Uutiset & Artikkelit

03.04.2021 23:28
Vilpasvikings.fi

Apua penkiltä - Seagulls-Vilpas osa 3, Kisahalli

Corban Collins ja Deondre Parks jr tuovat molemmille joukkueille tulivoimaa penkiltä. Kuva Samira Lee.

 

Seagullsin ja Vilppaan välinen välieräsarja jatkuu sunnuntaina ja nyt palataan takaisin Kisahalliin, josta Vilpas haki 93-98 avausvoiton vajaa viikko sitten. Seagulls kuittasi homman torstaina Salohallissa ja lähti kotimatkalle pistein 74-76. Miten käy osassa 3? Se nähdään sunnuntaina kello 17:00.

 

Kumpikin joukkue pelaa varsin sementoiduilla aloitusviisikoilla ja Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen on käyttänyt materiaalin leveyttä paremmin hyväkseen. Perehdytään tällä kertaa hieman enemmän, mitä tapahtuu kun vaihtoruletti alkaa pyöriä kentällä. Eli unohdetaan Seagullsilta nimet McCullum, Kanervo, Huff, Heinonen sekä Martin ja Vilppaalta Rannikko, Koivisto, Stephens, Griffin sekä Wood.

 

Kahdessa pelatussa välieräottelussa Vilpas on vienyt penkkipisteet yllättävänkin selkeästi nimiinsä. Kisahallissa se sai penkiltä 39 pistettä ja Salohallissa peräti 45, kun Seagullsin vastaavat luvut olivat 18 +13. Seagullsin penkki tarkoittaa käytännössä kolmea pelaajaa eli Porter Troupe (8 pistettä/6 levypalloa), Tuukka Kotti (16/11) ja Corban Collins (7/3). Muista Sakari Laakso on piipahtanut kentällä, Sami Tahvanainen ei. Sunnuntaiksi listalle on lisätty myös Erik Waxlax ja Samuli Mäkelä.

Vilppaalta Deondre Parks Jr (41/3) on tehnyt tuhoisaa jälkeä ja hyvää tukea on antanut Aatu Kivimäki (30/3). Juho Nenonen (9/7) ja Riku Laine (4/1) ovat vastanneet lopuista tehoista. Eli Toiviainen on pyörittänyt Elias Eerikinharjun poissaollessa neljän miehen vaihtorotaatiota.

 

Minuuttimäärien vertailussa Laakson penkki on saanut vastuuta seuraavasti: Troupe 23:39, Kotti 19:05 ja Collins 16:12. Toiviaisen suurimmat minuutit on kerännyt Nenonen (28:06) perässään Kivimäki 23:18, Parks Jr 20:12 ja Laine 8:09. Pelaajien tehokkuudesta joukkueelle kertoo plus/miinustilasto eli miten joukkue on pärjännyt kun kyseinen pelaaja on ollut kentällä. Seagullsilta Troupen lukema on -13, Kotilla -8 ja Collinsilla -3. Vilppaan vastaavat luvut ovat Parks Jr +10, Nenonen +8, Kivimäki +1 ja Laine -2.

 

Sunnuntain peliin ei ole suuria yllätyksiä luvassa - vai onko sittenkin?

- Peli 3, sarja tasoitettu ja paluu Kisikselle. Haluamme suojella kotietuamme kynsin ja hampain ja sitä varten teemme muutaman täsmäsiirron pelisuunnitelmassamme. Ensimmäisen pelin puolustusta pystyimme parantamaan, nyt pitää parantaa hyökkäyksen toteutusta. Mielenkiintoista on nähdä, mitä Sami tuo lisää heidän pelaamiseensa, pohtii Jussi Laakso.

Seagulls: 0 McCullum, 3 Troupe, 4 Waxlax, 5 Mäkelä, 7 Huff, 8 Heinonen, 9 Kanervo, 10 Laakso, 11 Kotti, 21 Tahvanainen, 33 Martin Jr, 90 Collins. 

 

Vilpas lähtee Helsinkiin tutulla miehistöllä. Ainoa kysymysmerkki on, palaako yläraajavammasta kärsinyt Elias Eerikinharju kokoonpanoon.

- Game 3 ja toisen voiton metsästys. Siinä se pääsiäissunnuntain menu meidän osalta on. Jatketaan sillä hyvällä energialla ja entistä laadukkaammalla toteutuksella niin saamme paljon puhutun "vahingon" takaisin, arvioi Toiviainen.

Vilpas: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju (GTD25%), 21 Laine, 22 Wood.

 

  1. välierä Seagulls-Vilpas Kisahallissa sunnuntaina kello 17:00. Ottelu pelataan tuttuun tapaan ilman yleisöä ja se on nähtävänä suorana Ruutu+ palvelusta.

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit