Uutiset & Artikkelit

05.04.2021 10:38
Vilpasvikings.fi

Jeremiah Woodin ilta Kisahallissa - Seagulls-Vilpas 1-2

Jeremiah Wood oli vaikea pideltävä Seagullsin puolustukselle. Kuva Samira Lee.

 

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas tarjoilevat huikeaa viihdettä korisfaneille omassa välieräsarjassaan. Se tuli jälleen kerran todistettua, kun Vilpas kairasi kahden pisteen jatkoaikavoiton Kisahallista lukemin 85-87 (34-42, 75-75). Joukkueet ovat nyt tahkonneet 125 minuuttia ja pelit ovat päättyneet Vilppaalle +5 ja +2 ja Seagullsille +2. Erikoista on se, että jokainen kamppailu on päättynyt vierasvoittoon ja jokaisella kerralla levypalloissa juhlinut joukkue on hävinnyt pelin. Neljännen kerran semifinalistit kohtaavat Salohallissa keskiviikkona.

 

Vaikka Vilppaan tunnelmat jatkoajan jälkeen olivat riemukkaat, ilmaan jäi paljon kysymysmerkkejä. Riku Laine (9/6) sai avausjaksolla vastustajan kyynärpäästä iskun päähänsä ja vietiin verta valuvana paikattavaksi. Vilppaan onneksi Riksa pystyi peliä jatkamaan ja oli tärkeässä roolissa loppupelin ajan ison pään rotaatiossa. Laineen pelaaminen keskiviikkona ei ole ongelma.

Juho Nenonen (3/1) ehti pelata vain vajaat neljä minuuttia ennen kuin poistui pukukopin puolelle. Alaraajavamman vakavuus selviää vasta tarkemmissa tutkimuksissa. Keskiviikon pelistä on vaikea sanoa vielä mitään.

Salohallin ohipelin jälkeen omalle tasolleen noussut Teemu Rannikko (9/4/8 syöttöä) syljeskeli puolestaan takahampaan palasia suustaan summerin soidessa. Se ei kuitenkaan estä pelaamista Salohallissa. Kun listaan lisätään Deondre Parksin nilkuttelu pukukoppiin pelin jälkeen, päävalmentaja Sami Toiviaisen huolen ymmärtää.

- Huomenna on pyhäpäivä, joten luulen että tiistaina aika moni meidän pelaajista on lääkärin pakeilla, arvioi Toiviainen.

 

Juho Nenosen ja Timo Heinosen vääntö jäi tällä kertaa lyhyeksi. Toivotaan, että Juho pystyy palaamaan parketille pikaisesti. Kuva Samira Lee.

 

Sitten parempiin uutisiin. Kolmannen peräkkäisen voiton Kisahallista hakenut Vilpas saapui Kisahalliin hakemaan toista välierävoittoa ja juuri oikealla asenteella. Se esitti ensimmäisellä puoliajalla kauden parasta pakkiaan ja piti Seagullsin 34 pisteessä saaden coach Toiviaisenkin hymyilemään.

- Aikamoinen jännitysnäytelmä taas ja ekat 20 minuuttia olivat meidän parasta playoff-korista. Ne asiat, mitkä käytiin läpi toteutettiin ja koutsikin sai nauttia. Toisella puoliajalla Troupe ja Collins nostivat omaa hyökkäystasoaan ja lopulta mentiin jatkoajalle.

Ja näinhän se oli nähtävä. Varsin vaisusti kahdessa ensimmäisessä pelissä esiintyneet Porter Troupe ja Corban Collins pistivät melkoisen esityksen pystyyn ja Vilppaan kolmannen jakson 15 pisteen johto suli olemattomiin. Troupe heitti toisella kympillä kuusi pinnaa, kolmannella kahdeksan ja koko pelin saldoksi tuli kotijoukkueen korkein pistemäärä 22. 

Collins oli elementissään taas neljännellä jaksolla. Takamies kasasi kolmeen jaksoon kolme pistettä, mutta kiskoi päätöskympillä kolmoset 4/5 ja niistä viimeisellä vei Seagullsin 71-70 johtoon. Johto ei kuitenkaan pitänyt loppuun saakka, sillä Mikko Koiviston kolmosella Vilpas meni ohi 71-73. Wayne Martinin kakkosella Gulls tasoitti 73-73. Troupen rikottua Teemu Rannikkoa tämä pussitti molemmat vaparit pohjaan ja Vilpas johti taas 73-75. Martinin donkki jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi merkinnäksi, kun Woodin voittoheitto ei onnistunut.

 

- Jatkoaika alkoi huonosti, mutta päästiin kolmen hyvän puolustuksen ansiosta taas peliin, kertasi Toiviainen.

Seagulls nousikin 80-75 johtoon puolentoista minuutin kohdalla, mutta sitten Vilppaan pakki alkoi purra. Ajassa 1:37 Wood kavensi 83-81, mutta Martin nosti kotijoukot taas neljän pisteen päähän. Seuraavaksi penkiltä kentälle vedetty Parks Jr täräytti kolmosen pohjaan 85-84 (1:09) ja kun Gulls tuhri oman hyökkäyksensä, Rannikko siirsi kakkosellaan Vilppaan pisteen johtoon 85-86. McCullumin heittoyritys ei osunut ja Vilppaalle jäi 24 sekuntia aikaa viimeiseen hyökkäykseen. McCullum rikkoi Parksia, joka säkitti toisen vaparinsa 85-87. Martinin viimeinen yritys meni ohi ja Troupen oli rikottava Rannikkoa. Kelloon jäi reilut kaksi sekuntia ja kun Rannikko heitti ensimmäisen vaparin ohi ja toisen taktisesti renkaaseen, Seagullsille ei jäänyt enää aikaa kunnon heittoon. Rannikko otti Huffin viskaisun vastaan uhrautuvasti ja tiistaina on edessä käynti hammaslääkärillä. Vilppaan toinen ryöstö Kisahalliin oli tosiasia.

 

 

Teemu Rannikko oli jälleen kentällä kun ottelua ratkaistiin, pari hyvää puolustusta ja niiden päälle levypallot. Ratkaiseva kori, älykkyys vapariviivalla ja viimeinen stoppi vielä. Kuva Samira Lee.

 

Vaikka viikinkiryhmästä löytyi sankareita useampiakin, Jeremiah Woodin muodonmuutos Salohallista oli se merkittävin. Voitontahtoa uhkunut Wood nakutti korin läheisyydestä komeat 26 pistettä ja kaapi kouriinsa seitsemän levyriä. LD Griffin (12/3) oli nyt aivan eri mies kuin Salossa ja erityismaininnan ansaitsee sentterin työskentely vapaaheittoviivalla. Pudotuspeleissä Griffin on osunut 17/18 ja se on aivan muuta kuin runkosarjan 31/56. 

Aatu Kivimäki (10/0) jatkoi ennakkoluulottomia esityksiään. Kivimäki on välieräsarjassa heittänyt 14 kertaa kaaren takaa ja niistä 12 yritystä on osunut oikeaan osoitteeseen. Se tarkoittaa prosenttilaskussa lukua 86%! Eli vihreä valo palaa jatkossakin.

Riku Laineen (9/6) kolme hyökkäyslevypalloa tulivat tarpeeseen ja jalkavaivaisena pelannut Deondre Parks (6/0) upotti sen elintärkeän kolmosen loppuhetkillä. Mikko Koivisto (7/3) oli kuin kärpäspaperissa, mutta teki erinomaista puolustustyötä Antti Kanervoa vastaan.

Woodin ohella tärkeimmät palaset olivat silti Teemu Rannikon (9/4/8 syöttöä) ja Myles Stephensin (5/9) esitykset. Jos kauden parhaita valittaessa Stephens ei kuulu vuoden puolustuspelaajaehdokkaaksi, jossain on vikaa. Kahden tuikitärkeän torjunnan lisäksi Stephens pimensi Kendale McCullumin neljään pisteeseen ja lokkien syömähammas osui 15 yrityksestään vain kahdesti. Salossa vaisusti pelannut Rannikko oli taas mies paikallaan. Vaikka kolmoset eivät osuneetkaan, minuutteja kertyi liki 32 ja kahdeksan syöttöä olivat kovaa jälkeä.

 

Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso oli pettynyt.

- Kyrsii kuin pientä oravaa, mutta ei me tästä lannistuta. Sarja on edelleen pitkä. Meidän täytyy alkaa pelaamaan aikaisemmin, tänään oltiin 25 minuuttia perässä, harmitteli Laakso.

Virhevaikeuksiin Woodin kanssa joutunut Wayne Martin Jr (20/8) upotti 12 heitostaan kymmenen ja oli hyvä. Corban Collins (14/1) ja Porter Troupe (22/3) olivat tulleet pelaamaan ja aiheuttivat paljon ongelmia Vilppaalle. Tuukka Kotti (8/8) ja Timo Heinonen (8/1) olivat ok, mutta kolmikolle Kendale McCullum (4/3/6 syöttöä), Antti Kanervo (5/6, kolmoset 0/3) ja Shawn Huff (4/9) jäi paljon parannettavaa.    

 

 

Välieräsarja jatkuu keskiviikkona Salohallissa poikkeuksellisesti kello 19:00, sillä liitto on porrastanut alkamisaikoja. Karhubasket-Pyrintö käynnistyy jo kello 18:00 ja näin katsojilla on paremmat mahdollisuudet seurata molempia otteluita. Vilppaalla on nyt taas kotietu eli kotivoitoilla on mahdollisuus finaalipaikkaan. 

OSTA KANNATUSLIPPU MATSIIN JA TUE JOUKKUETTA PANTTERIJAHDISSA!

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit