Uutiset & Artikkelit

21.03.2021 17:59
Vilpasvikings.fi

Käsikirjoittajalla helppo ilta - Vilpas-Lahti 4-0

 

 

Koripallodraama Vilppaan ja Lahti Basketballin välillä jatkui Energia Areenalla tutulla käsikirjoituksella eikä lopputuloskaan muuttunut mihinkään. Huipputasaisen puolivälieräsarjan neljäs ja viimeinen osa päättyi Vilppaan 87-92 voittoon ja salolaiset etenivät välieriin voitoin 4-0. Kun Seagulls teki saman tempun pari tuntia aikaisemmin Lapualla korein 83-97, joukkueet iskevät yhteen viikon päästä maanantaina Kisahallissa käynnistyvissä välierissä. Kauhajoella ja Pyrinnöllä on mahdollisuus varmistaa välieräpaikkansa tänään.

 

Vilppaan ja Lahden välinen ottelusarja hakee vertaistaan tasaisuudessa. Jokainen ottelu olisi voinut päättyä Lahden hyväksi, joten Vilpas saa olla enemmän kuin tyytyväinen puhtaasta 4-0 pyyhkäisystä. Lahti Basketball on erinomainen joukkue ja sen sinnikkyys ja perään antamattomuus huokui tyhjien katsomoiden yläriveille saakka. Ottelusarjan ratkaisuksi voidaan varmasti nostaa kokemus, jota Vilppaalta löytyi niin paljon enemmän. Silti hattu päästä Pieti Poikolan joukoille. Lahti oli sitkeä ja venyvä kuin Hubba-bubbapurkka ja erityiskiitokset menevät kapteeni Vesa Mäkäläiselle, jolle Suurhallin ottelu saattoi olla uran viimeinen. 

 

Torstaisessa Salohallin pelissä Lahti aloitti vahvasti 0-11, Vilpas nousi puoliajalle pisteen päähän ja meni kolmannessa erässä johtoon. Päätösjaksoa edettiin kummankin johtaessa vuorollaan ja kiihkeä kamppailu päättyi jatkoajan jälkeen 84-81.

Lauantaina Lahdessa kotijoukkue aloitti 13-2, Vilpas nousi puolivälissä lukemiin 42-40 ja johti kolmannen kympin jälkeen 67-69. Kun se hoiteli viimeiset minuutit viiden pisteen voiton arvoisesti 87-92, ottelun käsikirjoittajalla oli vapaapäivä draaman kaaren osalta. Samoilla ideoilla mentiin.

 

 

Lahden alkuspurtti oli taas vakuuttava. Neljässä minuutissa kolme kolmosta ja kaksi kakkosta pussiin ja kun Vilpas menetti pallon  neljästi, Toiviainen kutsui joukkonsa pikaiselle aikalisälle. Avauskympin jälkeen Lahti johti 22-13, teki salolaisten seitsemästä menetyksestä 11 pistettä ja vei kolmen sekunnin pisteet 10-2. Kokenut Vilpas ei tästä häkeltynyt, vaan nousi horroksesta heränneiden Myles Stephensin ja Juho Nenosen heitoilla kahden pisteen päähän 42-40. Kumpikin naputti kahdeksan pinnaa Lahden naruihin. 

Torstain pelissä Vilpas nousi ensimmäistä kertaa johtoon kolmannen jakson toisella minuutilla, tällä kertaa siihen kului pari minuuttia enemmän. Stephensin komealla donkilla ja bonusvaparilla viikingit johtivat 52-53 ja ero kasvoi hurjalla 0-16 runilla yhdeksään pinnaan (52-61). Loppuhetkillä sitkeä Lahti kiri taas kahden pisteen päähän 67-69 ja trillerin ainekset olivat jälleen koossa. 

Jakson päärooliin nousi kahdeksan pistettä pussittanut Aatu Kivimäki, joka peri kipeitä paikkojaan lepuuttaneen Teemu Rannikon minuutit. Stephens jatkoi vahvaa menoaan yhdeksällä pinnallaan ja kahteen jaksoon 15 pistettä tykittänyt Nijal Pearson saatiin kuriin. Tarkkaheittoinen takamies ei tehnyt pistettäkään.

 

Päätöskympin puolivälissä Vilpas näytti jo rullaavan kaivattuun voittoon, kun se karkasi Juho Nenosen kolmosella 12 pisteen etumatkalle 72-84. Se oli turha luulo. Kotijoukkue tuli viimeisellä minuutilla jäätävällä 14-0 runilla tasalukemiin 86-86 ja jännitys oli käsin kosketeltavaa. Brandon Peel rikkoi Jeremiah Woodia ja tämä pussitti molemmat vaparinsa sisään. Kellossa 36 sekuntia ja Vilpas johti 86-88. 

Pearsonin heitettyä ohi Wood haki puolustuslevyrin ja Ricky Waxlax joutui rikkomaan. Vilpas pelasi sivurajasta pallon Deondre Parksille ja nyt Pearsonin oli rikottava. Parksin hermot pitivät vapariviivalla ja Vilpas johti 86-90, kellossa reilut 12 sekuntia. Lahti haki nopeaa ratkaisua, mutta Stephens riisti pallon Peeliltä. Ville Karvonen rikkoi ja Mikko Koivisto säkitti takuuvarmasti vaparinsa 86-92. LD Griffinin rikottua loppuhetkillä Pearsonia tämä heitti ensimmäisen sisään ja toisen taktisesti ohi. Pallo ajautui kaaren taakse Peelille, jonka kolmonen meni sisään, mutta summeri oli ehtinyt jo soida ja lopputulos 87-92 jäi voimaan. Huh huh.

 

 

Vilppaan parhaana palkittiin hienon pelin molemmissa päissä pelannut Myles Stephens (17/4). Toinen takuumies oli oivaan vireeseen päässyt Juho Nenonen (16/6), jolle pudotuspelit tuntuvat sopivan kuin nenä päähän. LD Griffinin (14/3) nousujohteinen kausi jatkuu ja Aatu Kivimäki (11/0) pelasi pleijareiden parhaan pelinsä. Jeremiah Woodin (10/9) paini Henri Ventoniemen kanssa jatkui tasaisena ja lopussa tärkeät vaparit upottanut Deondre Parks Jr heitti yhdeksän pistettä. Teemu Rannikko (5/1) pelasi särkevillä jäsenillään vain reilut 13 minuuttia ja jäi sensaatiomaisesti ilman syöttöjä! Mikko Koivisto (6/0) oli kuin liimapaperissa ja Riku Laine taisteli tehot 4/3.

- Kaikki kunnia ja kiitos Lahdelle kovasta sarjasta. Pitää olla kiitollinen, että tämä meni 4-0. Olisi voinut jatkua game seiskaankin saakka. Nyt palautellaan seuraavaan sarjaan, totesi Riksa Laine.

Päävalmentaja Sami Toiviainen oli helpottunut sarjan katkeamisesta neljään peliin.

- Peli ratkesi kamalan alun jälkeen uskoon ja luottamukseen, että me osataan pelata. Toisella neljänneksellä puolustus parani sellaisella viisikolla, jolla ei olla hirveästi pelattu. Myles pelasi kakkosena ja Riku Laine kolmosena ja pointtina vuorottelivat Aatu ja Parks. Todella fyysinen sarja ja kiitokset Lahdelle. He pelaavat makeaa korista. Nyt vedetään pari-kolme päivää happea ja reilun viikon päästä jatketaan sarjan suurinta ennakkosuosikkia vastaan. Siitä tulee täysin erilainen sarja, pohti Toiviainen.

 

Lahti Basketball ansaitsee suuret kiitokset ja onnittelut näistä neljästä ottelusta. Raju pelitapa alkoi painaa myös lahtelaisten jaloissa ja eniten se näkyi Nijal Pearsonin (18/2) otteissa. Puoliaikaan mennessä takamies upotti 15 pistettä, toisella puolikkaalla enää kolme. Wayne McCullough (19/8) jaksoi paremmin ja hyvää työtä teki myös Brandon Peel (16/8). Brandon Myer heitti kymmenen pistettä, Henri Ventoniemi yhdeksän ja Ricky Waxlax yksitoista.

- Luvut 4-0 kertoo, että Salo ansaitsi mennä jatkoon. Pirullista hävitä 0-4, mutta paljon enemmän minulle merkitsee, mitä tuolla kentällä tapahtui. Tähän peliin katsottiin videolta vain meidän hyökkäystä ja se näkyi kentällä parempana pallon liikkeenä. Henri Ventoniemeltä tosi hieno pudotuspelisarja Woodia vastaan ja Koivistoa puolustettiin todella hyvin. Mikko sai yhden vapaan heiton. Hieno ja kuluttava prosessi ja oli hienoa olla tämän ryhmän matkassa, arvioi Pieti Poikola Lahden otteita.

 

 

Nyt vedetään henkeä ja parannellaan kolhuja. Seagulls ja Vilpas aloittavat oman välieräsarjansa maanantaina 29. maaliskuuta Helsingissä ja Salohallissa kohdataan torstaina 1.4. Varmat pelipäivät ovat myös sunnuntai 4.4 (Kisahalli) ja keskiviikko 7.4 (Salohalli).          

 

Kuvat Ville Vuorinen.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit