ja täytyy vaan olla fiksumpi. En silti voi valehdella, tuomarilinja kyllä turhautti, Karvonen totesi. Saman kohtalon koki kolme minuuttia ennen taukoa Juho Nenonen. Viimeiselle lepotauolle mentiin Vilppaan johdossa 71-58. Stephensillä oli koossa 16 pistettä, Pearsonilla 21.

Päätöskympillä Lahti sai Vilppaan hyökkäyspelin tukkoiseksi ja pallo jäi pyörimään liikaa kaarelle. Vaikka Lahti ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla, ei se päässyt kuutta pistettä (84-78) lähemmäksi. 

- Ensimmäiset syötöt kestivät liian kauan ja jäivät liian kauaksi korista. Meidän hyökkäyksen flow oli toisella puoliajalla huonompaa ja Lahti pääsi lähelle tehtyään toisella puoliajalla 47 pistettä, Toiviainen totesi.

 

Juho Nenonen (8/3) joutui viettämään loppuhetket  pukukopin puolella. Toisella jaksolla hän sai EU-virheen välikohtauksesta tanssipartneri Vesa Mäkäläisen kanssa ja kokenut lahtelainen olisi ansainnut suorituksestaan Oscarin. Loppusekunneilla Nenoselle vihellettiin tekninen virhe, koska käsi oli Lahden sivurajassa rajaviivan väärällä puolella.

 

Parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat Myles Stephens & Nijal Pearson. Kuva Ville Vuorinen.

 

Otteluisäntä OP Lounaismaa palkitsi kotijoukoista hyvää työtä tehneen Myles Stephensin (17/5) ja Länsirannan hammaslääkärien syömähammas oli kolme kolmosta upottanut Mikko Koivisto (16/4). Deondre Parks Jr heitti 15 pistettä ja Aleksanteri Aholan tiukassa vartioinnissa ollut Teemu Rannikko 10 pinnaa neljällä syötöllä. 

Paljon tilaa kaarella saanut LD Griffin (11/7) säkitti neljästä kolmosestaan kolme ja Toiviainen pohtikin, onko Griffin yhtä vapaana vielä jatkossa. Jeremiah Wood (7) heitti kakkosensa vain 1/6, mutta oli kentän paras levypalloissa (12). Aatu Kivimäen (2/0) tuskainen taival jatkuu. Seagulls-pelissä pyörähtänyt nilkka kääntyi uudelleen ja peliaika jäi reiluun kolmeen minuuttiin. Pelaaminen maanantaina Lahdessa on epätodennäköistä.

 

Lahden päävalmentaja Pieti Poikolan mielialat olivat hieman kaksijakoiset. Ryhmänsä heittopeliin hän ei ollut alkuunkaan tyytyväinen. Kolmoset osuivat vain 5/25 ja vapareista karkasi harakoille 12 (22/34).

- Vilpas aloitti hyvin ja otti meidän tilan pois. Vaikka meidän heitot eivät olleet niitä mitä haluttiin, koko ajan oli sellainen olo, että me teemme tästä vielä pelin. Näistä paikoista odotusarvo on enemmän kuin viisi onnistunutta kolmosta. Näytimme, että pystymme voittamaan Vilppaan. Kotipelissä ei ole enää yhtään ensikertalaista pudotuspeleissä, nyt niitä oli yhdeksän kymmenestä, arvioi Poikola.

Lahden ykköspyssy Wayne McCullough jäi Stephensin hellässä huomassa 12 pisteeseen ja kovimmaksi korintekijäksi nousi Nijal Pearson (27/5/6 syöttöä).

- Mietin, että pitäisikö Stephens laittaa kuumaan Pearsoniin, mutta pidän silti McCulloughia Lahden tärkeimpänä pelaajana. Pearson ei kuitenkaan monta helppoa koria saanut, pohti Toiviainen. 

Brandon Peel kasasi tehot 14/6, Brandon Myer 7/3 ja Henri Ventoniemi 9/10. Vesa Mäkäläinen (4/0) ei enää toisella puoliajalla pelannut sekuntiakaan. Turvatoimena.

 

Ottelusarja jatkuu jo maanantaina Lahden Suurhallissa ja Salohalliin palataan torstaina.

- Nyt meillä on kokemusta Lahden intensiteetistä. Jos tämä ottelu olisi päättynyt 20 pisteen voittoon, olisin huolissani asenteesta maanantaina. Nyt ei tarvitse ajatella sitäkään, myönsi Toiviainen.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit