Uutiset & Artikkelit

19.10.2021 17:14
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla tapahtumarikas tiistai: Wood sivuun, Young lähtee

Jeremiah Wood joutuu sivuun Vilppaan pelaavasta kokoonpanosta alaraajavamman vuoksi. Kuva: Ville Vuorinen

 

Tiistaista muodostui Vilppaalle tavallista vilkkaampi uutispäivä, eivätkä uutiset ole sieltä mukavimmasta päästä. Viime kauden Korisliigan vuoden ulkomaalaispelaaja ja finaalien MVP Jeremiah Wood poistuu salolaisten pelaavasta kokoonpanosta muutamien viikkojen ajaksi ja pysyvämpiä muutoksia tapahtui Perniössä. Sunnuntaina avauspelinsä I divisioona B:ssä pelanneen Justin Youngin sopimus purettiin ja PeU Basket haravoi parhaillaan uutta pelaajaa nuoreen ryhmäänsä.  

Jeremiah Woodin kohdalla pelit jatkuvat, kun lääkäri antaa luvan paluuseen. Kyseessä on jo sentteriä jonkin aikaa vaivannut alaraajavamma, joka vaatii lepoa ja kuntoutusta. Woodin toipumisaika lasketaan viikoissa, mutta niiden lukumäärä ei ole tiedossa. Paluu tapahtuu, kun vamma on parantunut. Vilpas pelaa ilman Woodia keskiviikkona Kouvolassa ja ensi viikolla on edessä kotiottelu Loimaan Bisonsia vastaan sekä vieraspeli Nokialla. Vilppaalla on kahdeksan liigapeliä ennen marraskuussa alkavaa maajoukkuetaukoa.
 
Justin Young on ollut mukana koko syksyn Vilppaan treenivahvuudessa, mutta pääasiallinen työmaa on Perniössä I divisioona B:ssä. Nuorekas Peu Basket aloitti divarin muita myöhempään ja on ehtinyt pelaamaan vasta yhden ottelun. Siinä se voitti sunnuntaina Pantterit vieraissa 73-76 ja Youngin (2/3) pelit loppuivat heti toisen jakson alussa nilkan pyörähdykseen.
Vammalla ei ollut merkitystä kotiutuspäätökseen, vaan miehen tilannetta on pohdittu Salossa ja Perniössä jo pitemmän aikaa.
- Justinista ei jäänyt pahaa sanottavaa ja hän hoiti tehtävänsä kentällä ja kentän ulkopuolella asiallisesti. Peliesitykset eivät vaan riittäneet ja etenkin levypallopelaamiseen jäi runsaasti parannettavaa. Nyt kartoitetaan uudelleen pelaajamarkkinoita. Meidän kotimaiset "isot" ovat pelanneet jopa yllättävän hyvin, joten uuden miehen ei tarvitse välttämättä olla sellainen perussentteri, toteaa PeU Basketin päävalmentaja Jussi Savolainen.  
Täysin suomalainen PeU Basket kohtaa sunnuntaina Perniössä kahdella voitolla sarjan aloittaneen Kipinä Basketin Äänekoskelta, jolla on riveissään mielenkiintoinen takamies Steve Robinson Jr. Vain 165-senttinen Robinson on tehnyt kahteen peliin keskiarvot 37.5 pistettä ja 9.5 syöttöä.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit