Uutiset & Artikkelit

26.10.2021 09:15
Vilpasvikings.fi

William Loyd korvaa Justin Youngin Perniössä

Sunnuntaina kauden ensimmäisen tappionsa I divisioona B:ssä kohdannut PeU Basket on löytänyt korvaajan Justin Youngille, joka jatkaa uraansa Liettuassa. 195-senttinen William Loyd saapuu Suomeen torstaina ja tulee liittymään Youngin tapaan myös Vilppaan liigajoukkueen treenivahvuuteen. Vaikka varsinainen pelipaikka löytyy Perniöstä, Loyd voi ikänsä puolesta pelata tarvittaessa myös Korisliigaa rinnakkaislisenssillä.
 
Louisianan Baton Rougesta kotoisin oleva Loyd aloitti koulukoriksen NCAA2:n Alabaman Spring Hill Collegessa, mutta siirtyi kahdeksi viimeiseksi vuodeksi NAIA:n puolelle Xavier University of Louisianan paitaan. Ensimmäisellä Xavier-kaudella syntyivät tehot 14.0/6.2 ja toisella 16.3/7.7. Kauden 2019-2020 päätteeksi Loyd valittiin myös NAIA:n All-American kakkostähdistöön. Viime kausi jäi satakiloiselta Loydilta koronatilanteen vuoksi pelaamatta.
- Loyd on urheilullinen pelaaja, joka menee sata lasissa jokaiseen tilanteeseen. Juuri sitä aggressiivisuutta ja suoraviivaisuutta joukkue kaipaa. Pystymme hyödyntämään Williamia useassa eri roolissa ja hänet tullaan näkemään pääsääntöisesti pelipaikoilla 3 ja 4. Loyd tuo myös lisävaihtoehtoja meidän puolustustyyleihin, sillä hän pystyy puolustamaan usean eri pelipaikan pelaajia, arvioi PeU Basketin päävalmentaja Jussi Savolainen uutta hankintaa.

 

Loyd pelasi kaksi viimeisintä yliopistovuottaan Xavier University of Lousianan paidassa.

 
Loyd tulee olemaan vakionäky myös Salon Vilppaan liigatreeneissä ja hän pystyy ikänsä puolesta tarvittaessa edustamaan rinnakkaislisenssillä Vilpasta Korisliigassa.
- Uuden pelaajan löytäminen Youngin tilalle oli melkoinen prosessi, koska haussa oli sopivan ikäisen pelaajan löytäminen käytössä olevalla resurssilla. William erottui muutaman vaihtoehdon joukosta mielettömällä energialla ja tahdolla pelata jokainen tilanne täysillä. Loyd on hyvin erityyppinen pelaaja kuin Young ja tulee pelaamaan eri laiturin pelipaikkoja. Ajamme häntä sisään Vilppaan ja Perniön treeneissä kaikessa rauhassa, jotta sopeutuminen olisi mahdollisimman helppoa. Keskusteltuani hänen kanssaan olen vakuuttunut, että hän todella haluaa tämän mahdollisuuden ja tulee antamaan kaikkensa auttaakseen molempia seuroja. William on pelannut kesällä USA:n paikallisia pikkuliigoja ja pitänyt huolen siitä, että saapuu tänne kunnossa, toteaa puolestaan Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.
 
Loyd saapuu Suomeen torstaina ellei lentoaikatauluissa ilmene ongelmia. PeU Basket pelaa kauden kolmannen ottelunsa sunnuntaina Hyvinkäällä Pontevaa vastaan.

William Loyd Highlights

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit