Uutiset & Artikkelit

24.04.2021 15:20
Vilpasvikings.fi

Pantteri kömpii esiin sunnuntaina - Karhubasket-Vilpas 1-3

Kuva Ville Vuorinen.

 

Nyt se on todellista. Koko kauden piilossa pysytellyt pantteri pääsee ihmisten ilmoille ja on ensi kertaa nähtävänä Kauhajoen liikuntahallissa sunnuntaina. Syy ison kissan ulkoilulupaan astui voimaan perjantaina, kun Vilpas kaatoi Karhubasketin Salohallissa 92-81 (49-39) ja siirtyi finaalisarjassa 3-1 johtoon. Salohallin sankariksi nousi toisen kerran peräkkäin seitsemän kovaa kolmosta upottanut Mikko Koivisto, heittäjä luojan armosta.

 

Alkuverryttelyssä nähtiin molempien joukkueiden kysymysmerkit Deondre Parks Jr ja Okko Järvi ja hienoa oli tuntea myös se fiilis, minkä kuusihenkinen Vilpas Ultras halliin toi. Parksin palveluita ei vielä perjantaina kentällä nähty ja Okko Järven (0/1) terveystilanne ei selvästikään ole optimaalinen. Ultras sen sijaan jaksoi pitää hulinaa koko pelin ajan ja nyt täytyy tyytyä vain haaveilemaan, minkä tunnelman se parituhantinen katsomo olisi tuonut finaaleihin... Kova oli myös Karhubasketin faniryhmän veto. Se toi halliin yhden katsomo-osan täyteen pahvihahmoja ja pystytti oman leirinsä Salohallin bussiparkkiin jättiscreenin kera. On sitä huonompiakin tapoja viettää perjantai-iltaa.

 

Sitten itse päätapahtumaan. Vilpas lähti peliin normiviisikolla, Karhulta Bojan Sarcevic aloitti penkiltä. Vilpas siirtyi johtoon Nenosen kolmosella, sitten ote lievästi Karhulle ja tauolle mentiin kotijohdossa 22-21. Mikko Koiviston kaukovedot 1/2, Myles Stephensin 2/3 ja kaarionnistumisia tuli viideltä eri mieheltä. Ei huono.

Toinen kymppi Vilppaalle yhdeksällä pisteellä ja Koivisto lämpenee. Osumat kaaren takaa nyt 2/3, mutta jakson hahmo kuitenkin yhdeksän pinnaa säkittänyt Stephens. Ja sitä pakkipään tehokkuutta unohtamatta. Vieraista Eero Innamaa puhkoi Vilppaan puolustusta viiden pisteen edestä.

Kolmannella jaksolla Koiviston (25/4/5 syöttöä) käden lämpö nousi pizzauunin tasolle. Heitot skriinien takaa eivät olleet niitä helpoimpia, mutta eipä niitä ole tullut pitkään aikaan muutenkaan. Koivari pisti molemmat kakkosensa sisään ja kaarelta käsi kävi 4/6, joten Mikon 16 pisteen tehokymppi nosti Vilppaan parhaimmillaan 19 pisteen karkumatkalle (68-49). Loppuhetkillä Karhubasket sai kavennettua eron 13 pisteeseen (75-62). Jakson kokokohta oli silti Jeremiah Woodin donkki. Kyllä. Donkki, joka ei mitenkään kuulu puumiehen normaaleihin repertuaareihin. Nyt sekin on nähty.

- Todella erinäköinen Vilpas tänään ja oltiin aggressiivisia molemmissa päissä kenttää. Itsellä auttaa kun saa alussa muutaman heiton sisään. Hyvä, että seuraava peli tulee nopeasti. Lähtökohdat ovat hyvät, tuumi Koivisto.

 

 

Päätösjaksolla pieni pelko hiipi Vilppaan penkille, mutta mitään paniikkia ei syntynyt. Karhu nousi vajaassa kolmessa minuutissa seitsemän pisteen päähän 75-68 ja salolaisten takamiehet Teemu Rannikko ja Aatu Kivimäki ottivat neljännet virheensä. Kun Kivimäen viides virhe ajassa 6:25 toi nuoren miehen penkille, päävalmentaja Sami Toiviainen määräsi Deondre Parksin jo lämmittelemään.

- Jos Teemu olisi saanut viidennen virheensä suht pian, Parks olisi tullut kentälle. Ihan lopussa en olisi häntä enää peluuttanut. Alle minuutti jäljellä sanoin Nenoselle, että jos Teemu saa viidennen virheensä, menet kentälle ja takamiehinä ovat Koivisto, Stephens ja Laine, totesi Toiviainen.

Suureen rooliin päätösjaksolla nousi Stephensin levypallopeli puolustuskorilla ja sen vapauttavan iskun antoi upean pelin pelannut Riku Laine. Riksan vapaa kolmonen siivitti kotijoukkueen 80-68 johtoon ja muutenkin "Kaarinan barbaari" oli liikkeellä oikealla asenteella. Laine heitti 10 pistettä, kaivoi neljä levypalloa ja teki pyyteetöntä työtä puolustuksessa. Etenkin viimeisen jakson pakki Collin Malcolmia vastaan sai päävalmentajan hymyilemään.

- Seagulls-sarjassa taisi olla yksi samanlainen peli Riksalta. Heti alusta näki, että jos hän ei kauhean hyvin esiintynyt edellisessä pelissä, sitä ei tapahdu toiste. Hän teki mielettömän määrän niitä pieniä asioita, joita Riku osaa. Hänen ansiostaan Collin Malcolm saatiin lopussa paremmin kuriin. Hieno matsi, kiitteli Toiviainen.

Jos oli Koivisto kuumana ja Laine taistelupäällä, Myles Stephensin roolia kolmannessa voitossa ei voi väheksyä. Stephens voitaisiin  huoletta palkita finaalien MVP-pokaalilla, siksi vakuuttavaa laiturin pelaaminen on ollut koko kevään. Perjantaina "M-Boog" hyökkäsi 21 pisteen edestä upottaen kahden kolmosen lisäksi kakkoset 7/11 ja haki 11 komeaa levypalloa. Silti suurin ansio menee pakkipuolelle. Stephens on pimentänyt jokaisessa sarjassa vastustajan vaarallisimmat hyökkäysjyrät ja esimerkiksi puolustukseen paluussa jokainen junioripelaaja voisi ottaa Mylesistä oppia.

Jeremiah Wood (14/9) otti nyt yliotteen pitkästä Osasumwen Osaghaesta. Takamiehet Teemu Rannikko (4/2/8 syöttöä) ja Aatu Kivimäki (7/0/7 syöttöä) johtivat Vilppaan peräti 28 koriin johtavaan syöttöön ja se on iso määrä. Muut tehot: LD Griffin 8/0, Juho Nenonen 3/1, Elias Eerikinharju 0/1.

 

 

Karhubasket on nyt vaikeassa paikassa. Mestaruuteen pitää voittaa kolmesti peräkkäin ja sitä ei ole tapahtunut kertaakaan Korisliigan historiassa. Perjantain pirtein esitys nähtiin Eero Innamaalta (11:44, 9/1) ja otteluisännät Varsinais-Suomen liitto ja Salon kaupunki palkitsivat parhaana Bojan Sarcevicin (14/2/9 syöttöä). Anthony Hilliard (20/3) nosti joukkueensa kahdella peräkkäisellä kolmosellaan viiden pisteen päähän (84-79) kaksi minuuttia ennen loppua ja oli loistava kaaren takana (6/7). Collin Malcolm ja Osasu Osaghae heittivät 12 pinnaa mieheen.

- Ei oltu hyvä korisjoukkue tänään, tämä oli täysin Vilppaan heiniä. Koivistolta kovia heittoja ja Stephensin kahden pisteen sarake kertoo meidän puolustuspelistä. Annettiin aivan liian helppoja koreja vastustajalle. Vilppaan 28 syöttöä kertoo epäitsekkyydestä ja hyökkäyspelin laadusta, totesi Janne Koskimies.

 

Finaali#5 Kauhajoen liikuntahallilla sunnuntaina kello 18:00. Jos Karhubasket voittaa, kuudes finaali pelataan Salohallissa tiistaina kello 18:30. Vilppaan voitolla juhlat voivat alkaa välittömästi...

Loppuun vielä onnitteluita. Onnea Loimaalle I divisioonan voitosta ja tervetuloa Korisliigaan ensi kaudella! Onnea myös entiselle Vilppaan päävalmentaja Tommi Koskiselle, joka johdatti Äänekosken Huiman I divisioona A:han.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit