Uutiset & Artikkelit

12.12.2021 17:07
Vilpasvikings.fi

Vilpas Kotkasta Final Four -turnaukseen

Suomen cupin välieräjoukkueet ovat selvillä ja Salon Vilpas on yksi niistä. Paikka Helsingissä pelattavaan Final Four -turnaukseen varmistui Kotkan Karhuvuoresta, jossa Vilpas selätti KTP Basketin selvästi 71-92 (40-48). Illan isäntänä hääri komean tripla-tuplan tehnyt Jeremiah Wood 20 pisteellä, 13 levypallolla ja 10 syötöllä. Muut tammikuussa pelattavan lopputurnauksen selvinneet joukkueet ovat cupmestaruutta puolustava Seagulls, Karhubasket sekä Lahti Basketball.

Suomen cupissa marraskuun 17. päivä oli se ratkaiseva päivä, jonka jälkeen sarjataulukon kahdeksan parasta selvisivät. Neljä ylimpänä olevaa pääsi kotiedulla valitsemaan vastustajansa ja ykköspickin saanut Karhubasket pudotti Katajan jatkosta 81-61. Kakkosena valitsemaan päässyt Seagulls oli tyly isäntä Kobrille ja lähetti käärmelauman kotimatkalle numeroin 90-60. Kolmantena valitsijana oli Kouvot, jonka tie kuitenkin pysähtyi Lahti Basketballiin 92-96. Runkosarjan neljäs KTP Basket ei päässyt enää valitsemaan, vaan joutui tyytymään Vilppaaseen. Vilpas ei tarjoillut kotkalaisille vapaalippua Helsinkiin, vaan otti neljännen paikan selkein numeroin 71-92. Näin Urhea Areenan välierissä kohtaavat perjantaina 14. tammikuuta Seagulls-Lahti ja Karhubasket-Vilpas. Voittajat selvittävät 10 000 euron kohtalon lauantaina 15. tammikuuta.  

Vilpas joutui Kotkaan vain kahdeksalla miehellä, sillä Juho Nenonen ei ollut vielä pelikunnossa, Riku Laine tyytyi vetämään pelkän alkuheittelyn ja Roope Ahonen jätettiin vatsavaivaisena kotiin. Se ei kuitenkaan menoa haitannut ja paikalla ollut kahdeksikko hoiti homman kunnialla kotiin. KTP johti ottelua vain vajaat kolme minuuttia.
Jeremiah Wood näytti jälleen kerran, mikä hänen merkitys joukkueelle on. Hyökkäyspäässä Wood operoi 20 pisteen edestä, napsi 13 levypalloa isoihin kouriinsa ja kun hän jakeli vielä 10 namupassia joukkuekavereilleen, koossa olikin harvinainen tripla-tupla. Sitä enteili jo puoliaikaan koossa ollut rivi 8/8/8. Kotkan palkintoraati valitsi silti vieraiden parhaaksi hyvän ottelun pelanneen Marcus Lovett Juniorin (25/5) ja kolmas kova viikinki oli viisi maukasta donkkia vetänyt Bryan Griffin (20/8). Muut: Perttu Blomgren 9/7, Trey Niemi 6/2, Mikko Koivisto 6/3, Brian Fobbs 3/1 ja Niilo Kärkkäinen 3/0. Job well done!

Kotkan ykkönen oli 17 pistettä nakuttanut Remu Raitanen, vaikka kolmoset (1/6) eivät tällä kertaa uponneetkaan. Kaksinumeroisiin pinnoihin ylsivät myös Vili Nyman (12/3) ja Urald King (10/5). KTP on liigan parhaimpia levypallojoukkueita, mutta lauantaina Vilpas vei levypallot 37-42 ja siinä oli yksi ratkaisuista. Korin alla Vilpas oli tehokkaampi pistein 36-46.  

Vilppaan liigakausi jatkuu keskiviikkona aina vaikeassa Lapuan Urheilutalossa. Toivottavasti sinne ei jouduta lähtemään kahdeksalla miehellä.

Yhteistyökumppanit