Uutiset & Artikkelit

20.04.2021 12:34
Vilpasvikings.fi

Löytyykö Woodille pysäyttäjää? - Finaali #3 Karhubasket-Vilpas keskiviikkona kello 18:30

Jeremiah Wood on ollut toistaiseksi finaalien arvokkain pelaaja. Miten Karhubasket pystyy jatkossa vastaamaan Woodin vahvaan presenssiin? Kuva Ville Vuorinen.

 

 

Keskiviikko on GAMEDAY Pohjanmaalla. Kolmas finaali Karhubasketin ja Vilppaan välillä starttaa Kauhajoen liikuntahallissa normiaikaan kello 18:30 ja ottelun käsikirjoitus on selvä. Karhubasketilla on pakkovoiton paikka tai muuten finaalisarja on katkolla perjantaina Salohallissa. Vilppaan puolelta Deondre Parksin paluu on entistä lähempänä. Mikäli jalka kestää alkuviikon treenit, takamies nähdään peliasussa Kauhajoella. Karhubasketin kannalta keskiviikon ilmettä sanelee pitkälti joukkueen terveystilanne.

 

Aluksi tietokilpailukysymys. Ketä pidetään Suomen kuuluisampana karhunkaatajana? 

Kovimmille tietonikkareille tämä on pala kakkua eli vastaus on 1747-1833 elänyt Martti Kitunen. Ei kuitenkaan se sama kaveri Keski-Suomesta, joka valmensi usean vuoden ajan Vilpasta 1980-luvulla. Kitusen väitetään ampuneen lähes 200 täysikasvuista karhua ja haavoittuneen kolmesti karhujahdissa. Perimätiedon mukaan Kitunen oli hoikka, lyhytkasvuinen ja kaikin puolin mukava mies.

 

Jos sama kysymys esitetään salolaiselle koripallofanille, vastaus on Jeremiah Wood.

Vilppaan oma karhunkaataja on tehnyt työnsä viikon sisällä kahdesti ja sen ansiosta Vilpas johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0. Erona Kituseen on, että Wood on yli satakiloinen ja kaksimetrinen jässikkä eikä varmasti vastustajien mielestä kaikin puolin mukava mies - etenkään kentällä.

Jeremiah Woodin polvien kuntoa on arvuuteltu koko kauden ajan ja pohdittu, milloin tiukat ottelusarjat hyydyttävät 36-vuotiaan sentterin menon. Eivät hyydyttäneet fyysiset Lahti-pelit eivätkä kuuteen otteluun venynyt Seagulls-sarja. Jos joku kuvittelee, että Akronin härkä vetää loppupelit kipuja valitellen, enempää ei voisi olla väärässä. Mestaruus on kiertänyt Woodia koko peliuran ajan ja nyt siihen on mahdollisuus. Se sytyttää. 

 

Kuva Ville Vuorinen.

 

Karhubasket ei ole joutunut metsästäjien tähtäimiin, mutta kausi on ollut loukkaantumisten värittämä. Se joutui pelaamaan pari matsia pahimmillaan kuudella pelaajalla, kun pelaajia putosi oikealta ja vasemmalta. Joukkue tervehtyi ainakin paperilla pudotuspeleihin, mutta eihän joukkueen ulkopuoliset tiedä, mitä kuplan sisällä tapahtuu. Ykkössentteri TJ Holyfield aloitti ensimmäisen finaalin Kauhajoella, mutta peli päättyi kolmen minuutin jälkeen ja Salossa miestä ei enää nähty. Tuskin nähdään keskiviikkonakaan, sillä ennakkoprosentti on 25%. Se tarkoittaa, että melkoisella varmuudella Osasumwen Osaghae jatkaa painia Woodin kanssa. Tässä vaiheessa kautta täysin terveitä ei varmaan löydy kummastakaan joukkueesta, mutta finaalien aikana hammasta purraan kovemmin ja kaikki kentälle kykenevät pelaavat. Saman totesi päävalmentaja Janne Koskimies Salossa lehdistön tiedustellessa Okko Järven tilannetta: "En lähde tarkemmin selvittämään Järven tilannetta, molemmat joukkueet menevät jäillä ja buranalla". 

Karhubasket keskiviikkona: 1 Malcolm, 3 Hilliard, 4 Vehmanen, 5 Garrett Jr, 6 Niskanen, 7 Osaghae Jr (GTD75%), 10 Sarcevic, 14 Järvi, 20 Innamaa, 22 Holyfield (GTD25%), 23 Hakamaa, 95 Peltonen. 

- Meillä on 89 ja 87 tehtyä pistettä kahdessa ensimmäisessä ottelussa ja sarja siitä huolimatta 2-0 Vilppaalle. Meillä on paljon parannettavaa etenkin Woodin puolustamisessa sisällä ja Rannikko/Wood pick and roll oli meille vaikea puolustettava. Nyt meidän on varauduttava myös Parksin mukaantuloon finaalisarjaan. Hän on suoraviivainen pelaaja, joka tuo Vilppaan takakentälle lisää korintekovoimaa, pohtii Koskimies.

 

Vilppaan terveystilanne on ollut pudotuspeleissä huomattavasti pelättyä parempi. Runkosarjan aikana poissaoloja oli enemmän, mutta Lahti-sarjan neljä ottelua päästiin vetämään täydellä rosterilla ja Seagullsia vastaan vain Elias Eerikinharju ja Deondre Parks olivat sivussa kahdesta pelistä. Molemmat Karhu-pelit huilannut Parks on jo lähellä paluuta ja Teemu Rannikon pelikunto nousee koko ajan. Sunnuntaina Salohallissa nähtiin se "vanha" taikuri, 23 minuutissa 22 pistettä, tehot +25 ja plus/miinuksissa kentän paras +10. Kun Seagulls-sarjassa jalkaansa loukannut Juho Nenonen painaa menemään kuin nuorena kloppina ja yläraajavammoista kärsineet Riku Laine ja Elias Eerikinharju tekevät samoin, coach Toiviaisella on syytä tyytyväisyyteen.

Vilpas Kauhajoella: 0 Parks Jr (GTD75%), 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.   

 

 

Finaali#3 Karhubasket-Vilpas Kauhajoen liikuntahallilla keskiviikkona kello 18:30. Ottelu on nähtävissä tuttuun tapaan Ruutu+ palvelussa. Vilpas johtaa voitoin 2-0, kun edelliset pelit ovat päättyneet 89-96 ja 93-87. Neljäs finaali nähdään varmuudella Salohallissa perjantaina kello 18:30 ja mikäli Karhubasket ottaa yhdenkin voiton, taistelu jatkuu sunnuntaina kello 18:00 taas Kauhajoella. Elämme jännittäviä aikoja! 

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit