Uutiset & Artikkelit

23.04.2021 10:29
Vilpasvikings.fi

Keskity, luota, nauti - Karhubasket-Vilpas finaali #4 Salohallissa kello 18:30

Kuva Ville Vuorinen

 

Otsikosta löytyy Sami Toiviaisen kolme teesiä, joilla Vilpas lähtee perjantaina hakemaan kolmatta voittoaan Korisliigan finaaleissa. Vilppaan ja Karhubasketin neljäs kohtaaminen käynnistyy Salohallissa kello 18:30 ja sävelet ovat selvät. Vilpas voi kotivoitolla laittaa finaalisarjan katkolle sunnuntaina Kauhajoen liikuntahallissa. Kauhajoen voitolla tilanne tasoittuisi ja se tietäisi jatkoa tiistaille Salohalliin. Deondre Parksin paluu parketille pitäisi tapahtua perjantaina, Okko Järven pelaaminen Salossa on epävarmaa ja Osasumwen Osaghae jatkaa korin suojelijana.

 

Keskiviikon vierailu lakeuksille oli säiden puolesta mukava ja ruoka Ojalan Pakarissa oli jälleen erinomaista. Siihen se sitten jäikin. Karhubasket raatoi puolustuspäässä isolla sydämellä, hyökkäsi fiksusti ja otti 12 pisteen kotivoiton. Vilpas teki puolestaan asioita, jotka tulivat yllätyksenä myös päävalmentaja Sami Toiviaiselle. Etenkin superheikolla toisella neljänneksellä.

- Emme voi vaikeina hetkinä keksiä asioita uudelleen. Siinä pätkässä tuli esimerkiksi ajoja, joita ei pitäisi tulla. Oliko siinä sitten ylilatausta tai jännitystä? Ehkä siinä näkyi painetilanne, kun jokainen yritti voittaa ottelua vuorollaan, mietti Toiviainen.

 

Karhubasket kavensi rotaationsa pääasiassa kuuteen mieheen ja se tuntui toimivan ainakin keskiviikkona.

- Luulin, että mitä pidemmälle ottelu menee, se kääntyy enemmän meille, arvioi päävalmentaja.

Ei kääntynyt ja kun 3,5 minuuttia ennen loppua Jeffery Garrett nosti kotijoukkueen 13 pisteen johtoon (74-61), Vilpas ei siitä enää noussut kahdeksaa pistettä lähemmäksi. Onneksi perjantai on uusi päivä ja silloin täytyy vaan pelata paremmin.

- En ole hyökkäyspäästä huolissani, mutta pienet virheet puolustuspään eri tilanteissa pitää saada minimiin. Palautuminen tästä urakasta on isossa osassa ja uskoisin, että Deondre Parks Jr on mukana perjantaina, toivoo tamperelainen kalapuikkomies.    

Vaikka Parksin viimeinen pelituntuma on Seagulls-sarjasta, olisi ollut mukava nähdä mies parketilla jo Kauhajoella. Hän olisi ollut hyvä optio, kun muilla oli vaikeaa ja heitto ei uponnut. Toivotaan, että jalka on siinä kunnossa, että pelaaminen onnistuu. 

Vilpas perjantaina: 0 Parks Jr (GTD75%), 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood. 

 

 

 

Palautumisen merkitystä painottaa myös Karhubasketin päävalmentaja Janne Koskimies.

- Ottelusarja etenee uuteen vaiheeseen pelirytmin kiihtyessä. Tästä eteenpäin mennään joka toinen päivä, jolloin palautumisen merkitys korostuu. Viimeksi pelasimme välillä niin, että Malcolm oli kolmospaikalla ja Garrett sai enemmän minuutteja nelospaikalla. Panostimme Woodin puolustamiseen sekä takamiesten Rannikon ja Kivimäen palloskriinipelaamiseen ja siinä onnistuimme, Koskimies pohti.

Vaikka Wood kokosi mukavat tilastot 16/12, hän ei päässyt dominoimaan korin alustaa samalla tavalla kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Tärkeä syy siihen oli TJ Holyfieldin korvaajaksi nostettu Osasumwen Osaghae, joka pystyi pelaamaan Woodia yli ja vaikeuttamaan ison miehen pelaamista pitkine käsineen. Pallon toimittaminen Woodille postiin oli vaikeampaa ja se näkyi hyökkäyksen tukkoisuutena. 

Yksi iso asia on tietysti tapaus Okko Järvi. Ex-viikinki oli Pohjanmaalla mukana vielä alkuverryttelyssä, mutta itse peliin hän ei osallistunut. Ennakon mukaan pelimahdollisuus perjantaina on 75%. Jos Okko ei pysty pelaamaan, kuusikon peliminuutit tulevat kasvamaan. Viimeksi Anthony Hilliard huilasi 49 sekuntia eikä lepoaikaa hirveästi tullut myöskään Collin Malcolmille eikä Bojan Sarcevicille. Maalivahti Osaghaekin vietti kentällä yli puoli tuntia. Mikäli sarja pitkittyy, ne alkavat tuntua. 

Karhubasket Salohallissa: 1 Malcolm, 3 Hilliard, 4 Vehmanen, 5 Garrett Jr, 6 Niskanen, 7 Osaghae (GTD75%), 10 Sarcevic, 14 Järvi (GTD75%), 20 Innamaa, 22 Holyfield (GTD25%), 23 Hakamaa, 95 Peltonen.

 

HANKI KANNATUSLIPPU

 

Finaali#4 Vilpas-Karhubasket perjantaina Salohallissa kello 18:30. Ottelu on nähtävillä Ruutu+ palvelussa ja otteluisäntinä ovat Varsinais-Suomen liitto ja Salon kaupunki.  

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit