Uutiset & Artikkelit

10.12.2021 15:08
Vilpasvikings.fi

Lauantaina cuppia Kotkassa

Korisliiga jää pienelle tulle viikonvaihteessa ja kahdeksan joukkuetta siirtyy hetkeksi cup-moodiin. Helsingissä kohtaavat Seagulls-Kobrat, Kauhajoella Karhubasket-Kataja, Kouvolassa Kouvot-Lahti ja Kotkassa KTP-Vilpas. Pyrintö, BC Nokia, Bisons ja Korihait saavat viettää pelivapaata viikonloppua. Otteluparien voittajat selviytyvät tammikuussa Helsingin uudessa Urhea-hallissa pelattavaan Final Four -tapahtumaan.

Cup-mestaruutta puolustaa Seagulls, joka viime vuoden helmikuussa voitti Tampereen Pyrinnön Kisahallissa 97-95. Vilpas matkustaa siis Kotkaan, jonka KTP Basket on tällä hetkellä liigassa sijalla neljä kahdeksalla voitolla ja kuudella tappiolla. Vilpas tulee heti perässä viidentenä voittosuhteella 7/7 eli tasaista peliä on odotettavissa. Joukkueet kohtasivat kertaalleen Salohallissa ja KTP aiheutti marraskuun alussa Vilppaalle kauden ensimmäisen kotitappion luvuin 81-86.
Vilpas johti tuolloin jo 11 pisteellä, mutta KTP nousi päätöskympillä (14-23) voittoon ja pääarkkitehtina toimi takamies Richie Williams. Lauantaina Williamsin pelaaminen on epävarmaa, sillä keskiviikkona Tampereella mies putosi viime hetkillä pelaavasta kokoonpanosta. Ennakon mukaan 50% miehiä ovat myös Flenard Whitfield (9.7/5.8) ja Roydell Brown (9.1/5.9). Mikäli Williams ei pysty pelaamaan, se tietää enemmän pelintekovastuuta Joonas Lehtorannalle ja Joni Herralalle. 
KTP on ollut koko syksyn sarjan paras levypallojoukkue ja etenkin lähes 15 hyökkäyslevyriä peliä kohden on kova suoritus. Se menetti ykköspaikkansa Kauhajoelle, sillä Pyrintö oli keskiviikkona parempi irtopalloissa 42-35 ja juotti kotkalaisille katkeraa kalkkia. KTP pääsi heittämään loppuhetkillä voitosta, mutta Topias Kuukkasen yritys ei onnistunut ja Osku Heinosen pääsi levypallon jälkeen vetämään juoksukolmosen sisään viime sekunnilla. Se sinetöi kolmen pisteen kotivoiton.

Kotkalta sisäpelaaja Flenard Whitfield on ollut sivussa neljän pelin ajan, mutta suurempaa hätää ei päävalmentaja Roope Mäkelällä ole, sillä kotkalaisilla on riveissään viisi ulkomaalaista. Viimeisin hankinta Antwon Lillard alkaa päästä pelirytmiin ja siitä kertoo otteet Tampereella - 17 pistettä ja kolmoset 5/8. Muut vahvistukset ovat laiturit Urald King (11.1/7.6) ja Roydell Brown. 
Vihreäpaitojen tehomies syyskaudella on ollut kovakätinen Remu Raitanen (16.6/7.9), jonka pitkä vapariputki katkesi Tampereella. Raitanen oli heittänyt 39 peräkkäistä vapaaheittoas sisään, kunnes 40. heitto meni ohi Pyynikillä. Putki nosti Raitsen kuitenkin kaikkien aikojen kymppisakkiin ja listan kärjessä on Jeb Ivey 51 onnistuneella heitolla. Vilppaan Roope Ahonen on listalla kuudentena. Kaudella 2008-2009 Ahonen heitti 43 peräkkäistä vaparia pussin pohjalle. 
KTP:n tilastokärjet ovat pisteissä Remu Raitanen (16.6), levyissä Urald King (7.6), ja syötöissä Richie Williams (5.8). Vapareita on upottanut tarkimmin Remu Raitanen (97.3%), kakkosia Joni Herrala (100%) ja kolmosia Flenard Whitfield (50%).
- Tulos tai ulos on homman nimi Cupissa. Hallitseva Suomen mestari Vilpas parantaa koko ajan. Tästä osoituksena Kauhajoen kaato. Alla pitää pärjätä Woodin kanssa ja ulkona saada kultaranne Koiviston heitot vaikeaksi. Itsellä hieman huolia loukkaantumisten kanssa, joten kokoonpano ei vielä selvillä, toteaa Roope Mäkelä.
Kokoonpano: Lehtoranta, Herrala, Lillard, King, Nyman, Kuukkanen, Raitanen, Whitfield (50%), Uotila (50%), Brown (59%), Williams (50%). 

Vilpas on kahden ottelun voittoputkessa ja pääsee Kotkan vierailulle normimiehistöllään eli sillä millä ollaan viime pelit menty. Riku Laineen paluuta odotellaan joulun jälkeen ja Juho Nenonen on vielä hetken syrjässä. Siksi isot miehet Jeremiah Wood ja Bryan Griffin saavat varautua normaalia suurempiin minuutteihin. Vilppan tilastokärjet ovat pisteissä Bryan Griffin (16.9), levypalloissa Griffin (6.8) ja syötöissä Jeremiah Wood (5.3). Heittotarkkuudessa kärkinimet ovat vapareissa Mikko Koivisto ja Roope Ahonen (100%), kakkosissa Jeremiah Wood (66.2%) ja kolmosissa Roope Ahonen (48.7%).
- Hampaankolossa varmasti kotitappio Kotkalle reilu kuukausi sitten, joten nyt on aika tasata voitot. Levypallopelaaminen, palloskriinien puolustus sekä oman hyökkäyksen toteuttaminen ovat ne asiat, joiden on oltava hyvällä mallilla voittamisen kannalta, pohtii Sami Toiviainen.
Kokoonpano: Niemi, Blomgren, Koivisto, Ahonen, Fobbs, Kärkkäinen, Lovett Jr, Wood, Griffin.

Yhteistyökumppanit