Uutiset & Artikkelit

05.10.2021 15:48
Vilpasvikings.fi

Kevään finalistit kohtaavat heti keskiviikkona

Kuva: Ville Vuorinen

 

Koriskansaa hellitään heti runkosarjan toisella kierroksella, kun viime kevään finaalijoukkueet Karhubasket ja Salon Vilpas iskevät yhteen Kauhajoen liikuntahallissa. 

Mitä: 
Hegemoniaottelussa vastakkain viime vuosien parhaat liigajoukkueet ja viime kevään finalistit Kauhajoen Karhubasket ja Salon Vilpas. Joukkueet ovat kohdanneet liigatasolla 64 kertaa ja Kauhajoki on voittanut niistä 38. Viimeisistä kymmenestä kohtaamisesta Vilpas on voittanut kuusi. Kumpikin aloitti kauden puhtaalla voitolla. Karhubasket haki perjantaina pisteet Pohitullista Korihaiden kaaduttua 54-79 ja  Vilpas voitti lauantaina Salohallissa Lahti Basketballin hyvän esityksen jälkeen 101-78. Eli kuviot tuntuvat olevan kunnossa molemmilla.

Missä: 
Kauhajoen liikuntahalli, Aninkuja 3-5 vielä tämän kauden. Uusi uljas IKH Areena nousee Kenttätien tontille ja valmistuu ensi kauden alkuun. Edessä Karhubasketin ensimmäinen kotiottelu, Vilppaalla bussimatkaa 268 km, lounastauko Huittisissa ja jaloittelutauko Honkajoella.

Milloin: 
Keskiviikkona 6.10.2021 kello 18:30. Ottelu nähtävillä tuttuun tapaan suorana Ruutu + palvelussa. Vilppaalta ei fanibussia ole Pohjanmaalle lähdössä, mutta innokas "Team Fobbs" nähtäneen paikalla - mikäli navigaattori perille löytää.

Ennakkoasetelma: 
Illan joukkueet kuuluvat Korisliigan mestarisuosikkeihin, joten luvassa on tasokas kamppailu. Joukkueet nousivat toistamiseen pääsarjaan keväällä 2009 ja ovat siellä pelanneet siitä lähtien. Molemmilla koossa kolme SM-mitalia. Kauhajoella 2 kultaa, yksi hopea ja Vilppaalla 1 kulta, kaksi hopeaa.
Karhubasket eli hiljaisuudessa koko kesän ajan, mutta 16. elokuuta jysähti. Seura julkaisi yhdellä kertaa sopimukset Rene Rougeaun, Cameron Jonesin ja Henri Kantosen kanssa ja siihen loppui vinoilu. Viimeinen ulkomaalaispaikka täyttyi maanantaina seuran julkaistua sopimuksen 203-senttisen Simeon Carterin kanssa. Carter pelasi viime kauden Serbian KLS-liigassa, mutta häntä ei ennakkotietojen mukaan nähdä kentällä vielä keskiviikkona. Vai nähdäänkö sittenkin? Viides vahvistus Malik Toppin on kärsinyt pienistä vammoista, eikä ole vielä esiintynyt liigassa. Karhun ennakon mukaan Toppinin todenäköisyys pelaamiseen on 75%, Carterin 25%. 
Vilpas on ollut liigajoukkueista ehkä pisimpään kasassa, koska Mestarien liigan karsinnat alkoivat jo syyskuun puolivälissä. Kauhajoen liikuntahalli on ollut perinteisesti paha paikka Vilppaalle ja voittoja karhuluolasta on haettu harvakseltaan. Viimeinen voitto (89-96) tosin viime kevään finaalisarjan avauksesta huhtikuulta.

Kokoonpanot:
Karhubasket: 1 Jones, 4 Rougeau, 5 Kantonen, 11 Kaukiainen, 20 Innamaa (75%), 21 Marttinen (25%), 23 Hakamaa, 34 Skinner, 95 Peltonen, 31 Toppin (75%), 33 Carter (25%).
Vilpas: 2 Niemi, 3 Blomgren, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 8 Ahonen, 11 Fobbs, 14 Kärkkäinen, 19 Lovett Jr, 21 Laine, 22 Wood, 25 Griffin.

Poissaolot:
Karhubasket: Simeon Carter? Miikka Marttisen pelaaminen epävarmaa.
Vilpas: ei oleellisia poissaoloja.

Piste/levyrikärjet:
Karhubasket: Cameron Jones 16, Lee Skinner 16, Henri Kantonen 14 / Jones 10, Skinner 10, Rene Rougeau 8.
Vilpas: Bryan Griffin 19, Juho Nenonen 19, Riku Laine 17 / Griffin 13, Laine 6, Jeremiah Wood 5.

Päävalmentajien puheenvuoro:
Janne Koskimies, Karhubasketin kuudes päävalmentaja liigassa (Greg Gibson, Timo Hakamaa, Ari Tammivaara, Sami Toiviainen, Jussi Laakso)
- "Rivarly Week" alkaa kotona Vilpasta vastaan ja jatkuu lauantaina Lapualla. Vilppaan pelaajamateriaali on varmasti sekä laadukkain että levein kohtaamistamme joukkueista. Lauantain Lahti-pelin avausjakso oli hyvä osoitus mihin he pystyvät, kun pääsevät tekemään haluamiaan asioita hyökkäyspäässä.  

Sami Toiviainen, Vilppaan kymmenes päävalmentaja liigassa (Tero Järvinen, Bernard Harris, Pasi Järvinen, Tommi Koskinen, Philip Dejworek, Kimmo Vyyryläinen, Mikko Tupamäki, Joonas Iisalo, Ville Tuominen)
- Kauden ensimmäinen vierasottelu yhdessä sarjan haastavimmista paikoista. Erittäin laadukas kotijoukkue mahtavan kotiyleisön edessä on sellainen yhdistelmä, että meidän on pelattava korkealla tasolla koko 40 minuuttia pärjätäksemme. Siirtymäpuolustus, levypallopelaaminen ja palloskriinipelaaminen ovat ne isot asiat, joissa meidän on onnistuttuva.

Vuoroin vieraissa:
Janne Koskimies ja Henri Kantonen ovat edustaneet aiemmin Vilpasta, Mikko Koivisto, Sami Toiviainen ja Jeremiah Wood puolestaan Karhubasketia.

Tuomaristo:
Miltiadis Ioannidis, Jaakko Kaunisto, La Trice Little.

Päivän tietokilpailukysymys:
Kuka on kautta aikojen Kauhajoen ainoa NBA:ssa pelannut pelaaja? 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit