Uutiset & Artikkelit

17.04.2021 15:51
Vilpasvikings.fi

Holyfield vai Osaghae? - Vilpas-Karhubasket Salohallissa kello 16:30

Korisliigan finaalit jatkuvat sunnuntaina Salohallissa ja ottelu on nähtävissä myös valtakunnallisesti JIM-kanavalla kello 16:30. Vilpas teki torstaina ryöstöretken Kauhajoelle ja haki kotiedun itselleen upean ensimmäisen puoliajan (44-59) avustamana 89-96. Karhubasketille avauspeli toi ongelmia, sillä sentteri Timothy Holyfield pystyi pelaamaan vain reilut kolme minuuttia. Sunnuntain kysymys onkin, pelaako Holyfield Salossa vai nostaako päävalmentaja Janne Koskimies 206-senttisen Osasumwen Osaghaen kokoonpanoon. Kakkosfinaalin aattona prosentit ovat Osaghaen puolella 75% - 25%.

 

Kauhajoella Vilpas oli erinomainen ensimmäisellä puoliajalla. Ensimmäisen kympin jälkeen osumatarkkuus oli 72.2%, kun kakkoset onnistuivat 64.3% ja kolmoset täysi sata. Tarkkuus ei paljoa pudonnut toisellakaan jaksolla (63.6%, 83.3%) ja siksi salolaiset johtivat 15 pisteellä. Selvää on, ettei sama voi jatkua täyttä 40 minuuttia ja kun kotijoukkue oli vahvempi hyökkäyslevypalloissa ja pääsi ajoittain juoksemaan, ero kaventui päätösjaksolla seitsemään pisteeseen. Mikko Koiviston tärkeä kolmonen ja Jeremiah Woodin nostot korin alta pitivät vieraat kuitenkin piikkipaikalla loppuun saakka ja kuuden pisteen vierasvoitto näki päivänvalon.

- Ensimmäisen finaalin kori-ilottelu on katseltu. Pelasimme monella osa-alueella todella hyvin ja ne hyvät asiat otetaan mukaan kotikentälle. Totta kai muutama huomio on tehty ja niissä meidän on oltava parempia, että toinen voitto on mahdollinen, arvioi Sami Toiviainen sunnuntain kiihkeää kahakkaa.

Kokoonpanoon on ilmestynyt myös Deondre Parksin nimi, mutta miestä tuskin nähdään kentällä - vielä. Keskiviikon vieraspeli on sitten toinen asia ja Parks itse ainakin uhkuu pelihaluja. Muuten miehistö on sama kuin Kauhajoella: 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

 

Jos verrataan illan joukkueita mestaruuksien määrässä, Karhubasket vie voiton 6-3.  Kauhajoen voittaessa Suomen mestaruuden keväällä 2019 kultamitalit pujotettiin Bojan Sarcevicin, Antti Niskasen, Okko Järven, Erro Innamaan, Mikael Laihosen ja Joona Hakamaan kaulaan. Sarcevic kuului mestareihin myös keväällä 2018, jolloin Karhubasket kaatoi finaaleissa Vilppaan 4-2. Anthony Hilliardilla on yksi hopeamitali kaudelta 2014-2015 Loimaan Bisonsin paidasta.

Vilppaalta kultamitalimiehiä löytyy kolme ja heistä Juho Nenonen on metallimäärässä omilla luvuillaan. Espoon Hongassa kahtena keväänä (2007, 2008) kultaa pokanneella Nenosella on palkintokaapissa myös kuusi SM-hopeaa ja kaksi pronssia. Teemu Rannikon ja Mikko Koiviston mitalisuora on identtinen; kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Rannikon kultajuhlat vietettiin Joensuussa (2105, 2017) ja Koiviston Loimaalla (2012, 2013). Kahden hopean miehiä löytyy joukkueesta kaksi - Aatu Kivimäki ja Riku Laine.

Oma lukunsa on Jeremiah Wood. Iso mies aloitti Suomi-uransa kaudella 2008-2009 Katajassa ja siirtyi kahdeksi seuraavaksi kaudeksi Kauhajoelle. Vaikka henkilökohtaiset tilastot Korisliigasta olivat upeat, mestaruudet jäivät saavuttamatta. Katajan paidassa Wood voitti ainoan mitalinsa eli hopeaa ja tilanne on sama koko 12 vuotta kestäneellä ammattilaisuralla. Hopeaa löytyy myös Argentiinasta, kultaa ei. Eli mestaruusnälkää Woodilta löytyy varmasti.

 

Kotietunsa torstaina menettäneen Karhubasketin valmennuskaksikolla Koskimies-Hänninen on ollut mietittävää. Pallonliikettä on saatava paremmaksi ja avauspelin 11 menetystä puoliaikaan mennessä ei näytä hyvältä. Vilpas rankaisi Karhun 16 menetyksestä  viimeksi 18 pisteellä. Suuri ongelma oli myös Woodin puolustaminen ja sunnuntaina nähdään, mennäänkö pakissa edelleen 1vs1 vai otetaanko enemmän apupuolustusta käyttöön? Jos näin tapahtuu, se avannee enemmän tilaa Vilppaan heittäjille. Vaikea päätös. 

Kauhajoen pelissä Woodin pysäyttämistä yrittivät Jeffery Garrett Jr ja Kalle Peltonen, mutta tulos ei ollut maksimaalinen. Puumies rankaisi metsän kuningasta 23 pisteellä ja tarjoili joukkuekavereilleen maukkaita passeja seitsemän kertaa. Yksi Vilppaan voitonavaimia olikin luokkaa parempi pelinrakentelu. Woodin seitsemän syötön ohella Aatu Kivimäki löysi vapaat miehet yhdeksän kertaa, Teemu Rannikko kahdeksan. Siihen Karhun on löydettävä uudet lääkkeet.

  

Voisi kuvitella, etteivät pistemäärät eivät nouse Salohallin armottomissa koreissa avausottelun tasolle ja puolustuspelissä mennään tarkemmalla seulalla. Toiviainen pisti avausmatsiin pakkiekspertti Myles Stephensin kiinni Bojan Sarceviciin ja se vaikeutti selvästi Karhun ykköspointin tekemistä. Valintaan on tuskin tulossa muutosta, sillä Karhun hyökkäyspelaaminen on edelleen vahvasti kokeneen Bojanin aivoissa. 

- Vilpas oli selvästi valmiimpi ensimmäisessä ottelussa ja pääsi käyttämään paremmin vahvuuksiaan. Meidän täytyy löytää keinot saada puolustukseen lisää aktiivisuutta ja hyökkäyksessä keskittyä toteuttamaan perusasiat paremmin, toteaa Janne Koskimies.

Karhubasket Salohallissa: 1 Malcolm, 3 Hilliard, 4 Vehmanen, 5 Garrett Jr, 6 Niskanen, 7 Osaghae Jr (GTD75%), 10 Sarcevic, 14 Järvi, 20 Innamaa, 22 Holyfield (GTD25%), 23 Hakamaa, 95 Peltonen. 

 

Korisliigan finaali #2 Vilpas - Karhubasket Salohallissa sunnuntaina kello 16:30. Otteluisäntänä OP Lounaismaa ja peli pelataan tuttuun tapaan ilman yleisöä. Se on nähtävillä Ruutu+ palvelun lisäksi suorana myös JIM-kanavalla. Studio starttaa jo kello 16:00 ja isäntä Saku Mäkysen kanssa peliä kommentoivat kaiken kokeneet Vesa Mäkäläinen ja Antero Lehto. Länsirannan hammaslääkäreiden syömähammaskisassa Aatu Kivimäki johtaa viidellä kiinnityksellään ennen Mikko Koivistoa (3) ja Riku Lainetta (2). 

 

 

 

 

 

 

 Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit