Uutiset & Artikkelit

07.04.2021 12:11
Vilpasvikings.fi

Seagulls-Vilpas, osa 4 / Salohalli kello 19:00

Aatu Kivimäki on ollut yksi välieräsarjan onnistujista. Mihin lentoon "Karkkilan Kisner" nousee tänään? Kuva Ville Vuorinen.

 

Seagullsin ja Vilppaan huipputasainen välieräsarja siirtyy keskiviikkona taas Salohalliin. Ottelu käynnistyy poikkeuksellisesti kello 19:00 ja Vilpas lähtee neljänteen yhteenottoon piikkipaikalta. Se haki sunnuntaina kolmannen peräkkäisen voiton Kisahallista (yksi runkosarjassa), joten kotietu on jälleen Vilppaalla. Pudotuspeleissä joukkueiden terveystilanne näyttelee aina ratkaisevaa roolia ja tunnelmat Vilppaan leirissä sunnuntaisen pelin jälkeen olivat kaksijakoiset. Hieno vierasvoitto, mutta maksettiinko siitä kovaa hintaa? Se nähdään illalla.

 

Yläraajavammasta kahden ottelun ajan kärsineen Elias Eerikinharjun lisäksi uusia hittejä ottivat Juho Nenonen, Riku Laine sekä Deondre Parks. Tiistaiset treenit antoivat kuitenkin uutta uskoa ja keskiviikon aamutreenit näyttävät lopullisesti, minkälaisen rosterin Sami Toiviainen saa illan otteluun. Mistään katastrofista ei kuitenkaan ole kyse ja mahdollista onkin, että Vilpas saa jalkeille jopa täyden miehistön. Eliaksen paluu on todennäköinen ja hän tuo Toiviaiselle yhden aktiivisen lisävaihtoehdon vaikka Kendale McCullumin varjostajaksi.

 

Seagullsilla ei poissaoloja ole ollut tähänkään mennessä ja se saapuu Salohalliin kymmenen miehen voimin: 0 Kendale McCullum, 3 Porter Troupe, 7 Shawn Huff, 8 Timo Heinonen, 9 Antti Kanervo, 10 Sakari Laakso, 11 Tuukka Kotti, 21 Sami Tahvanainen, 33 Wayne Martin Jr, 90 Corban Collins.

- Neljäs peli ja reissu Salohalliin taas tiedossa. Tähän voisi jauhaa perusjargonia Rannikon screen-pelaamisesta tai Woodin post-pelaamisesta, mutta en sitä tee. Mentaalisesti eniten läsnä oleva joukkue voittaa myös keskiviikkona. Omalta osalta teen kaikkieni, että se on Helsinki Seagulls, pohtii Jussi Laakso.

 

Tutkitaan tällä kertaa vähän enemmän, minkälaisia eroja löytyy välieräjoukkueiden takakentiltä ja eturiveistä. Vilppaan tehot ovat jakaantuneet pääasiassa yhdeksän pelaajan kesken, lokeilla kahdeksan.

Jos Seagullsilta lasketaan ison pään miehiin herrat Martin, Kotti, Huff ja Heinonen, nelikko on tehnyt kolmeen otteluun yhteensä 132 pistettä ja vienyt 69 levypalloa. Se on ollut tehokkaampi kuin Vilppaan iso osasto Wood, Griffin, Nenonen ja Laine (92 pistettä, 48 levypalloa). 

Takakentällä etu on ollut puolestaan Vilppaalla, sillä viisikko Rannikko, Stephens, Koivisto, Parks ja Kivimäki on upottanut 167 pinnaa ja napsinut 38 levypalloa verrattuna Seagullsin kvartettiin McCullum, Troupe, Kanervo ja Collins (122/35).

 

Kisahallin avauspelissä Martin (22), McCullum (21) ja Huff (16) urakoivat kotijoukkueen suurimmat pisteet. Vilppaalta kunnostautuivat viiden pisteen voitossa Kivimäki (18), Rannikko (17) ja Koivisto (16). 

Salohallissa Parks (27) oli kentän kingi Kivimäen (12) avustaessa, mutta Heinonen (16), McCullum (16) ja Kanervo (12) johdattivat helsinkiläiset kahden pisteen vierasvoittoon. Kolmas peli Kisahallissa oli Jeremiah Woodin (26) juhlaa ja Griffin (12) sekä Kivimäki (10) antoivat hyvää tukea kahden pisteen jatkoaikavoitossa. Gullsilta ahkerimmin sukkaa kuluttivat Troupe (22), Martin (20) ja Collins (14).

 

Juho Nenosen pelaaminen illan matsissa ratkeaa vasta lämmittelyn aikana. Kuva Ville Vuorinen.

 

Ketkä nousevat esiin 4. välierässä, se nähdään tänään Salohallissa kello 19:00. Otteluisäntänä on Salon Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys. Ottelu pelataan ilman yleisöä ja on nähtävissä suorana Ruutu+ palvelussa.

- Olisiko nyt sen ensimmäisen kotivoiton aika tässä sarjassa? Pienten asioiden hiominen, pysyminen omassa tekemisessä 40 minuuttia ja luotto omaan laadukkaaseen tekemiseen. Siinä niitä voiton avaimia, arvioi Sami Toiviainen.

Vilpas Salohallissa: 0 Parks Jr (GTD75%), 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen (GTD75%), 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju (75%), 21 Laine, 22 Wood.

 

KATSO AATUN FIILIKSET PELIPÄIVÄNÄ

 

HANKI KANNATUSLIPPU MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit