Uutiset & Artikkelit

19.12.2021 20:54
Vilpasvikings.fi

Kouvojen kaadolla joulutauolle, Woodille taas tripla-tupla

Jeremiah Wood on ollut koko joulukuun ilmiliekeissä! (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Vilppaan lento myötätuuleen jatkuu ja jatkuu. Lauantaina se kaatoi Salohallissa sarjan ehdottoman yllättäjän Kouvolan Kouvot 104-95 (52-54) ja paikka ylemmässä jatkosarjassa sai vahvistusta. Salohallissa nähtiin yleisöön (763) menevä kamppailu, jonka sankariksi nousi Jeremiah Wood. Akronin iso mies täräytti kolmannen tripla-tuplansa putkeen 14 pisteellä, 11 levypallolla ja 13 syötöllä.

Vilpas lähti otteluun normaalilla yhdeksiköllään Riku Laineen ja Juho Nenosen istuessa vielä siviileissä penkillä. Jos takapakkia ei tule, molemmat nähdään joulutauon jälkeen kentällä BC Nokiaaa vastaan 28. joulukuuta. Toisaalta nelospaikan kaksikkoa ei ole suuremmin tarvittukaan, siksi hyvin Vilpas on pelannut. 
Salolaisten piristyminen alkoi marraskuun puolivälistä, jolloin Jeremiah Wood teki paluun rosteriin. Vilpas haki heti vieraspisteet Joensuusta ja vaikka Lahdesta tuli vielä niukka kahden pisteen tappio, otteet kentällä alkoivat näyttää miltä pitikin. Joulukuussa joukkue on ollut voittamaton ja matkalla ovat kaatuneet K-nelikko Kauhajoki, Korihait, Kobrat ja nyt Kouvot. Liigan kuumin joukkue on sijalla viisi yhdeksällä voitolla ja seitsemällä tappiolla. Matkaa neljäntenä olevaan Kotkaan on yksi voitto ja kakkossijakin on enää kahden voiton päässä.

Vilppaan hyökkäys soljui upeasti heti avausheitosta alkaen. Normaalisti kolmoskaaren takana operoiva Mikko Koivisto kaivoi kikkarepustaan pitkän matkan kakkoset ja upotti niitä murhaavalla tarkkuudella. Toisessa päässä Kouvot osui myös upeasti ja Amir Hinton esitti omaa showtaan heittäen avauskymppiin jo 10 pinnaa. Vilpas johti 33-28 ja sen kolmostarkkuus oli 3/4, Kouvoilla 5/7.
Kouvot aloitti toisen neljänneksen 0-8 runilla ja otti 35-36 johdon. Vilppaan aikalisän jälkeen kotijoukkue otti oman 8-0 runin ja nousi vuorostaan 43-36 johtoon.
Sanotaan, että ei yksi pääsky kesää tee, mutta Amir Hinton mitätöi tämän säännön. 196-senttinen laituri heitti läheltä ja välillä todella kaukaa - ja aina sukka heilui. Syyrian maajoukkuemies upotti hurjat 23 pistettä avauspuolikkaalla ja johdatti Kouvot 52-54 taukojohtoon. Kolkkiprosentteja ei tarvinnut kummankaan hävetä, sillä Vilpas osui 50%, Kouvot 72,7%.
- Pohdittiin siinä koppiin mentäessä, että mitä tehdään. Mikko sanoi, että laitetaan "Make" (Lovett Jr) Hintoniin, hänellä ainakin riittää jalat siihen hommaan. Lovett olikin erinomainen toisella puoliajalla ja teki Hintonin hyökkäämisen vaikeaksi, kiitteli Sami Toiviainen liukasta takamiestään.
Otteluisäntä Passeliauto palkitsi Marcus Lovett Juniorin (20/1/6 syöttöä) ja tasaisesta kotijoukkueesta peräti seitsemän miestä teki kaksinumeroiset pinnat. Brian Fobbs 17/9, Perttu Blomgren 14/5, Mikko Koivisto 12/3, Bryan Griffin 12/3 ja Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas Roope Ahonen 11/0. Niilo Kärkkäinen tilastoi 4/1.
Oma lukunsa on sitten Mr Wood. Kotkan cup-matsissa tripla-tupla (20/13/10), keskiviikkona Lapualla uusi tripla-tupla (14/10/12) ja nyt kolmas putkeen (14/11/13). Joulukuun pelaajaa on varmaan turha enää miettiä.
- Tripla-tuplan tekeminen ei ole koskaan helppoa, mutta se on helpompaa kun on hyviä pelaajia ympärillä, totesi iloinen Wood lehdistössä.
Koska Kouvot pelaa täysin erilaista koripalloa kuin muut, Vilpas lähti matsiin normaalia pienemmällä viisikolla. Griffin jäi penkille ja Fobbsin, Woodin ja Lovettin rinnalle astuivat Blomgren ja Koivisto. Se toimi ihan mukavasti ja yksi lisätekijä kotivoittoon löytyi tutusta fanikatsomosta. Forza Vilpura sai rinnalleen joukon Vilpas Ultras -miehistöä ja meno yltyi aivan hulvattomaksi. Kiitokset koko joukkueelta!

 

Salohallin lauantai-illassa riitti tunnelmaa. (Kuva: Markus Moisio)

 

Kouvot pysyi rinnalla koko kolmannen jakson (76-73), mutta Lovett puolusti Hintonin neljään pisteeseen. Päätöskympillä ero alkoi kasvaa. Ensiksi 80-73, sitten 87-76 ja suurimmillaan se oli kolme minuuttia ennen loppua 96-82. Loppuhetkien jännitys koski enää korieroa, joka oli ensimmäisen pelin jälkeen +12 Kouvoille. Vilppaan viimeinen yritys ei onnistunut ja kun Makuach Maluach kiskaisi viime sekunnilla kolmosen sisään levyn kautta, tasapiste-etu jäi siten Kouvoille.
Amir Hinton (32/5/4 syöttöä) palkittiin parhaana ja skorausvoimaa löytyi myös Makuach Maluachilta (19/6), Isiah Osbornelta (13/3), Robert Hallilta (11/0), Tuomas Hirvoselta (10/3) ja Hannes Pöllältä (10/7).
- Me mennään aina yksinkertaisesti ja kovaa ja yleensä se on riittänyt voittoon. Pöllä joutui pelaamaan liian isot minuutit ja Wood otti tästä match-upista selkävoiton. Leikkausten puolustaminen oli tänään luokatonta ja ollaan oltu superhyviä rikkomaan pallollisia skriinejä. Nyt niihin kolahdettiin ja Vilpas pääsi heittämään liian helposti. Ei olla päästy harjoittelemaan kunnolla kolmeen viikkoon ja toivon mukaan seurajohdolta saadaan lupa viidenteen ulkomaalaiseen. Luotan Toikkasen paluuseen ja emme hae 4-5 paikan pelaajaa, totesi Jyri Lehtonen.

 

Vilppaan penkki tuuletti villisti Niilo Kärkkäisen tekemää koria. (Kuva: Ville Vuorinen)

 

Joukkueet siirtyvät yhdeksän päivän joulutauolle ja sinne mennään Karhubasketin (14/2) johdolla. Seagulls (11/4) ja Kouvot (11/5) ovat tasapisteissä ja KTP (10/6) on neljäntenä ennen Vilpasta (9/7). Sen jälkeen alkaakin melkoinen jännitysnäytelmä. Ylempään jatkosarjaan kelpuutetaan kuusi parasta ja sitä kuudetta paikkaa jahtaavat Lahti (7/9), BC Nokia (7/9), Kobrat (7/8), Pyrintö (6/9) sekä Kataja (6/9). Korisliiga jatkuu 28. joulukuuta ja Vilpas kohtaa silloin Salohallissa BC Nokian. 
- Nyt ollaan muutama päivä ihan ilman korista, päätti Toiviainen. Hyvää joulua kaikille!

Yhteistyökumppanit