Uutiset & Artikkelit

03.10.2021 17:44
Vilpasvikings.fi

Koskettava sarja-avaus Vilppaan ylivoimaa

Vilppaan Jeremiah Wood oli virhevaikeuksissa Lahtea vastaan.

 

"Kuin silloin ennen" otsikoi Salon Seudun Sanomat Korisliigan avausta Salohallissa ja oli niin oikeassa. Yleisöä ei ole nähty liigapeleissä aikoihin, nyt paikalle saapui 1427 katsojaa. Upea juttu ja tunnelma oli hieno. Useamman runkosarjan voiton vuosien varrella napannut Vilpas pelasi kuin parhaina päivinään ja Lahti Basketball kaatui komean esityksen päätteeksi 101-78 (58-32). Jotain uutta päästiin sentään kokemaan, kun Vilppaan mediaryhmä oli koonnut koskettavan koosteen kevään kultajuhlista ja Mikko Koivisto ja Juho Nenonen pääsivät paljastamaan Salohallin kattoon nostetun mestaruusviirin. Tästä on hyvä jatkaa keskiviikkona Kauhajoelle!

Avausottelu pääsi alkamaan vartin normaalia myöhemmin johtuen kultaseremonioista, mutta ne olivat ikimuistoiset. Isolta screeniltä nähtiin viime kauden huippuhetket pimeässä hallissa ja kylmät väreet menivät varmasti monen katsojan läpi. Viimeinen treenipeli Kouvoja vastaan jätti ilmaan paljon kysymysmerkkejä, joten päävalmentaja Sami Toiviainen oli hieman huolissaan, miten juhlallisuudet vaikuttavat joukkueen aloitukseen. Turhia headcoach kuitenkin murehti.
- Ei tarvinnut lopulta olla huolissaan, tehtiin asiat kuten oli sovittu. Lahti ei ollut tänään niin aggressiivinen kuin normaalisti ja meillä on asteen fyysisempi joukkue kuin viime vuonna. Kun meidän iso mies (Griffin) ottaa yksin seitsemän hyökkäyslevyriä ja penkki tekee enemmän pisteitä kuin aloitusviisikko, se tuo turvaa, myönsi Toiviainen.

Vilpas teki pelin selväksi heti aloitushypystä. Lahti ei päässyt missään vaiheessa peliin mukaan ja ensimmäisen kympin jälkeen taululla loisti kotijohto 39-23. Juhlallisuuksiin osallistunut Juho Nenonen oli liekeissä ja upotti neljässä minuutissa komeat kymmenen pinnaa.
- Alkuseremoniat lämmittivät ja äidyin itse omiin ennätyslukemiin, joten voitaisi pitää useamminkin pieniä seremonioita. Olin hyvällä jalalla ja aina kun valitaan parhaaksi pelaajaksi ja saa donkin kaupan päälle, eihän tässä auta kuin hymyillä. Aika laajalla rintamalla päästiin rokottamaan Lahtea, joka tunnetaan kovana puolustusjoukkueena. Viime matsissa se löi meiltä ilmat pihalle heti alkuun ja oltiin aika ihmeissään. Nyt päästiin lyömään pieni tyrmäys heti alkuun, pohti otteluisäntä Länsirannan hammaslääkärien parhaana palkitsema Juho Nenonen (19/4). Kun Lahti sai toisella kympillä aikaiseksi vain yhdeksän pistettä, peli oli käytännössä ohi jo puoliajalla (+26). 
- Hyviä juttuja on vaikea keksiä, tasoero oli tuo ja meidän täytyy oppia paremmin meidän konsepti. Se on pitkä prosessi ja tänään ei oltu kentällä, ei oltu hereillä ja pelattiin alle tason, ihmetteli Ville Karvonen (8/2).

 

Mestaruusviiri nostettiin Salohallin kattoon ennen ottelun alkua.

 

Toinen puoliaika oli sitten enemmän pelailua ja Marcus Lovett Jr (11/0) pääsi lopussa puhkaisemaan sadan pisteen rajapyykin, joka ei ole ihan jokapäiväistä hommaa Korisliigassa. Lahti voitti kolmannen jakson 21-26, mutta ei noussut missään vaiheessa uhkaamaan kotivoittoa. Loppunumerot Vilppaalle 101-78.
Nenosen ohella onnistujia löytyi useita. Länsirannan hammaslääkärien syömähampaana palkittu Riku Laine (17/6) painoi taas kaasu pohjassa läpi ottelun ja jatkaa nousujohteista uraansa. Bryan Griffin (19/13) iski neljä komeaa donkkia ja se viides pomppasi takaraudasta takaisin.
- Griffin on ottanut kahden viikon aikana hurjia steppejä eteenpäin. Hän kysyy, kuuntelee, rullaa korille ja pelaa fyysisemmin. Se helpottaa, jos Wood on virhevaikeuksissa tai peli ei kulje, kehaisi Toiviainen raamikasta sentteriään.
Brian Fobbs (13/2) oli saanut kotihallin vieraita kotomaisemista ja nelihenkinen kannustusryhmä "Team Fobbs" paidoissaan oli piristävä näky lähes täydessä katsomossa. Fobbs aloitti penkiltä väkevästi ja säkitti kolme ensimmäistä kolmostaan puhtaasti pohjaan. Muut viikingit: Roope Ahonen 8/2/4 syöttöä, Jeremiah Wood 6/5/5 syöttöä, Perttu Blomgren 3/4, Mikko Koivisto 3/2, Niilo Kärkkäinen 2/2.

Lahti Basketball jätti hieman vaisun kuvan osaamisestaan ja päävalmentaja Pieti Poikola otti esityksen omaan piikkinsä.
- En pystynyt valmistamaan joukkuetta avausotteluun. Vilppaan kokemus näkyi kentällä ja meiltä puuttui yksi kokenut pelaaja keskeltä (Henri Ventoniemi). Oltiin puolittain intensitiivisiä ja semi-aggressiivisia. Vilpas pelasi tänään erinomaisen hyvin, totesi Poikola.
Admon Gilder (22/9) on yksi varteenotettava ehdokas liigan korikuninkaaksi ja palkittiin parhaana. Chris Clarke (14/1) saatiin melko hyvin kuriin, Brandon Peelin (14/7) kanssa oli enemmän vaikeuksia. Muut: Karvonen 8/2, Sherwood Brown 7/4, Arttu Saarijärvi 7/3, Erik Sajantila 5/3, Eemi Luukkonen 1/1, Robert Bärlund 0/2.

Liigan lauantain avauskierros oli yllätyksellinen ja kaikki pelit päättyivät kotivoittoihin. Suurimman pommin paukautti Kouvolan Kouvot, joka lähetti mestarisuosikki Seagullsin kotimatkalle lukemin 83-78. Petteri Koposen avaus jäi kahdeksaan pisteeseen. BC Nokian voitti KTP:n 88-86 ja Terry Thomas kirjautti kauden ensimmäisen tripla-tuplan 13/10/10 syöttöä. Sarjanousija Bisons kaatoi Pyrinnön 80-65 ja Kobrat Katajan 91-84. 
Salossa katsomossa nähtiin komeasti 1427 katsojaa, mutta muualla ei päästy lähellekään samaa. Kouvolassa katsojia oli 638, Nokialla 494, Loimaalla 564 ja Lapuan yleisömäärää ei löytynyt mistään. Vilppaan viikko jatkuu kahdella vieraspelillä. Keskiviikkona on edessä vierailu Kauhajoen Karhuluolaan ja lauantaina Pohitulliin Bojan Sarcevicin vieraaksi.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit