Uutiset & Artikkelit

10.10.2021 18:28
Vilpasvikings.fi

Korihait hävisi kiloissa ja pisteissä

Roope Ahonen kuritti Korihaita lauantaina 14 pisteen edestä. Kuva: Ville Vuorinen

 

Lauantain koriskierros osoitti, että ero Korisliigan kärjen ja tyven välillä on melko iso. Nokialla yhden jenkin Seagulls löi isännät 65-92, Lapuan paikallisderbyssä Karhubasket jatkoi väkevää kauttaan 55-72 vinstillä ja Loimaalla avausvoittonsa napannut Kataja oli vahvempi 53-77. Neljännessä pelissä Vilpas ei antanut Korihaille mahdollisuuksia, vaan runnoi Jeremiah Woodin johdolla helpohkoon 68-101 (27-44) voittoon. Seuraavaksi Vilpas pääsee kahden vieraspelin jälkeen kotihalliin, kun Lapuan Kobrat saapuu Saloon perjantaina.

Pohitullissa 208-senttinen Deng Riak nosti Korihait 2-0 johtoon, mutta sen jälkeen Vilpas puolusti haiparven pisteettömäksi kuudeksi minuutiksi (2-17) ja vasta reilun seitsemän minuutin kohdalla Bojan Sarcevic pääsi työllistämään kotijoukkueen tulostaulun pitäjää. Avaustauolle mentiin numeroista 10-22 ja iso syy numeroihin löytyi menetyksien sarakkeesta - Korihait kahdeksan hassia, Vilpas yksi. Puoliajalle mentiin Vilppaan 17 pisteen johdossa (27-44) eikä kotijoukkue päässyt missään vaiheessa iskuetäisyydelle. Lähimpänä se kävi kolmannen jakson alussa (34-46), mutta sitten Vilpas lisäsi kaasua ja viiletteli lopulta selkeään 33 pisteen voittoon 68-101.

Vilpas pelasi koko rosterillaan ja minuutit jakaantuivat mukavasti. Mikko Koivistolla (22:38) niitä oli eniten, Niilo Kärkkäisellä (10:58) vähiten ja penkiltä tehoja tuli peräti 61 pisteen edestä. Vieraiden parhaana palkittu Roope Ahonen (14/0) oli tarkkana kaarella (4/6), pari ilmavaa donkkkia esitellyt Bryan Griffin keräsi tehot 12/5, Brian Fobbs 14/6, Trey Niemi 3/0, Niilo Kärkkäinen 2/1 ja uransa tehokkainta kautta pelaava Juho Nenonen 16/8. 34-vuotias liigakonkari on pelannut alkukauden ennätyksellisellä 15.5 pisteen keskiarvolla ja pinnoja on syntynyt Ateenasta (Cluj-Napoca, 23 pistettä) lähtien 19+10+16. "Neponen" onkin ykkösenä Vilppaan pistetilastossa ennen Bryan Griffiniä (14.3).
Pohitullin aloitusviisikosta erityisesti Jeremiah Wood (18/3) oli pelipäällä ja uhkui taistelutahtoa. Wood antoi oppitunnin omasta Akronin yliopistosta tulleelle Deng Riakille, jonka kilot eivät riittäneet härkämäistä Woodia vastaan. Nopea Perttu Blomgren (9/4), Mikko Koivisto (6/3), Riku Laine (5/2) ja Marcus Lovett (2/1) vastasivat lopuista tehoista.
- Isoin ero keskiviikon (Karhu) ja lauantain (Korihait) oli pallonpaineessa. Sitä ei ollut meitä vastaan tänään ollenkaan ja saimme tehdä hyökkäyksessä ihan mitä halusimme. Lahti ja Karhu antoivat Roopelle enemmän haastetta ja tänään Roope pelasi hyvin löytäen joukkuekaverit tehokkaasti. Marcus totesi jo ennen peliä keskittyvänsä Ukissa erityisesti puolustukseen, kertasi Sami Toiviainen Uusikaupunki Areenan tapahtumia.

Korihaiden otteluohjelma ei ole ollut helpoimmasta päästä. Pohitullissa ovat vierailleet kärkeen ennakoidut Karhubasket sekä Vilpas ja vieraissa on käyty Kotkassa. Se onkin ainoa voitoton joukkue, kun Kataja otti avausvoittonsa. Seuraavat ottelut Pyrintöä ja Kobria vastaan tarjoavat mahdollisuuden pistetilin avaukseen. Vilpasta vastaan se joutui ilman alaraajavammaista Jalen Henryä ja jäi pieneksi. 
Deng Riak (14/6) oli ainoa iso eikä se riittänyt Vilppaan eturiviä vastaan. Vilpas voitti pisteet sisältä 36-56 ja kun pisteet menetyksistä kirjattiin viikingeille 6-22, lopputulos ei ollut yllätys. Etenkin kun päävalmentaja Nikula sai penkiltä apua vain 15 pisteen edestä. Pitkästä aikaa isoille minuuteille päässyt Atte Perttu (25:40, 11/2) näytti, ettei miestä ole varaa jättää vapaaksi kaarelle. Ykköstykki Unique McLean (8/4) pysyi hyvin kurissa eikä Koby Thomasista (8/7) ollut suurta vaaraa. Paluumuuttaja Bojan Sarcevic teki tasaisen tilastorivin 12/8/7 syöttöä, mutta oli plus/miinuksissa (-27) joukkueen heikoin. Muut: parhaana palkittu Aamos Nikula 6/0, Sebastian Lindberg 5/0, Manuel Barnes 4/5, Tommi Lehtonen 0/1.
- Vilpas oli kilomääräisesti aika paljon meitä edellä. He käytännössä jyräsivät meidät korin alla toisella puoliajalla, totesi päävalmentaja Jarno Nikula.

Kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä jatkavat Karhubasket sekä Kouvot ja yhden tappion joukkueita ovat Seagulls, Vilpas sekä KTP. Vilpas pääsee vetämään hyvät treeniviikon, sillä paluu Salohallin parketille on vasta perjantaina. Vastaan asettuu Lapuan Kobrat, joka joutui lauantaina kokemaan Kauhajoen puolustuksen tehon. Kotihallissa 55 pistettä ei ole paljon. Vielä kiitokset Kirstan väelle - pizzat olivat yhtä hyviä kuin ennenkin!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit