Uutiset & Artikkelit

08.04.2021 18:14
Vilpasvikings.fi

Vihdoin kotivoitto - Seagulls-Vilpas 1-3

 

 

Molemmat Korisliigan välieräsarjat ovat nyt katkolla. Kauhajoki otti kotonaan kolmannen voiton Pyrinnöstä lukemin 94-83 ja johtaa sarjaa voitoin 3-1. Sama tilanne on Seagullsin ja Vilppaan välillä ja tässä sarjassa vaakakuppi on kallistunut salolaisten puolelle voitoin 3-1. Kolmas kiinnitys finaalipaikkaan tapahtui keskiviikkona, kun Vilpas ilotteli kotihallissaan hurjat 107 pistettä Seagullsin päätyyn ja voitti ensimmäisen kotiottelun koko sarjassa selvästi 107-82 (54-45). Ottelusarja on nyt katkolla perjantaina Kisahallissa, jonne Vilpas joutuu ilman Deondre Parksia. Takamies loukkaantui heti ottelun alussa ja köpötteli loppupelin kainalosauvojen kanssa. Valitettavaa.

 

Parks pelasi jo Helsingissä vaivaisena, mutta välipäivinä jalan kunto vaikutti paremmalta. Salohallissa se kesti vajaat kaksi minuuttia ja sitten takamies klenkkasi tuskaisena vaihtopenkille. Tarkemmat tutkimukset tehtiin tänään ja Parksin pelit ovat toistaiseksi stop. Päävalmentaja Sami Toiviainen myönsi, että takamiehen loukkaantuminen sekoitti ajatuksia ottelun alussa.

- Jouduin hetken aikaa miettimään rotaatiota, muisteli Toiviainen.

 

Parksin loukkaantuminen kavensi Vilppaan rotaatiota. Kuva Ville Vuorinen.

 

Suurta ongelmaa Parksin poissaolosta ei kuitenkaan aiheutunut, sillä Aatu Kivimäki (12/3/5 syöttöä) jatkoi upeaa playoff-kevättään ja tilastoi kentän parhaan plus/miinustehon +20. Teemu Rannikko taas näytti jälleen kerran, miksi häntä pidetään yhtenä kaikkien aikojen koripalloilijana Suomessa. Taikuria ei ole koskaan pidetty puolustuspään "sasusalinina", mutta eilinen esitys Shawn Huffia vastaan sopii opetusvideoksi koska vaan valmentajaklinikoille. 

Rannikko pelasi reilut 20 minuuttia, heitti 16 pinnaa ja jakoi viisi koriin johtavaa syöttöä. Viidestä kolmosesta upposi kolme ja kävipä veteraani tekemässä yhden korin postistakin Kendale McCullumia vastaan. Täydet pisteet Taikurille, jonka myös otteluisäntä SDP:n Työväenyhdistys ja Länsirannan hammaslääkärit huomioivat palkintojenjaossa.

- Tämä ei ollut joukkueelta missään nimessä paras puolustuspeli eikä minun uralla ole kiinnitetty huomiota puolustukseen. Jollain se pitää korvata, etten omista edelleenkään nopeita jalkoja. Saimme heti alusta hyvän rytmin ja tuolla prosentilla osuminen auttaa aika paljon, totesi Rannikko.

 

Ja prosenteista puhuttaessa Teemu puhui asiaa. Ykköstykki Mikko Koivisto (5/3) tuskaili kaaren takaa 1/9, mutta muu ryhmä lähti kolmostalkoisiin iloisin mielin. Vilppaan 36 yrityksestä upposi 17 ja ne jakaantuivat peräti kahdeksan miehen kesken. Se jos jokin aiheutti ongelmia lokkilaumalle. Tarkimmalla päällä oli Juho Nenonen (15/3), joka osui 5/6 ja oli iso syyllinen komeaan 25 pisteen kotivoittoon.

- Helsingissä kuului ikävä ääni jalasta ja olin 95% varma, että tämä kausi oli tässä. Idea oli, että kokeillaan lämmitellä ja jos jalka kestää, pelataan. Kun sai mahdollisuuden yrittää vielä, isokin mies herkistyy, iloitsi Nenonen. 

Myles Stephens (19/7) osui kaarelta 2/2, Teemu Rannikko (16/1/5 syöttö) 3/5, LD Griffin (13/6) 1/1, Aatu Kivimäki (12/3/5 syöttöä) 2/6, Elias Eerikinharju (3/1) 1/3 ja Riku Laine (8/0) 2/4. Eli Vilpas teki bonusviivan takaa 27 pistettä enemmän kuin vastustaja (8/25). 

Ottelun mielenkiintoisin pystypainimatsi nähtiin Jeremiah Woodin (16/6/7 syöttöä) ja Wayne Martin Juniorin kanssa. Armoa ei annettu ja taistelu jatkuu varmasti perjantaina Kisahallissa. Salohallissa kumpikin säilyi loppuun asti kentällä neljällä virheellä, joista viimeiset puhallettiin kaksoisvirheestä.

 

 

Vilppaan leirissä mieli oli korkealla eilisen komean esityksen jälkeen. Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan esitys ei jättänyt ketään kylmäksi, sillä peli-ilo pursui katsomon yläriville asti eikä Seagullsilla ollut mitään palaa viikinkien haastamiseen. Vilpas vei ensimmäisen jakson 30-19 ja kolmannen 30-16. Kun väliin jääneellä kympillä Seagulls pystyi kaventamaan kaulaa vain kahden pisteen verran, päätösjaksolle mentiin turvallisessa 23 pisteen kotijohdossa 84-61. Vaikka vieraat pääsivät kaventamaan eroa päätöskympin puoliväliin mennessä yhdeksällä pisteellä, ei Vilppaan voitto ollut missään vaiheessa uhattuna.

 

Runkosarjan voittajista oikeastaan vain kolme miestä pelasi lähellä omaa tasoaan. Kendale McCullum (18/6/5 syöttöä) oli nyt aktiivisempi kuin Helsingissä, Wayne Martin Jr (21/5) pelaa tasaisesti illasta iltaan ja Shawn Huff (22/8) yritti oikeasti pitää joukkueensa pelissä mukana kolmosillaan. 

- Vaikea voittaa kun vastustaja tekee 107 pinnaa. Pitää vaan puolustaa paremmin. Vilpas pelaa tosi kurinalaisesti ja juoksee hyvin heidän settejään. Kun koko joukkueelle sattui tuollainen heittopäivä, puolustaminen on vaikeaa, totesi Shawn Huff.

Muista lokeista Porter Troupe (0/3) ei saanut aikaiseksi pinnaakaan, Corban Collins (5/1) heitti 2/10 ja Antti Kanervo (6/1) pääsi Mikko Koiviston vartioinnista irti viiden heiton ajaksi. Tuukka Kotti heitti kahdeksan pinnaa, mutta jäi pakkaselle -26.

- Vilppaan hyökkäys oli tosi hyvää, mutta me tehtiin siitä hyvää. Salo vei tänään voiton kaikissa 50-50 palloissa eikä oltu tarpeeksi fyysisiä. Tehtiin tästä vaikea peli heti ensimmäisellä kympillä, jolla Vilpas teki 30 pistettä. Meidän pitää edelleen voittaa kolme peliä ja siihen meillä on mahdollisuus, arvioi päävalmentaja Jussi Laakso.

 

Viides välierä pelataan Kisahallissa heti perjantaina ja peli käynnistyy Ruutu+ palvelussa kello 19:00. Jos Vilpas ottaa neljännen peräkkäisen vierasvoiton, keskittyminen 16. huhtikuuta alkaviin finaaleihin voi alkaa. Mikäli Seagulls voittaa, sarja jatkuu Salohallissa sunnuntaina kello 16:00.

 

Signhero  -postgame

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit