Uutiset & Artikkelit

08.10.2021 13:27
Vilpasvikings.fi

Lauantaina vastassa Bojan ja palloskriinit

Kuva: Ville Vuorinen

 

Korisliigan kierros numero 3 johdattaa Vilppaan korismiehistön lauantaina Vakka-Suomeen ja Uusikaupunki Areenalle. Korihait näyttää erilaiselta joukkueelta kuin viime kaudella, mutta voittotili on toistaiseksi viime kausien kaltainen. Miten käy lauantaina? Saako Jarno Nikulan haiparvi pistetilinsä avattua vai onko Sami Toiviaisen Vilpas sisuuntunut keskiviikkoisesta Kauhajoen tappiosta ja iskee harppuunansa hain kylkeen?

Mitä?
Korihait ja Vilpas iskevät yhteen Pohitullissa. Joukkueet ovat kohdanneet liigahistorian aikana 71 kertaa ja niistä 50 on päättynyt salolaisjuhliin. Korihait on ottanut pisteet Vilppaalta viimeksi lokakuussa 2013 eli yli kahdeksan vuotta meno on ollut varsin yksipuolista. Viimeinen kohtaaminen oli viime helmikuussa ja tuolloin Vilpas otti Salohallista historian suurimman murskavoiton 119-66. 
Korihailla alla kaksi ottelua tällä kaudella. Kotiavauksessa Karhubasket vei pisteet pohjanmaalle 54-79 ja tiistaina KTP rökitti Karhuvuoressa ukilaisia murskaavasti 103-63. Vilppaalla kotivoitto Lahdesta 101-78 ja vierastappio Karhubasketille 99-85.

Missä: 
Uusikaupunki Areena, Pohjoistullintie 3. Tunnetaan myös Pohitullina. Vilppaalla bussimatkaa 129 km, lounas Hometown Golf Clubilla Salossa, ei taukoja matkalla. Kahden leffan reissu ja Presidentin repusta löytyy ainakin Jean-Claude Van Dammea. Tarantinon Kunniattomat paskiaiset katsottiin jo Kauhajoen reissulla.

Milloin: 
Lauantaina 9.10.2021 kello 17:00. Ottelu nähtävillä tuttuun tapaan suorana Ruutu + palvelussa. "Team Fobbs" on jälleen tien päällä ja nyt ajomatka on huomattavasti inhimillisempi kuin Kauhajoelle.

Ennakkoasetelma: 
Illan joukkueet kuuluvat ennakkoveikkailuissa eri kasteihin, mutta pallo on toki pyöreä. Kauden tavoitteet kertovat kuitenkin paljon voimasuhteista eli Korihait tavoittelee playoff-paikkaa, Vilpas Suomen mestaruutta. Budjeteissa eroa löytyy myös - Korihait 330 000€, Vilpas 755 700€. Korihailla koossa 1 SM-kulta, 1 SM-hopea ja 3 SM-pronssia. Vilppaalla 1 SM-kulta ja 2 SM-hopeaa.
Korihait jysäytti yhden kesän suurimmista siirtouutisista hankkimalla kokeneen Bojan Sarcevicin Kauhajoelta takaisin Ukiin. Muuten joukkue on melko kokematon liigatasolle. Sentteri Deng Riak (208/Akron) ei pelannut Kotkassa ja muut ulkomaalaiset ovat takamies Unique McLean (187/St.Francis), laituri Koby Thomas (198/Robert Morris) sekä iso laitahyökkääjä Jalen Henry (203/SIU-Edwardsville). Henryn pelaaminen on epävarmaa, kuten 25% todennäköisyys kertoo.
Vilppaan valmennus käy taatusti läpi Korihaiden hyökkäyksessä palloskriinit, joita Bojan Sarcevic niin mielellään käyttää. Viekas takamies on pelannut kaksi ottelua reilun 27 minuutin keskiarvolla ja heittomäärät (4/14) eivät päätä huimaa. Eniten on yskinyt kolmen pisteen kaaren takana, sillä heitot ovat uponneet vain 11% tarkkuudella (1/9). Eniten heittoja on ottanut McLean, 14/35. 
Vilpas pääsee otteluun normaalilla kokoonpanolla eli takakentällä Lovett, Ahonen, Blomgren ja Niemi, laidalla Koivisto, Fobbs, Kärkkäinen ja lähempänä koria Wood, Griffin, Laine ja Nenonen. Mikäli viikingit poistuvat Pohitullista voittajana, Kirstan pizzat maistuvat vieläkin herkullisemmilta...

Kokoonpanot:
Korihait: 1 Henry (25%), 3 Nikula, 4 McLean, 7 Perttu, 8 Thomas, 10 Sarcevic, 11 Barnes, 14 Lindberg, 21 Riak, 24 Lehtonen, 30 Valtonen. 
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 22 Wood, 25 Griffin.

Mahdolliset poissaolot:
Korihait: Jalen Henryn pelaaminen epävarmaa (25%)
Vilpas: ei oleellisia poissaoloja.

Piste/levyrikärjet:
Korihait: Unique McLean 17.5, Jalen Henry 13.0, Sebastian Lindberg 7.5 / Deng Riak 7.0, Henry 6.0, Koby Thomas 4.0. 
Vilpas: Marcus Lovett Jr 17.5, Bryan Griffin 15.5, Juho Nenonen 14.5 / Griffin 8.0, Jeremiah Wood 7.0, Nenonen 4.5.

Päävalmentajien puheenvuoro:
Jarno Nikula - Korihaiden valmennuksessa mukana 2014-2017 sekä 2019 ->. Viides kausi päävalmentajana.
- Mestari Poutiainen tuo joukkonsa Ukiin. Meidän on onnistuttava kaikikka osa-alueilla erinomaisesti kilpaillaksemme voitosta.

Sami Toiviainen - Suomen mestari.
- Lauantaina vierailu Pohitulliin ja vastassa paljon viime kaudesta muuttunut Korihait. Meidän keskittyminen on puolustukseen siirtymisessä, pelikovuudessa ja Bojanin palloskriinipelaamisessa. Jos nämä asiat ovat kunnossa, mahdollisuudet vierasvoittoon ovat olemassa.

Vuoroin vieraissa
Yhteistä pelihistoriaa ei löydy kuin päävalmentaja Jarno Nikulalta, joka edusti Vilpasta vuosituhannen alussa pelaajana.

Tuomaristo:
Miltiadis Ioannidis, Karol Kowalski, Aleksi Antinmaa.

Päivän tietokilpailukysymys:
Ensiksi vastaus viime kysymykseen: Karhubasketin ainoa NBA-pelaaja on ollut kaudella 2008-2009 pelannut Eric Washington, 104 ottelua Denver Nuggetsissa. Pelasi myös Tampereella ja Kotkassa.
Sitten päivän kyssäriin. Korihai-legenda Gerald Lee Sr on Korihaiden kaikkien aikojen seuratilastoissa ykkönen pisteissä (8855), levypalloissa (3061), riistoissa (1145), syötöissä (1000) ja pelatuissa otteluissa (435). Ainoa kategoria, jossa Gerry ei ole kärjessä on torjunnat. Kuka on kaikkien aikojen ykköshai blokeissa? 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit