Uutiset & Artikkelit

19.04.2021 10:36
Vilpasvikings.fi

Kokemuksen ääni puhui - Karhubasket-Vilpas 0-2

Aatu Kivimäki pääsi matsin jälkeen onnittelemaan Vilppaan kokeneinta ratsua. Kuva Ville Vuorinen.

 

Ennakkosuosikkina Korisliigan finaaleihin lähtenyt Kauhajoen Karhubasket on nyt selkä seinää vasten. Vilpas otti kotihallissaan 93-87 (46-44) voiton ja johtaa finaalisarjaa 2-0. Se tietää, että keskiviikkona Karhuryhmän on löydettävä uudet kujeet, millä sarjaa pystytään venyttämään. Se saapui Salohalliin selvästi paremmalla energialla kuin kotiavaukseen, mutta 12 pisteen johtoasema ei tällä kertaa pitänyt. Vilpas voitti päätösjakson 29-16 ja kuuden pisteen kotivoitosta lohkeaa iso kiitos konkarikaksikolle Teemu Rannikko - Jeremiah Wood, joka kasvatti salolaisten pistetiliä yhteensä 45 pisteellä.

 

Jo ennen peliä oli tiedossa, että torstaina Kauhajoella selkäänsä loukannut TJ Holyfield ei pelaa Salossa ja Karhubasket nostaa reservistä kokoonpanoon ulottuvan Osasumwen Osaghaen. Nuoren sentterin otteissa oli paljon hyvää ja hyökkäyskorilla kolmen metrin käsillä varustettu "Osasu" rullasi ja donkkaili 14 pistettä. Ongelmat löytyivätkin puolustuskorilta, jossa Osaghae joutui painimaan Jeremiah Woodia vastaan ja kilot eivät vaan riittäneet.

Wood aloitti ottelun ottamalla kaksi hyppyheittoa Osaghaeta vastaan ja missasi molemmat. Sen jälkeen päävalmentaja Sami Toiviainen sai taottua miehen päähän, että ei näin. Loppupelin aikana Wood parkkeerasi postiin, nosteli omintakeisella tyylillään 11 heitostaan yhdeksän sisään ja kasasi tilastot 23 pistettä, 12 levypalloa ja neljä syöttöä. Teholuku +33 oli kentän korkein.

 

Jeremiah Woodin patenttiheitto teki jälleen tuhoja Karhun puolustusta vastaan. Kuva Ville Vuorinen.

 

Toinen Vilppaan voiton tae oli Teemu Rannikko, joka näytti jälleen kerran mikä on kokemuksen merkitys isoissa peleissä. Reilut 23 minuuttia kellottanut Rannikko (+25) viimeisteli 22 pistettä viiden syötön ohella ja kuudesta kolmosesta vain yksi lipsahti renkaan väärälle puolelle. Niitä tarvittiin, koska Kauhajoella loistaneelle Mikko Koivistolle (1/3) sattui totaalinen ohipäivä heittopelissä (0/6). OP Lounaismaan parhaan pelaajan palkinto ja Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammas menivät siten täysin oikeaan osoitteeseen.

 

Karhubasket tuli otteluun hyvällä sykkeellä ja päävalmentaja Janne Koskimies haki uusia tuulia laittamalla Antti Niskasen aloitukseen Bojan Sarcevicin tilalle. Se toimi ja vieraat johtivat kolmessa minuutissa 3-10. Ensimmäiselle tauolle Vilpas siirtyi kuitenkin 18-17 johdossa Collin Malcolmin yhdeksästä pisteestä huolimatta. 

Toisella kympillä Vilpas karkasi jo kymmenen pisteen johtoon, mutta tällä kertaa Karhu tuli vahvasti ja kavensi puoliaikaeron kahteen, 46-44. Rannikko oli tehnyt jo 13 pistettä ja Wood rokotti yhdeksällä. Karhulta Jeffery Garrett Jr (10) pelasi vahvan jakson.

Puoliajalla Vilppaan joko jalat tai järki jäivät pukukoppiin. Karhubasket vei kahden ja puolen minuutin jakson 0-12 ja Toiviainen kutsui joukkonsa aikalisälle. Momentum oli siirtynyt vieraille ja se johti parhaimmillaan 56-68 ennen kuin Wood, Rannikko ja viime sekunnin kolmosen upottanut Myles Stephens nostivat Vilppaan seitsemän pisteen päähän viimeiselle tauolle mentäessä.

Vaikka Vilppaan virhetilit alkoivat pelottavasti kasvaa, samaa teki onneksi osumatarkkuus hyökkäyspäässä. Ensiksi Aatu Kivimäen kolmosella 70-72, sitten siirryttiin Stephensin kakkosella pitkästä aikaa johtoon 74-73 ja Kivimäen toisella pommilla 77-75.

 

Taikuri Rannikko pelasi jälleen hienon matsin ja viimeisteli 22 pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Siitä eteenpäin mentiin kori korista ja jännitys tiivistyi kahdelle viimeiselle minuutille. Collin Malcolm kavensi 1:26 jäljellä lukemiin 84-82, mutta Wood kuittasi 86-82 (1:07). Osaghae nosti vieraat taas kahden pisteen päähän 86-84 (0:51), mutta Wood kosti toisessa päässä 88-84 (0:32). Kellossa 19 sekuntia ja Wood rikkoi Okko Järveä, joka pussitti molemmat vaparit sisään 88-86. Kaksi sekuntia myöhemmin Antti Niskanen teki saman tempun Juho Nenoselle, joka ei erehtynyt ja ero uudestaan neljään 90-86.

Vilppaan viimeiselle aikalisälle mentiin Tallahassee Lassien siivittämänä ja Karhu pelasi pallon Garrettille kaarelle. Heitto selvästi ohi, levypallo Woodille ja Järven oli pakko rikkoa (0:12). Wood heitti molemmat vaparit pussiin 92-86 ja Karhubasketin urakka oli mahdoton. Loppunumerot 93-87 sinetöi vapariviivalta LD Griffin.

- Karhubasket oli nyt aktiivisempi ja aggressiivisempi ja se hyökkäsi tosi paljon palloskriinipelejä. Meiltä yksi playoffien huonoimmista peleistä, emme olleet joka tilanteessa valmiita. Woodin merkitys joukkueelle korostuu juuri tässä sarjassa. Jos joku ei oikein toimi, voidaan laittaa pallo hänelle. Minun tehtävä on rytmittää, ettei hänelle tule liian pitkiä jaksoja kentällä. Tämä joukkue on ihan käsittämätön eikä olla yhden tai kahden ratkaisijan varassa. Alkuviikko ratkaisee, palaako Parks keskiviikkona kentälle, kommentoi Toiviainen.

Entä mitä tuumi kahden ottelun sankari Wood-Baby?

- Tämä on vuoden parasta aikaa. Koko vuosi ollaan tehty töitä ja nyt ollaan finaaleissa. Jokaisella vastustajalla on omat juttunsa, joten en erityisesti keskity siihen kuka on vastassa. Teen vaan parhaani joukkueen eteen. Kauhajoki tuli nyt kovempaa ja teki asioita eri tavalla kuin viimeksi. Saimme lopussa hyvän runin ja hoidimme homman kotiin, totesi Wood.

Wood ja Rannikko urakoivat siis 45 pistettä kahteen mieheen ja hyvää tukea antoivat Myles Stephens (13/3) ja neljä kolmosta säkittänyt Aatu Kivimäki (14/1). Muut: Juho Nenonen 8/2, LD Griffin 7/6, Elias Eerikinharju 3/0, Riku Laine 2/6, Mikko Koivisto 1/3.

 

Otteluisäntä OP Lounaismaa palkitsi joukkueiden parhaina pelaajina Teemu Rannikon ja Collin Malcolmin. Kuva Ville Vuorinen.

 

 

Kauhajoen parhaana palkittiin 17 pistettä tehnyt Collin Malcolm ja samaan pistemäärään ylsivät Jeffery Garrett Jr sekä pelin jälkeen jalkansa kanssa tuskaillut Okko Järvi. Osaghae heitti 14/3, Bojan Sarcevic 10/1/6 syöttöä, Kalle Peltonen 6/1, Anthony Hilliard 4/6/5 syöttöä, Antti Niskanen 2/3 ja Eero Innamaa 0/2.

- Tänään oltiin valmiimpia eikä Koivisto päässyt irti kuten Kauhajoella. Pelattiin paremmin joukkueena, olimme teräviä molempien puoliaikojen alussa ja hyökkäyksemme oli parempaa, 21 syöttöä ja seitsemän menetystä. Teemun ja Aatun kanssa olisi pitänyt olla kovempia ja Wood pääsi edelleen liian helposti hänen "sweet-spotiinsa", pohti päävalmentaja Koskimies.

 

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Kauhajoella kello 18:30. Nyt nautitaan hetki tästä voitosta.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit