Uutiset & Artikkelit

22.04.2021 17:45
Vilpasvikings.fi

Kauhajoki herätti finaalisarjan henkiin - Karhubasket-Vilpas 1-2

Kuvat Ville Vuorinen

 

Karhubasket osoitti keskiviikkona kotihallissaan, että viimeistään nyt voi unohtaa epäilyt, että Koripallon Suomen mestaruus on jo jaettu. Metsän kuningas pysäytti Vilppaan aggressiivisuudellaan ja kavensi finaalisarjan tilanteeseen 2-1. Pehmeästi esiintyneen Vilppaan vaisun pelin kruunasi sysimusta toinen neljännes, jolla salolaiset eivät tehneet yhtään pelitilannekoria. Loppunumerot Pohjanmaalla olivat 83-71 (42-34). Pelit jatkuvat tästä eteenpäin kahden päivän välein ja seuraava koitos nähdään perjantaina Salohallissa. Vilppaan on unohdettava Kauhajoen taaperrus nopeasti ja palattava haalarihommiin. Avaustappiosta huolimatta kotietu on edelleen Vilppaalla ja pantteripatsaaseen riittää yhä pelkät kotivoitot. Check!

 

Jos joku aikuisten oikeasti kuvitteli, että finaalisarja menee Vilppaalle 4-0, hänen on aika herätä todellisuuteen. Karhubasket lähti sarjaan ennakkosuosikkina ja se tulee tekemään kaikkensa että pantteri saa kodin Kauhajoelta myös tänä keväänä. Karhu osoitti  vaarallisuutensa jo runkosarjassa, kun se taisteli kuudella miehellä Seagullsin kumoon Kauhajoella (107-88) ja pisti hyvin kampoihin myös Vilppaalle (76-86). Kahden hävityn finaalin jälkeen oli tiedossa, että valmennuskaksikko Koskimies-Hänninen tulee tekemään omat ratkaisunsa kolmanteen peliin. 

 

Ensimmäinen yllätys tuli varmasti yllärinä myös kotijoukkueelle, kun huippukauden pelannut Okko Järvi poistui alkuverryttelystä. Jalka ei vaan kestänyt ja joukkueen paras kotimainen pistemies putosi riveistä. Ilmeisesti ikävä ratkaisu antoi uuden buustin koko joukkueelle, sillä kentällä viiletti uudella sykkeellä taisteleva Karhuryhmä. Vilpas ei päässyt millään korin alle eikä kotijoukkue tehnyt viikinkien takamiesten elämää helpoksi. Paine pallossa oli jatkuvaa ja hyökkäyspäässä tehot jakaantuivat tasaisesti. Homma toimi. 

Mitä pitemmälle ottelu eteni, valmennuksen tekemät muutokset tuottivat tulosta. Rotaatiota oli kavennettu ja oranssipaidat painoivat läpi ottelun lähinnä kuudella miehellä ja isoilla minuuteilla. Aloitusviisikko Bojan Sarcevic (34:12, 15/4/6 syöttöä) - Antti Niskanen (25:38, 4/8) - Anthony Hilliard (39:11, 19/5) - Collin Malcolm (36:48, 19/6/7 syöttöä) - Osasu Osaghae (30:03, 14/10) teki kovaa duunia ja Jeffery Garrett (23:35, 10/4) toi penkiltä apua molempiin päihin kenttää. Seitsemäs kentällä käynyt pelaaja oli Eero Innamaa (10:33, 2/1). Trio Vehmanen-Hakamaa-Peltonen sai tyytyä pyyhkeen heilutteluun. Homma toimi.  

Karhu voitti taistelun kolmen sekunnin alueella murskaavasti 42-20 ja turhan usein Vilppaan heittoyritykset päätyivät Karhun torjuntoihin. Blokkeja nähtiin kuusi, joista pitkäkäsinen Osaghae raapi kolme, urheilullinen Garrett kaksi ja Jumppa Niskanen yhden. Kolmoskaarella mentiin melkein tasan, mutta ero kahden pisteen heitoissa oli jäätävä. Karhubasket osui 23/37, Vilpas 13/30. 

 

 

Vilppaalta onnistujat jäivät vähiin. Mikko Koivisto (21/2) aloitti hurjasti ja viides onnistunut kolmonen sujahti sukan läpi ennen kuin ottelu oli ehtinyt vanhentua edes seitsemää minuuttia. Osumat pitivät Vilppaan pelissä mukana ja koko ottelussa Koivarin tarkkuus oli hyvä, 7/12. Tauolle mentiin numeroista 24-24, mutta sitten pimeni.

Karhu voitti toisen kympin 18-10 eikä Vilpas tehnyt neljänneksellä yhtään pelitilannekoria. Se kivitti kaikki viisi kakkostaan ja kuusi kolmostaan renkaan väärälle puolelle. Kun kuivaan kymppiin lisätään avausjakson viimeiset minuutit, Vilpas teki pisteitä pelkästään vapaaheitoista reilun 12 minuutin ajan. Sitä ei tapahdu koripallopelissä kovin usein.

Salolaisten toinen onnistuja oli Myles Stephens (16/7) ja kolmas tupla-tuplan urakoinut Jeremiah Wood (16/12). Muusta ryhmästä ei tällä kertaa löytynyt tarpeeksi tehoja: Juho Nenonen 7/1, LD Griffin 6/1, Aatu Kivimäki 3/0, Teemu Rannikko 2/7/6 syöttöä. Riku Laine ja Elias Eerikinharju jäivät kiikaritehoille. Eli normaalisti vahvalta pelkiltä apuja tuli vain yhdeksän pisteen verran. Myös kaukoheitoissa oli vaikeaa. Jos otetaan Koiviston kolmoset pois, muiden saldoksi jäi 4/21.     

 

Nyt vaan kohti uutta mahdollisuutta. Joukkueet kohtaavat seuraavaksi perjantaina kello 18:30 ja paikkana on Salohalli. Kyseessä on iso ottelu ja mikäli Vilpas voittaa, finaalisarja on katkolla sunnuntaina Kauhajoella. GO VILPAS!

 

 

 

Yhteistyökumppanit