Uutiset & Artikkelit

08.12.2021 18:36
Vilpasvikings.fi

Vilpas ryhdistäytyi ja otti selvän voiton Korihaista

Jeremiah Wood (16/9/9 syöttöä) hätyytteli tripla-tuplaa Salohallin tiistai-illassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vilpas nousee pikku hiljaa ylöspäin sarjataulukossa ja tiistaisella Korihait-voitolla se kipusi jo Korisliigan viidenneksi. Kauden seitsemäs voitto irtosi toisen puoliajan ryhtiliikeen myötä selvin lukemin 98-70 (48-40). Salolaisten liigapelit jatkuvat vasta ensi keskiviikkona, mutta ilman peliä ei tarvitse olla viikonloppunakaan. Suomen cup starttaa Vilppaan osalta lauantaina Kotkan Karhuvuoressa.

Tiistain pommin räjäytti BC Nokia, joka aiheutti sarjakärki Seagullsille kauden ensimmäisen kotitappion niukkakorisessa kamppailussa luvuin 54-59. Samalla liigan keskiryhmä tasoittui entisestään ja kilpajuoksu kuuden parhaan ylemmästä jatkosarjasta kiristyi entisestään. Tänään parketilla kohtaavat Pyrintö-KTP, Lahti-Kouvot, Kataja-Bisons ja Pohjanmaan derbyssä Karhubasket-Kobrat.

Salohallissa Vilpas ei saanut konetta käyntiin millään. Kahdella (+Jake Newman) ulkomaalaisella Saloon saapunut hairyhmä pelasi ennakkoluulottomasti ja piti ottelua tasaisena aina kolmannen jakson puoliväliin saakka. Sen jälkeen vieraiden polttoaine yksinkertaisesti loppui ja Vilpas viiletti selkeään 28 pisteen voittoon.

 

Vilppaan pelaaminen sai Sami Toiviaisen mietteliääksi ensimmäisellä puoliajalla. (Kuva: Ville Vuorinen)


Alkuhetket lupailivat vielä hyvää, sillä Vilpas upotti viisi ensimmäistä hyökkäystään koriin ja johti reilun kolmen minuutin jälkeen lupaavasti 13-4. 
Vaikka avaustauolle mentiin kotijohdossa 24-15, salolaisten pelillinen ilme ei ollut kuitenkaan lähelläkään lauantaista Karhu-peliä ja etenkin uusimman haimiehen Mitchell Smithin kanssa oltiin vaikeuksissa. Smith on 208-senttiseksi pelaajaksi hyväliikkeinen ja rokotti salolaisia ensimmäisellä puoliajalla 17 pisteellä. Pitkälti sen ansiosta Korihait sinnitteli pitkälle tauolle kahdeksan pisteen päässä. Vilppaan tekeminen oli laiskanpulskeaa ja Bojan Sarcevic (9/4/4 syöttöä) päästettiin aivan liian rauhassa rakentelemaan Korihaiden peliä. 
Pukukopissa päävalmentaja Sami Toiviainen joutui herättelemään joukkojaan varsin kovaäänisesti eikä meno näyttänyt yhtään paremmalta tauon jälkeenkään. Brian Fobbsin energian siivittämänä herätys lopulta tapahtui, kotijoukkue sai stoppeja ja pääsi juoksemaan helppoja koreja haipäätyyn. Kun vielä Roope Ahonen sai liimattua Sarcevicin tiukemmalle, ero alkoi kasvaa ja kolmas jakso kirjattiin Vilppaalle 22-11.
Kun puolustus alkoi maistua, hyökkäys lähti kulkemaan siinä ohessa ja sadan pisteen raja jäi lopulta harmittavan lähelle. Korihaiden runkopelaajien jalat alkoivat painaa ja Vilpas juoksi lopulta selkeään 28 pisteen voittoon.
- Pelasimme 25 minuuttia hyvin, mutta bensa loppui toisella puoliajalla ja Vilpas otti pelin hallintaan, myönsi liigapelin numero 587 pelannut Bojan Sarcevic. Vakkasuomalaistunut bosnialainen nousi kaikkien aikojen listalla jo neljänneksi ohi Kari-Pekka Klingan ja edellä ovat enää Timo Heinonen 759, Antero Lehto 723 ja Jarkko Tuomala 623.
Samoilla linjoilla oli päävalmentaja Jarno Nikulakin, joka odotteli jo eilen uutisia uudesta vahvistuksesta.
- Luulin, että olisi jo saatu uuden pelaajan nimi paperiin, mutta näissä näyttää menevän oma aikansa. Yhdyn Bojanin sanoihin bensan loppumisesta. Ensimmäinen puoliaika oli hyvä ja olisi voitu olla lähempänäkin. Väsy tuli toisella puoliajalla ja Smithiä olisi pitänyt ottaa vaihtoon enemmän, pohti Nikula.
Ulottuva Smith (21/3) hyytyikin toisella puolikkaalla näkymättömiin ja pistetili kasvoi vain neljällä pisteellä. Kuuden syötön Sarcevic tuki 13 pisteellä ja samaan ylsi Jalen Jackson.
- Meidän korit tulevat aika pieneltä rintamalta, myönsi Nikula.

Vilppaan esitys oli kaksijakoinen. Juoksuaskelia ei juuri nähty ensimmäiseen 25 minuuttiin, loppuaika painettiin sitten suuremmalla vaihteella. Sen ilmentymä oli Brian Fobbs (23/3) ja Toiviainen kehaisi lehdistössä myös pakkipäässä kunnostautunutta Roope Ahosta (8/2) sekä kauden suurimmat minuutit pelannutta Niilo Kärkkäistä (7/1). Otteluisäntä OP Lounaismaa palkitsi ansaitusti tripla-tuplaa hätyytelleen Jeremiah Woodin (16/9/9 syöttöä) ja Bryan Griffin (17/8) kolisutteli korirautoja tuttuun tyyliin donkeillaan. Marcus Lovett Jr kasasi tehot 13/1, Perttu Blomgen 6/3/7 syöttöä, Mikko Koivisto 5/3 ja Trey Niemi 3/0.
- Jouduin muutaman kerran korottamaan ääntä. Toisen puoliajan alku ei ollut vielä hyvää, mutta sen jälkeen pelattiin kuten meidän pitää pelata. Korihait pelasi ensimmäisen puoliajan fiksusti ja hyvin, arvioi Toiviainen.

 

Niilo Kärkkäinen pelasi tiistaina kauden isoimmat minuuttinsa ja kirjautti 7 pistettä. (Kuva: Ville Vuorinen)


Yleisöä ottelu ei hirveästi kerännyt ja 703 katsojan määrää vähensi varmasti ei niin normaali tiistai-ilta, kiihtynyt koronatilanne ja paukkupakkanen. Toivotaan, että syyskauden viimeinen kotiottelu Kouvoja vastaan 18. joulukuuta kerää enemmän katsojia. Katsojamäärässä Vilpas on edelleen sarjan ykkönen 1130 katsojan keskiarvollaan.  

Yhteistyökumppanit