Uutiset & Artikkelit

10.03.2021 18:05
Vilpasvikings.fi

Juho ja pojat katkaisivat Kisahallin pitkän lokkiputken

Kuva Ville Vuorinen.

 

Harva uskoi, että Korisliigan runkosarjan päätöskierros Töölön Kisahallissa päättyisi vajaamiehisen Vilppaan voittoon. Vilpas lähti peliin ilman kokenutta kolmikkoa Teemu Rannikko, Jeremiah Wood ja Mikko Koivisto, mutta täydellä rosterilla otteluun tullut Seagulls joutui silti poistumaan pukukoppiin 89-95 tappio niskassaan. Voiton pääarkkitehdit olivat kovaa heittopeliä esittänyt Deondre Parks Jr (31) sekä 600. liigapelinsä pelannut Juho Nenonen (22). Virkeä Vilpas näytti epäilijöille, ettei sitä kannata laskea ulos pantterijahdista.

 

Deondre Parks pelasi parhaan pelinsä Vilppaan paidassa ja kirjautti komeat tehot 31/3/4. 

 

Lähtökohdat eivät paljoa salolaisille lupailleet. Veikkauksen voittokerroin oli lähihistorian suurinta luokkaa ja Seagulls oli hävinnyt edellisen kotipelin 22. huhtikuuta 2019. Tuolloin Karhubasket haki toisen puolivälierävoiton lokkilaumasta, eteni sen jälkeen välieriin puhtaasti 3-0 kotivoitolla ja päätti lopulta kauden kultajuhliin Kouvojen kustannuksella. Eli Seagulls piti kotisaldonsa puhtaana peräti 28 ottelun ajan.

- Meillä fokus hävisi toisella puoliajalla eikä pystytty puolustamaan oikein ketään Parksin ja Nenosen pitäessä heittoklinikkaa. Toisaalta hyvä, että pitkä kotiputki katkesi. Ei ole enää sitä mörköä playoffeissa. Toivottavasti tämä antaa pienen ketutuksen pelaajille ja valmentajille, että keskittyminen on vielä terävämpää Kobria vastaan, pohti mestarivalmentaja Jussi Laakso.

 

Seagulls olikin niskan päällä koko ensimmäisen puoliajan. Kendale McCullum pyöritti palettia tehokkaasti ja rullautti Wayne Martinin kymmeneen pisteeseen. Kotijoukkue johti parhaimmillaan 16 pisteellä 43-27 ja puoliajalle mentiin Gullsin 13 pisteen johdossa. Vilppaan parasta esitti kymmenen pistettä pussittanut Myles Stephens.

Toiselle puoliajalle saapui asennettaan petrannut Vilpas. Ero kaventui minuutti minuutilta ja salolaiset siirtyivät ensi kertaa piikkipaikalle minuutti ennen kolmannen kympin loppua Nenosen kahdella peräkkäisellä kolmosella. Vilpas vei kympin 17-32 ja suurin syypää vieraiden hurjaan nousuun oli Deondre Parks Jr, joka rankasi kotijoukkoja 13 pisteen edestä.

 

Parksin hurja heittovire jatkui läpi päätösjakson ja summerin soidessa tilastoissa komeili kauden ennätyspisteet 31 ja neljä syöttöä. Kakkoset vanttera takamies upotti 6/8, kolmoset 5/8 ja vaparit 4/4. Plus/miinustehoissa Juho Nenonen (22/3, +20) oli omaa luokkaansa eikä heittotarkkuuteen jäänyt valitettavaa. Kaaren takaa kahdeksasta yrityksestä upposi Parksin tavoin viisi.

- Aika kaksijakoinen ottelu. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä aika vaikeata, mutta toisella pelattiin todella laadukasta korista ja päästiin vähän kaverin ihon alle. Hieno voitto ja kova saavutus, kun Seagulls ei ole hävinnyt täällä pariin vuoteen. Kiitokset Meri-vaimolle, että antoi viime yönä minulle lepoa ja rauhaa pojan kanssa. Sain tosi hyvät yöunet, muuten on viikon yöunet olleet vähissä, kiitteli 26 minuuttia raatanut Nenonen, joka ylsi 14. pelaajana Korisliigassa 600 ottelun merkkipaaluun. Onnittelut!

 

Myles Stephens (15/2) raatoi tuttuun eleettömään tapaan ja Elias Eerikinharju (9/2) osui kaarelta 3/5. Riku Laine (8/3) teki tuttua duunia läpi ottelun ja LD Griffin (8/9) pääsi pari kertaa kokeilemaan Kisahallin rautojen kestoa. Ikävämpiä uutisia oli päätösjakson nilkkarallit. Ensiksi Jeremiah Woodia tuurannut Saiquan Jamison (2/4) väänsi nilkkansa jäädytyskuntoon ja pari minuuttia myöhemmin Aatu Kivimäki (0/2/7 syöttöä) kieri parketilla tuskissaan. Yläraajavammasta tervehtynyt Kivimäki kävi keskiviikkona tarkemmissa tutkimuksissa eikä vakavaa vammaa onneksi löytynyt. Aatun pelaaminen lauantaina Lahtea vastaan on vielä epävarmaa ja PeU Basket joutunee tulemaan toimeen ilman Jamisonia ainakin sunnuntain pelin.

  

Vaikka pelillä ei ollut sarjasijoituksiin enää merkitystä, olihan Vilpas hyvä toisella puoliajalla. Gullsin kolmostarkkuus putosi avauspuoliajan 50 prosentista alle neljänkymmenen ja se yritti toisella puoliskolla käyttää Parksin pienuutta hyväkseen post-pelissä, mutta hyökkäyspäässä salolaiset tekivät murhaavaa jälkeä. Neljä minuuttia ennen summeria Stephens vei kolmosellaan vieraat yhdeksän pisteen johtoon 77-86 eikä Seagulls päässyt enää viittä pistettä lähemmäksi. Lopulliset niitit antoivat Nenonen ja Parks kakkosillaan ja Stephens ja Parks vapareillaan.

Sami Toiviaisen viettäessä kotikaranteenia siipimies Jere Anttila kairasi jo toisen voittonsa lyhyellä päävalmentajaurallaan. Voitto Ura Basketista ei ollut suuri yllätys, mutta Seagullsin kaato tiistaisella rosterilla sellainen oli. Anttilan voittoprosentti on edelleen täysi sata. 

- Ensimmäisellä puoliajalla ei tehty niitä asioita, jotka sovittiin ja pelaaminen oli yhtä flegmaattista kuin eilisissä treeneissä. Toisella näytti siltä, että pojat haluavat pitää minun voittoprosentin sadassa, kiitteli Anttila joukkojaan Hookin siipiannosta odotellessaan.

 

Seagullsin parhaana palkittiin Wayne Martin Jr (20/9, heitot 9/13) ja vahva esitys nähtiin myös Shawn Huffilta (19/5). Kendale McCullum jäi normaalia pienempiin tehoihin 10/2/6 syöttöä ja yli kymmenen pinnan ylsi myös Corban Collins (11/1). Kaaren takana Vilppaan paremmuus näkyi heitoin 16/32 - 10/27. Levypalloissa kotijoukkue oli parempi 38-31.

 

Illan suurin mielenkiinto kohdistui silti muille paikkakunnille ja runkosarjan lopullinen järjestys saatiin selville. Kotkaa voitto Tampereella ei auttanut, vaan vihreät miehet lähtivät kesälomille. BC Nokian tappiokin Kouvolassa piti Greg Gibsonin joukot sijalla kuusi ja puolivälierissä se kohtaa Kauhajoen. Kobrat hävisi kotonaan Katajalle ja jäi kahdeksanneksi. Se tarkoittaa, että vastaan tulee runkosarjan ylivoimainen ykkönen Seagulls. Kataja oli seitsemäs ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella Tampereen Pyrinnön. Vilpas ja Lahti Basketball aloittavat oman sarjansa lauantaina kello 15:30 Salohallissa. 

 

PUDOTUSPELIEN OHJELMA

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit