Uutiset & Artikkelit

30.10.2021 10:05
Vilpasvikings.fi

Vilppaan härkäviikko alkaa sunnuntaina Nokialta

Kuva: Anne Nenonen

 

Vilppaan kausi jatkuu vaativalla kolmen ottelun putkella. Matka alkaa sunnuntaina Nokian palloiluhallilta, jatkuu tiistaina Salohallissa KTP Basketia vastaan ja päättyy perjantaina Pyynikillä Pyrinnön paikkapuolustuksen vieraana. Tarjolla on 600 minuuttia kuudessa päivässä, joten pyhäinpäivää viettää varmasti väsyneitä miehiä. 
 
Mitä: 
Korisliigan 7. kierrosta ja vastakkain liigan nelonen Vilpas (4-2) ja yhdestoista BC Nokia (1-5). Vaikka nokialaisten sarjasijoitus on matala, sitä ei voi missään nimessä lähteä aliarvioimaan. Monet varmaan muistaa viime kevään, jolloin BC Nokia kavensi palkkakulujaan rajulla kädellä ja pelasi loppukauden paperilla varsin vaatimattomalla miehistöllä. Se ei näätiä haitannut, vaan joukkue taisteli isolla sydämellä puolivälierissä Kauhajokea vastaan ottaen yhden voitonkin. Samaa ennakkoluulotonta taistelua on odotettavissa sunnuntainakin, sillä ennakon mukaan Terry Thomasin ja Matias Ojalan pelaaminen on epävarmaa. Se tietäisi lisäminuutteja muille eikä Greg Gibsonin joukkueet yleensä luovuta.
Vilpas pelaa edelleen ilman Jeremiah Woodia, mutta ulottuva ja urheilullinen Bryan Griffin on sisäpelissä noussut isoon rooliin ja 
muodostaa tarkkaheittoisen Juho Nenosen kanssa pätevän sisäpelikaksikon Toiviaiselle. Nokialla viikinkien rosterin pitäisi olla sama, jolla Bisons kaatui Salohallissa komeasti 104-72.

 

Bryan Griffin on noussut isoon rooliin Jeremiah Woodin ollessa loukkaantuneena. Kuva: Markus Moisio

 

Missä: 
Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, Pirkanmaa. Monen mielestä parasta olisi ollut pistää riittävä kasa dynamittia parhaat aikansa nähneen rakennuksen alle jo aikoja sitten, mutta ainakin hallin uusittu parketti näyttää tyylikkäältä. Vanha palloiluhalli on saanut jo purkutuomion ja urakka ollaan pistämässä käytäntöön toukokuussa uuden koulukampuksen tieltä. Uutta hallia odotellaan kuumeisesti ja päätös hankkeesta tehdään kaupungissa tämän vuoden puolella. Sen jälkeen rakennusaikataulu kestää arviolta vuoden, joten näädille on tulossa pieniä kotikenttäongelmia.

Milloin: 
Sunnuntaina 31.10.2021 kello 17:00. Ottelu nähtävillä suorana Ruutu + palvelussa eikä sunnuntain kierroksella ei ole muita otteluita. Tiistaina Vilpas kohtaa Salohallissa KTP Basketin kello 18:30 ja perjantaina on vuorossa toinen vierailu Pirkanmaalle - tällä kertaa Pyynikille.

Keskiviikon asetelma: 
BC Nokia on voittanut pelaamistaan kuudesta pelistä vain yhden, mutta se ei kerro totuutta joukkueen iskukyvystä. Nokialla oli vaikea preseason ja yhteen hitsautuminen on ottanut aikaa. Ensimmäiset ulkomaalaiset signattiin jo kesällä, kun kanadansuomalainen Tevaun Kokko, kanadalainen Terry Thomas ja jenkki Jeremy Hemsley pistivät nimet papereihin. Takamies Kokko (6.3/1.0) ja Thomas (11.3/5.2) ovat pelanneet kaikki liigaottelut ja Nokialla odotukset Kokon suomalais-statuksesta elävät vahvasti. 
Hemsley ei koskaan Nokialle saapunut ja tilalle hankittiin James Bolden, jonka sopimus kesti vain try-outin. Sarja-avaukseen saapui taas uusi takuri Anthony Adger. Takamiehen paikka on ollut Nokianvirralla tuulinen, sillä kahden ottelun jälkeen pointiksi tuli Kahron Ross (9.5/5.5 syöttöä). Hän ehti pelata syksyllä Itävallassa kaksi FIBA Europe Cupin peliä Gmundenissa. 
Joukkueen tehomies on ollut Puerto Ricon 203-senttinen Arnaldo Toro, joka kuuluu kotimaansa maajoukkueryhmään. Yhden sunnuntain mielenkiintoisimmista taistelupareista muodostaakin duo Toro-Griffin. Liigan paras levypallomies Arnaldo Toro (15.2, joista peräti 5.3 hyökkäyspäästä) vastaan Korisliigan epävirallinen donkkiykkönen Bryan Griffin. Toisena match-up nostona voisi olla takakentän kaksikko Kahron Ross vs. Marcus Lovett Jr. 180-senttinen Ross jäi viimeksi kokonaan pisteittä Lahtea vastaan, joten näyttöhaluja varmasti löytyy. Ross on syötöissä hieman edellä (5.5 - 5.0), Lovett on ollut korinteossa selkeäasti parempi (16.3 - 9.5). 
Mikäli ex-viikinki Matu Ojala ja Lahti-pelissä itseään kolhinut Thomas ovat sivussa, majuri Antero Lehdon panos kasvaa entisestään. Isoille minuuteille nousevat myös Santa Claran yliopistosta Nokialle kotiutunut Max Besselink sekä Antti Ahonen. BC Nokia saa varmasti lisäbuustia keskiviikon yllätystappiosta kotihallissaan. Täysin suomalaisella miehistöllä pelannut Lahti Basketball haki niukan 75-76 voiton Nokialta. Jenkitön Lahti menetti 14 pisteen johtonsa 34 sekuntia ennen loppua, mutta vieraat nousivat uudelleen piikkipaikalle, kun Ville Karvonen upotti ensimmäisen vapaaheittonsa mutta toinen kierähti raudasta ulos. Karvonen haki kuitenkin oman hyökkäyslevypallon ja nosti lahtelaiset kakkosellaan keulille. Kun Antero Lehdon kakkonen ei uponnut, Lahti pääsi tuulettamaan voittoa.   

Kokoonpanot:
BC Nokia: 3 Ross, 4 Lehto, 7 Kokko, 8 Ahonen, 9 Ojala (GTD25%), 11 Hiekkataipale, 13 Thomas (GTD25%), 18 Boman, 22 Toro, 33 Besselink, 41 Sauramo, 44 Mead, 64 Piirtola.
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 25 Griffin.

Piste/levyrikärjet:
BC Nokia: Arnaldo Toro 13.5, Terry Thomas 11.3, Max Besselink 11.0/ Toro 15.2, Thomas 5.2, Ross 2.8.
Vilpas: Bryan Griffin 16.5, Marcus Lovett Jr 16.3, Juho Nenonen 15.0/ Griffin 7.2, Jeremiah Wood 6.0, Brian Fobbs 4.2.

Poissaolot:
BC Nokia: epävarmat Terry Thomas, Matias Ojala
Vilpas: Jeremiah Wood

Päävalmentajien puheenvuorot:
Greg Gibson: "All the focus is on us right now. The microscope is on everyone on the court and off. Until we understand what it takes to be a pro and play at a high level, we will struggle."
Sami Toiviainen: "Otetaan mukaan ne hyvät asiat Bisons-pelistä ja tarkennetaan vielä muutamaa puolustuksen asiaa. Näiden lisäksi tunnistetaan Nokian hyökkäyksestä muutama tuttu action sekä avainpelaajien vahvuudet."

Vuoroin vieraissa
Matias Ojala pelasi Vilppaassa kaudet 2016-2018. BC Nokialla ei ole Vilppaassa pelanneita.

Tuomaristo:
Ari Mikkola, Elias Anttonen, Jouni Tilli.

Päivän tietokilpailukysymys:
Viime ennakon kysymys koski Bisonsia eli minkä venäläisen huippujoukkueen voittamista pidetään Loimaan seurahistorian komeimpana voittona. Vastaus oli Lokomotiv Kuban. Nyt kysytään Nokiasta. Nokialaiset nousivat SM-sarjaan ensimmäisen kerran kaudella 1995-1996, mutta millä nimellä BC Nokian edeltäjä pelasi? 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit