Uutiset & Artikkelit

26.04.2021 23:16
Vilpasvikings.fi

Panokset kovenee! - Vilpas-Karhubasket Salohallissa kello 18:30

Kuvat Ville Vuorinen

 

Kun laittaa googlen hakuun otsikon sanat, ensimmäiseksi pomppaa esiin Pojun vuonna 2011 julkaisema albumi "Panokset kovenee", joka nousi Suomen virallisen albumilistan sijalle 38. Heti perästä löytyy tamperelaisten kummelimiesten Mankeli-sarjassa esiintyvä Heikki Silvennoinen, joka huutelee kerrostalojen sisäpihalla uhkauksiaan talon asukkaille - huonolla menestyksellä. Salossa mennään ihan omalle polulle tiistaina, kun Vilpas ja Karhubasket iskevät kuudennen kerran yhteen Korisliigan finaaleissa kello 18:30. Panokset eivät tästä enää paljoa voi koventua. 

 

Vilppaan voitolla Salohallilla alkaa hulina, jossa pääosassa on korisväen rakastetuin kissa, se jalustalla seisova tumman harmaa pantteri. Kreikasta kotoisin oleva pantteripatsas jaettiin ensi kerran 1962 mestari HKT:lle ja sen jälkeen se on kiertänyt kahdellatoista eri paikkakunnalla. Kissan koti on löytynyt Helsingistä (HKT, ToPo, Pantterit, HNMKY), Kotkassa (KTP), Espoosta (Honka, Playboys, Playhonka), Turusta (TuNMKY), Uudessakaupungista (UU), Kouvolasta (Kouvot), Lahdesta (Namika Lahti), Lappeenrannasta (LrNMKY), Tampereelta (Pyrintö), Loimaalta (Bisons), Joensuusta (Kataja) ja Kauhajoelta (Karhubasket). Pitkät ovat pantterin vaellusreitit ja tiistaina Vilppaalla on mahdollisuus nousta tälle himoitulle listalle 13. kaupunkina Suomessa. 

 

Mikäli Karhubasket ottaa kolmannen voittonsa, panokset kasvavat vielä potenssiin sata ja taatusti se lopullinen ratkaisu nähdään Kauhajoen liikuntahallissa torstaina kello 18:30. Tälle vaihtoehdolle uskolliset Karhufanit antavat luultavasti siunauksensa ja kauhajokiset vappubileet Ojalan Pakarissa olisivat varmuudella kosteat. Vilppaalla ei ole kuitenkaan mitään halua venyttää ratkaisua torstaille, vaan joukkue lähtee mielellään viettämään pitkää vappua jo heti tiistain pelin jälkeen. Se vaatii yhtä voittoa, sitä neljättä ja vaikeimmin otettavaa. 

Finaalijoukkueet ovat nyt vääntäneet kevään finaaleissa 1000 minuuttia vastakkain ja voitot ovat Vilppaalle 3-2. Vilpas johtaa tehdyissä pisteissä niukasti 435-425 pistettä, vaikka kaksi vierailua Kauhajoen aina vaikealle kotiareenalle tuottivat hienon avauspelin 96 pisteen lisäksi vain 73 ja 71 pinnaa. Kotona homma on pelittänyt, kuten pistemäärät 93 ja 92 osoittavat. Samaan olisi hyvä päästä myös tiistaina, sillä Karhubasket on tehnyt jokaiseen peliin yli 80 pistettä.

Eli kyse on siitä, kumpi puolustaa ja pysyy omassa konseptissaan paremmin. Vanha totuushan on, että kun puolustus sujuu, hyökkäys tulee siinä mukana. Karhun päävalmentaja Janne Koskimies linjasi sunnuntaisen voiton jälkeen asian näin.

- Meidän pitää pystyä siirtämään tämä ehjempi pelaaminen Saloon. Kummalta on löytynyt enemmän onnistujia, se on vienyt pelit. Tiistaina on odotettavissa aivan eri latauksella peliin tuleva Vilpas. He ovat tehneet aiemmissa Salohallin otteluissa 93 ja 92 pistettä ja nyt meidän on vaan pakko saada puristettua peli vähäkoriseksi, jotta annamme itsellemme paremman mahdollisuuden voittoon, analysoi Koskimies.

Ennakossa Osasumwen Osaghae pelaa 75 prosentin todennäköisyydellä, mutta eiköhän oikea prosentti ole tasan sata. TJ Holyfieldin (GTD25%) nostaminen ratkaisupeliin olisi Koskimieheltä melkoinen yllätys. Okko Järven 25% lienee lähellä totuutta eli pelaaminen on enemmän epävarmaa kuin mahdollista.

Karhubasket Salohallissa: 1 Collin Malcolm, 3 Anthony Hilliard, 4 Thomas Vehmanen, 5 Jeffery Garrett Jr, 6 Antti Niskanen, 7 Osasumwen Osaghae Jr (GTD75%), 10 Bojan Sarcevic, 14 Okko Järvi (GTD25%), 20 Eero Innamaa, 22 TJ Holyfield (GTD25%), 23 Joona Hakamaa, 95 Kalle Peltonen.  

 

Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen sai vihdoin Deondre Parksin takaisin kentälle ja takamies pelasikin Kauhajoella yli 21 minuuttia. Kolmen viikon huilin jälkeen suuria urotekoja ei nähty, mutta jokainen tietää sen potentiaalin, mikä Parksilla on. Lähes jokaisella pelaajalla on tässä vaiheessa kautta vaivoja, mutta niistä ei suuremmin huudella. Jos haluaa palauttaa näistä vaivaisista esimerkin mieleen, käykääpä katsomassa Vilppaan pätkiä kahden vuoden takaa. Siellä muuan Jack Gibbs hoitelee kaksi kotipeliä kotiin viime sekuntien heitoilla Kouvoja vastaan ja Gibbs kirjaimellisesti pistettiin pelikuntoon...

 

 

Muuten joukkue on valmis taistelemaan ja pistämään itsensä likoon. Maanantaina katseltiin videoita ja palauteltiin paikkoja kuntoon. Teemu Rannikolle ottelu on mahdollisesti upean uran viimeinen ja suurin huomio tulee varmaan kohdistumaan juuri Taikuriin. Hulina tuskin Teemun keskittymiseen vaikuttaa...

- Ei paljon parempaa paikkaa voi olla tällä hetkellä. Laitetaan ne työhaalarit taas päälle, pelataan jokainen pallonhallinta omalla hyvällä tasolla ja luotetaan jokainen omaan ja kaverin osaamiseen. Siinä on avaimet voittoon! alustaa Toiviainen huikeaa tiistai-iltaa.

Vilpas tiistaina: 0 Deondre Parks Jr, 2 Myles Stephens, 4 Mikko Koivisto, 7 Juho Nenonen, 9 Teemu Rannikko, 11 LD Griffin, 12 Aatu Kivimäki, 14 Elias Eerikinharju, 21 Riku Laine, 22 Jeremiah Wood.

 

 

Finaali #6 Vilpas-Karhubasket tiistaina Salohallissa kello 18:30. Otteluisäntänä Finnparttia. GOING FOR GOLD!    

 

HANKI KANNATUSLIPPU

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit