Uutiset & Artikkelit

02.04.2021 14:01
Vilpasvikings.fi

Vuoroin vieraissa - Seagulls-Vilpas 1-1

Kuva Ville Vuorinen.

 

Kotihallilla ei tunnu olevan suurta merkitystä Seagullsin ja Vilppaan välisessä välieräsarjassa. Maanantaina Vilpas haki viiden pisteen vierasvoiton Kisahallista ja torstaina Seagulls otti kotiedun takaisin Salohallista niukasti 74-76 (36-35). Sarja jatkuu sunnuntaina Helsingissä ja finaalipaikka kuuluu sille, joka ottaa neljä voittoa.

 

Salohallin kiihkeä matsi oli Vilppaan Deondre Parks Juniorin huikeaa näytöstä, mutta takamiehen huippuiltakaan ei kantanut Vilpasta toiseen voittoon - vaikka lähellä se oli.

- Parks on erittäin hyvä 1vs1 pelaaja ja meinasi voittaa pelin Salolle, myönsi Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso.

Virkaveli Sami Toiviainen harmitteli Parksin ottamia virheitä, joiden vuoksi hän joutui pitämään tappavaa asettaan pitkään penkillä. Vajaan 19 minuutin peliaikaan nähden Parksin 27 pistettä oli todella kovan luokan suoritus eikä hänelle löytynyt pysäyttäjää helsinkiläisten riveistä. Tai löytyi yksi aivan viime hetkillä.

Vilppaan viimeinen hyökkäys pelattiin odotetusti Parksin käsiin tilanteessa 74-76. Hän piti palloa kaaren takana, jätti Kendale McCullumin jälkeensä ja lähti ajamaan renkaalle. Korinalustan suojelija Wayne Martin Jr nousi korkealle ja blokkasi Parksin heiton. Komea torjunta osui Juho Nenosen päähän ja kimposi siitä Jeremiah Woodin käsiin korin alle. Woodilla oli sekunti aikaa pistää pallo koriin vajaasta metristä, mutta heitto pyörähti renkaasta ulos ja Seagulls pääsi juhlimaan 1-1 tasoitustaan ottelusarjassa.

 

Jeremiah Wood (10/9) oli muutenkin se Salohallin surullisen hahmon ritari. Matkalla Salohallille mies ajoi autokolarin ja pääsi vetämään peliasunsa päälle vasta 50 minuuttia ennen ylösheittoa. Kun pelissä heitot upposivat vain 5/16, miehen tuskan ja vihaisuuden omaan esitykseensä ymmärtää. On kuitenkin muistettava, että joukkueena tässä voitetaan ja joukkueena kaadutaan.

 

 

Ja vaisu oli myös muu Vilppaan konkariosasto. Teemu Rannikko (0/1) pelasi vain reilut 12 minuuttia ja jäi miinukselle -9. Yksi Kisahallin sankareista Juho Nenonen sai reilussa 26 minuutissa vain yhden heiton sisään 12 yrityksestä ja suurimmat minuutit kellottanut Mikko Koivisto (8/2) pääsi puolustajastaan eroon vain viidesti.

Otteluisäntä Stremet Oy palkitsi ansaitusti Parksin (27/1), joka osui kaarelta 4/5. Parks aloitti pelin kasvomaskilla, mutta heitti sen pian penkille. Ei tuntunut hyvältä. Jos oli Parks tarkka kaukoheitoissaan, samaa täytyy sanoa Aatu Kivimäestä (12/2). Aatu sai Toiviaiselta paljon vastuuta (28:43) ja käsi tuntuu olevan saunalämmin. Eilisen täydellisen työn kolmoskaarella (4/4) ohella Kivimäki on nyt heittänyt välierissä kolmosensa 10/11, joten miten mahtaa Jussi Laakso reagoida Karkkilan kasvattiin joukkuevideoissa...  

- Harmittaa, ettei pystytty ottamaan tärkeää voittoa. Sunnuntaina mennään taas Helsinkiin ja haetaan sama voitto kuin viimeksi. Kyynärpää tuntuu hyvältä ja olen saanut hyviä heittopaikkoja, kun he auttavat ehkä liikaa. Kiva on heittää kun pallo menee koriin, pohti Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas Kivimäki. Myles Stephens kokosi tilastot 9/6, LD Griffin 2/7 ja Riku Laine 4/1.

