Uutiset & Artikkelit

28.10.2021 15:03
Vilpasvikings.fi

Vilppaan viisikko täyttä rautaa Salohallissa

Donkkikone Bryan Griffin (20/9/2 torjuntaa) hallitsi omaa valtakuntaansa korin alla. Kuva: Anne Nenonen

 

Paljon voi muuttua muutaman päivän sisällä. Roistosta tulee sankari, laiskasta ahkera ja huonosta hyvä. Se tuli todistettua Salohallissa keskiviikkona, kun Vilpas pudotti Loimaan Biisonit kyydistä ryhdikkään esityksen jälkeen 104-72 (57-33). Kuten numerot kertovat, peli oli ratkaistu jo ensimmäisen puoliajan jälkeen. Vilppaan aseena 1031 katsojan edessä oli energisyys ja tasaisuus. Tasonnosto vaisusta Kouvot-pelistä oli huomattava.

Tämän vahvisti todeksi myös Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen, joka oli erittäin tyytyväinen kahteen viimeiseen joukkueharjoitukseen.
- Saimme hyvät kahden päivän treenit ja tänään tehtiin paljon niitä asioita, jotka eivät näy suurelle yleisölle. Peli oli yksinkertaisempaa ja sitä kautta monelle helpompaa, huomioi  Toiviainen.
Samoilla linjoilla oli Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas Perttu Blomgren.
- Viime päivät on menty kovaa ja saatiin siirrettyä treeneissä käydyt asiat tänään kentälle, totesi illan komeimman torjunnan tarjoillut Blomgren. Eikä kobrakasvatin esitys ollut yhtään hullumpi; 8 pinnaa, 5 levypalloa, 3 syöttöä, 4 riistoa ja energinen  puolustustyöskentely.

 

Perttu Blomgren palkittiin Länsirannan hammaslääkäreiden syömähampaana. Kuva: Ville Vuorinen

 

Vilppaalle kyse oli puhtaan kotitilin säilyttämisen ohella kasvojenpesusta Kouvolan fiaskon jälkeen. Siinä onnistuttiin hyvin. Vaikka Bisons ei joukkueena ole Kouvojen luokkaa, alkukausi on osoittanut, ettei loimaalaisia kannata aliarvioida. Eikä Vilpas siihen sortunut missään vaiheessa vaan ryhdikkyys säilyi hyvällä tasolla läpi ottelun. Ainoastaan kolmas jakso mentiin tasatahtia (25-25), muuten Vilpas oli niskan päällä (30-17, 27-16, 22-14).
Nopeat hyökkäykset voitettiin 19-9 ja Vilpas juoksi 21 pistettä suoraan Loimaan menetyksistä (18). Jos jotain heikkoa pitää hakea, se liittyy oman pään irtopalloihin. Niitä etenkin Juho-Matti Henttonen kävi noukkimassa liikaa.

Kotijoukkueen tehot lepäsivät tällä kertaa aloitusviisikon harteilla, sillä aloitusmiehet urakoivat 104 pisteestä peräti 90. Woodin poissaollessa muu jenkkikolmikko onnistui mainiosti. Donkkikone Bryan Griffin (20/9/2 torjuntaa) hallitsi omaa valtakuntaansa korin alla ja laituri Brian Fobbs (20/7) pelasi nyt sillä tasolla, jota voi edellyttää joka ilta. Otteluisäntä liikuntakeskus Hanhivaaran parhaana palkitsema Marcus Lovett (22/5 syöttöä/4 riistoa) oli jälleen kentän nopein mies eikä heittotarkkuudessa jäänyt moitittavaa; vaparit 3/3, kakkoset 5/5, kolmoset 3/5. Pari peliä hieman pimennossa ollut Mikko Koivisto (14/5) löysi heittonsa ja upotti neljästä ensimmäisestä kolmosestaan kaikki pussiin. Niillä Vilpas karkasi reiluun johtoon. Viides viisikon mies Juho Nenonen (14/1/5 syöttöä) jatkoi hyvien pelien sarjaansa Salohallissa. Penkiltä aloittanut Roope Ahonen sai päävalmentajan kehut esityksestään.
- Roopelta varmasti kauden paras puolustuspeli. Ei yhtään pistettä eikä levypalloa, mutta seitsemän syöttöä ja +30. Tuohon vielä Roopelta 10 pluspistettä niin ollaan todella vaarallisia, kehaisi Toiviainen.

 

Roope Ahosen plusmiinus-tilasto oli illan korkein (+30). Kuva: Ville Vuorinen


Reilut 20 minuuttia kellottanut Riku Laine (3/5), Trey Niemi (3/1) ja Niilo Kärkkäinen olivat muut kentällä käyneet viikingit. Hyvästä päivästä kertoo myös hurja syöttömäärä.
- 28 syöttöä kertoo, että ei oltu itsekkäitä ja maltettiin liikuttaa palloa. Meille tuli aika vähän huonoja "minä vastaan maailma" -valintoja, iloitsi Toiviainen.

Sarjanousija Bisons ei saanut toiveista huolimatta kasattua suurempaa faniryhmää Salohallille, mutta siitäkään ei olisi ollut apua keskiviikkona. Siksi hyvä  kotijoukkueen esitys oli. Parhaana palkittiin takamies Cortez Edwards (13/4) ja kaksinumeroisille pääsivät myös Zach Thomas (13/8), tarkasti heittänyt Vesa Heinonen (13/1) sekä Juho-Matti Henttonen (11/4). 

Vilppaan kausi jatkuu kolmella ottelulla kuuteen päivään. Sunnuntaina joukkue matkustaa BC Nokian vieraaksi, tiistaina Saloon saapuu KTP Basket ja perjantaina on edessä reissu Pyynikille.
- Kaikki vastustajat ovat vähän erilaisia. Kun peli on vasta sunnuntaina, pääsemme vetämään perjantaina kunnon harjoituksen. Nyt on pystyttävä peluuttamaan miehiä järkevästi ja tehtävä välipäivinä palauttavan harjoittelun ohella jotain terävää. Henkisen valmistautumisen merkitys on aika iso ja tämä peli antaa siihen varmasti energiaa, päätti Toiviainen.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit