Uutiset & Artikkelit

16.12.2021 19:07
Vilpasvikings.fi

Vilppaan komea avauspuoliaika siivitti voittoon Lapualla

Illan hahmo oli Jeremiah Wood, joka teki toisen tripla-tuplansa putkeen. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vilppaan vahvat esitykset jatkuvat Korisliigassa. Viimeisin esitys nousukunnosta nähtiin keskiviikkona Lapuan Urheilutalolla, jossa Vilpas kaatoi vaaralliset Kobrat 88-104 (41-62). Kuten numerot kertovat, peli ratkaistiin pitkälti jo ensimmäisellä puoliajalla. Vilpas heitti erinomaisesti  ja karkasi 21 pisteen taukojohtoon. Vaikka Kobrat nousi kolmannella jaksolla kuuden pisteen päähän, salolaisten loppurutistus oli sen verran tehokas, että kotimatkalle päästiin 16 pisteen vierasvoitolla. Illan hahmo oli jälleen Jeremiah Wood, joka teki toisen tripla-tuplansa putkeen.

Ottelu sai uuden luonteen jo ennen avausheittoa, kun Juho Lehtorannan lisäksi väkivahva BJ Raymond ei pystynyt pelaamaan. Se helpotti Vilppaan pelisuunnitelmaa ja kentällä nähtiinkin vapautuneesti pelaava vierasjoukkue. Vilpas karkasi nopeasti 12 pisteen johtoon Brian Fobbsin terävillä otteilla. Fobbs tykitti muutamassa minuutissa 12 pistettä ja johdatti salolaiset 20-30 taukojohtoon.
Toisella kympillä vieraiden meno vaan parani ja mikäs oli pelatessa, kun heitto tippui kuin elokuvissa. 21 pisteen johtoon suurimmat ansiot oli juuri maukkaalla osumatarkkuudella - kakkoset 15/22 (68.2%), kolmoset 9/12 (75%) ja vapariviivalta erehtymätöntä työskentelyä. Kaksinumeroisiin numeroihin ylsi peräti neljä pelaajaa eli alkurynnistyksen jälkeen tasaantunut Fobbs 12, Marcus Lovett Jr 13, Mikko Koivisto ja kaikki kolme kolmostaan upottanut Roope Ahonen 11. Levypallot Vilppaalle 9-20, syöttöjä peräti 19 ja penkin pisteet 4-25.

Tauon jälkeen hyvän olon tunne hävisi kuitenkin nopeasti. Kobrat nosti intensiteettiä ja Vilpas oli sekaisin kuin seinäkello. Kolmen ja puolen minuutin jakso meni Kobrille 21-6 Christian Luteten 11 pisteen johdolla. Sami Toiviainen sai kuitenkin porukan hereille ja momentum kääntyi takaisin vieraille. Viimeiselle tauolle mentäessä ero oli kasvanut taas 17 pisteeseen eikä Kobrat saanut enää toista rynnäkköä aikaiseksi.  Jeremiah Woodin tripla-tupla varmistui vajaat neljä minuuttia ennen loppua ja Akronin härän loppusaldo oli 14/10/12 syöttöä. 
Lapuan palkintoraati palkitsi hyvin osuneen Marcus Lovett Juniorin (23/3) ja hyvää työtä tekivät myös Bryan Griffin (13/8), neljä kolmosta mieheen upottaneet Mikko Koivisto (18/2) ja Roope Ahonen (14/2/6 syöttöä) sekä kauden parhaan pelinsä pelannut Niilo Kärkkäinen (4/0).
- Eka puoliaika oli hyökkäyksellisesti erinomaista. Kobrat onnistui ensimmäisessä Woodin tuplaamisessa, mutta sen jälkeen laitettiin Kobrien puolustus palasiksi. Lapua nousi vielä kuuden pisteen päähän, mutta lopussa pimennettiin Lutete aika täysin ja aktiivisella pelaamisella hoidettiin voitto. Annan osan voitosta äänekkälle Forza-ryhmälle, joka toi virtaa jätkille omalla kannustuksellaan. Ja kuinka monta kertaa Suomessa pelaaja on tehnyt tripla-tuplan kahdesti peräkkäin? Nyt suunta on oikea, vaikkei olla päästy pelaamaan pitkään aikaan täydellä kokoonpanolla, arvioi Sami Toiviainen.
Ja olihan se viisihenkinen Forza Vilpura uskomaton. Se otti selkeän selkävoiton lapualaiskatsojista, kun laulu raikui ja rummut paukkuivat uljaasti läpi ottelun. Se on kova juttu, kun ottaa huomioon keskiviikkoillan ja kauden toiseksi pisimmän vierasmatkan. Arvostamme!

Lapua teki kolmannella jaksolla kovan nousun, mutta voittoon saakka se ei kantanut. Tasokas vahvistuskolmikko Andre Wesson Jr (26/1), Christian Lutete (25/4) ja Stokley Chaffee Jr (22/6) teki varmasti oman osansa, tällä kertaa se ei riittänyt. Antto Nikkarinen jakeli komeat 12 syöttöä, mutta kokonaisuutena Suomi-osasto jäi 15 pisteeseen.
- Kun Griffin ja Wood ovat paljon samaan aikaan kentällä, siellä on kaksi kaveria jotka eivät ole kovin vaarallisia kaarella. Yritettiin erilaista taktiikkaa, mutta se epäonnistui. Kolmannella jaksolla palattiin omaan tapaan ja tultiin kivasti mukaan. BJ oli poissa ja pelaajilla ei ollut selvää, mitä kentällä pitäisi tehdä. Ei oltu yhtenäisiä. Wood on hieno pelaaja ja Vilpas oli erinomainen, totesi Ville Turja.

Keskiviikon kierros otettiin Vilppaan leirissä ilolla vastaan. Korihait voitti Pyrinnön 88-81, Bisons Lahden 88-75 ja Kataja haki viime sekunnin voiton Nokialta 73-75. Illan kärkipelissä Karhubasket kasvatti etumatkaansa sarjan kärjessä lyömällä Kouvot vieraissa 75-79.  Vilppaan viimeinen peli ennen joulutaukoa on edessä lauantaina, jolloin Kouvot saapuu Salohalliin.

Yhteistyökumppanit