 

Merkillistä on, että kummassakin ottelussa enemmän hyökkäyslevypalloja raapinut joukkue on hävinnyt. Kisahallissa Seagulls oli niissä ylivoimainen (12-4) ja Salossa Vilpas rouhi voiton 15-6. Pelkästään tilastojen valossa Vilppaan voitto olisi ollut ymmärrettävä. Se voitti pisteet menetyksistä 10-4, toisen yrityksen pisteet 14-5 ja aloitusviisikon ulkopuoliset pinnat murskaavasti 45-13. Heittoprosentit kääntyivät Seagullsille ja siinä oli iso asia voittajaa haettaessa. Kahden pisteen heitot 40.5% - 54.8%, kolmoset 33.3% - 37.9% ja vaparit 71.4% - 90.0%. 

- Voitettiin levypallot ja se oli yksi iso asia ennen peliä. Meidän penkki teki tänään 45 pistettä 74 pinnasta ja pelimme jopa parani penkkimiesten ollessa kentällä. Sitä olisi voinut käyttää vieläkin enemmän. Seagulls oli tänään aggressiivisempi hand-offeissa ja palloskriineissä. Lopussa pääsimme ehkä parhaaseen mahdolliseen koritekopaikkaan eli ei se jatkoaika kauhean kauaksi jäänyt. Sanoin pojille, että tämän illan pitää olla pettynyt, mutta aamulla pitää katseet kääntää seuraavaan peliin. Sarja on nyt 1-1 ja molemmat joukkueet tarvitsevat kolme voittoa, totesi Toiviainen.

 

Seagulls aloitti ottelun väkevästi ja johti neljän minuutin pelin jälkeen 0-12. Mutta ei siinä mitään, näihin on jo totuttu tällä kaudella ja seuraavat 16 minuutti Vilpas voitti 36-23 ja johti puoliajalla pinnalla. Homma näytti hyvältä 2,5 minuuttia ennen loppua, kun Parks pisti kolmosen pohjaan ja vei joukkueensa 72-65 johtoon.

Seagullsin sitkeys kuitenkin palkittiin. Antti Kanervon vapareilla ero ensiksi viiteen ja Corban Collinsin kolmosella kahteen. Wayne Martin Jr tasoitti pelin vapariviivalta 72-72 (1:23) ja Parks antoi Vilppaalle taas toivoa kahdella vaparillaan. Sitten nähtiin ottelun ratkaisu. Ottelun heikosti heittänyt (3/11) Shawn Huff pisti todellisen kummajaiskolmosen pussiin ja nosti vieraat 74-75 johtoon. Nenosen ahdistelemana Huff linkosi kolmosen ilmaan, pallo osui levyn ja renkaan väliin ja kierähti hiljaa renkaan sisäpuolelle. Se niistä Salohallin tiukoista raudoista!

Kellossa oli 32 sekuntia, kun Wood epäonnistui toisessa päässä. Huff sai levypallon ja Nenosen oli rikottava. Susijengin kapteeni heitti ensimmäisen ohi ja toisen sisään, joten lokit johtivat 74-76. Toiviaisen aikalisällä käytiin viimeinen hyökkäys (18,6 sekuntia) läpi ja se päättyi kuten alussa todettiin.

- Tämä oli se mitä tultiin hakemaan. Hattu päästä Salolle, se teki tästä kovan pelin ja tämä toinen peli oli vieläkin enemmän playoff-peliä kuin ensimmäinen. Fyysinen matsi ja onnistuttiin puolustuksellisissa asioissa paremmin kuin viimeksi. Hyökkäys oli nyt heikompaa ja Salo on päässyt molemmissa peleissä hyödyntämään miss-matcheja paremmin, kun heillä on hieman pienempi ja nopeampi joukkue, selvitti Jussi Laakso.

 

 

 

Gullsin parhaana palkittiin Kendale McCullum, joka heitti 16 pisteestään 14 jo ensimmäisellä puoliajalla. Samaan 16 pinnaan ylsi myös liigan kokenein mies Timo Heinonen ja Antti Kanervo heitti 12/3, Wayne Martin 10/5 ja Shawn Huff lopun osumillaan 9/6. Muut: Tuukka Kotti 6/7, Corban Collins 5/1, Porter Troupe 2/1. 

- McCullum joutui nyt ottamaan keskimatkan hypäreitä ja kolmosia eikä päässyt enää korille, kiitteli Toiviainen pakkiaan. Tuomarikolmikko Selkee-Kaunisto-Anttonen oli hyvä.

 

Tänään kohtaavat Kauhajoella Karhubasket ja Pyrintö kello 18:30 ja Vilppaan sarja jatkuu sunnuntaina kello 17:00 Kisahallissa. Ottelu lopputulosta on vaikea lähteä veikkaamaan, mutta kahteen kohteeseen pelikassan voisi sijoittaa kokonaisuudessaan. Wood saapuu Kisahallille sisuuntuneena ja Teemu Rannikolta ei nähdä toista nollapeliä.    

 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit