Uutiset & Artikkelit

09.02.2021 12:18
Vilpasvikings.fi

Muuttunut ja piristynyt BC Nokia Vilppaan vieraaksi

Teemu Rannikko palaa keskiviikkona Salohallin parketille reilun vuoden tauon jälkeen. Kuva Ville Vuorinen.

 

Keskiviikko on pitkästä aikaa GAMEDAY Salohallissa, tosin edelleen ilman yleisöä. Vilpas on pelannut viimeisen ottelunsa kotipyhätössään peräti 42 päivää sitten, kun se kaatoi joulukuun lopulla KTP Basketin 99-62. Sen jälkeen Sami Toiviaisen ryhmä on tahkonnut viidesti vieraskentillä ja ainoa "kotipeli" pelattiin Lohjan Kisakalliossa Lahti Basketballia vastaan. Keskiviikon ottelussa BC Nokiaa kello 18:30 panokset ovat taatusti kohdillaan, sillä kummatkin joukkueet mielivät puolivälierien kotietua. Vilpas (11/6) on sarjassa neljäntenä ja BC Nokia (10/6) heti perässä viidentenä.

 

Vilppaalla on koossa seitsemästä kotiottelusta kuusi voittoa ja ainoa tahra tuli Kauhajokea vastaan marraskuussa. Muhkeaa vierasturneeta viettänyt Vilpas on voittanut viimeisistä viidestä pelistään kolme (Kouvot, Lahti, Kataja) ja hävinnyt kaksi (Pyrintö, Kobrat). Joukkueen terveystilanne on parantunut ja toiveissa on, että keskiviikkona Salohallin parketilla nähtäisiin koko rosteri Perttu Blomgrenia lukuun ottamatta. Lapualta puuttuneet Teemu Rannikko ja Jeremiah Wood ovat pystyneet treenaamaan ja uhkuvat pelihaluja. Kaksimetrinen Wood on ollut Vilppaan tehomies kauden aikana ja mies on kärkimies niin pisteissä (15.6), levypalloissa (8.1) kuin syötöissäkin (5.1). 

Vilppaan loppuohjelma on erittäin kotivoittoinen, sillä viidestä viimeisestä ottelustaan vain yksi on bussimatkan päässä (päätöskierroksen Seagulls) ja Nokian lisäksi Salohalliin saapuvat peräkkäin Korihait, Seagulls ja Ura Basket. Karhubasketin lauantainen voitto Katajasta tiesi, että runkosarjan kolmossija ei ole enää viikinkien omissa käsissä. Se vaatisi Kauhajoelle vähintään kahta tappiota ja Vilppaalle viittä voittoa lopuista otteluista. Pyrinnön pitäisi hävitä kuudesta viimeisestä kamppailustaan kolme, jotta se voisi liukua Vilppaan alapuolelle.

 

Wood nähdään keskiviikkona myös tositoimissa. Kuva Ville Vuorinen

 

- Erinomaisesti viime viikot pelannut BC Nokia asettaa meidän keskiviikkoon kovan haasteen. Heidän aktiivinen pelitapa on osoittanut toimivuutensa ja moni pelaaja on pelannut erittäin hyvällä tasolla. Ennen kaikkea ikinuori Pispalan sälli majuri Lehto on näyttänyt omalla johtajuudellaan ja vahvalla itseluottamuksellaan mallia koko joukkueelle. Meillä on melkoisesti aikaa viimeisestä Salohallin ottelusta, joten koko joukkue odottaa Nokian kohtaamista vesi kielellä. Pienet kolhut on paranneltu ja pääsemme Perttua lukuunottamatta kamppailemaan tärkeistä sarjapisteistä parhaalla kokoonpanolla, pohtii Sami Toiviainen. 

Vilpas Salohallissa: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

 

BC Nokian kausi on ollut vähintäänkin värikäs. Kesäpommina oli Antero Lehdon kohusiirto Pyrinnöstä näädäksi ja vuodenvaihteen jälkeen riveissä alkoi tapahtua harvennusta talousvaikeuksien vuoksi. Nokialla ei kuitenkaan nostettu käsiä pystyyn ja vanha sanonta "kun väki vähenne, pidot paranee" pitääkin hyvin paikkaansa.

Jenkkinelikosta Khaliq Spicer ja Wesley Washpun lähtivät koripalloilemaan Kreikkaan ja Jeffery Garrett Jr siirtyi Pohjanmaalle Karhubasketin paitaan. Ainoaksi jenkiksi jääneen Daeshon Francisin rinnalle seurajohto palkkasi divari B:stä FoKoPon pistekuninkaan Gokul Natesanin.

Menetyksistä huolimatta päävalmentaja Greg Gibson onkin saanut joukkueen hurjaan lentoon ja näädät taistelee tosissaan pudotuspelien kotiedusta. Viiteen viimeiseen otteluun mahtuu vain tappio Seagullsia vastaan (83-72) Helsingissä ja voitot ovat irronneet Kouvoista (+8), Lahdesta (+8), Ura Basketista (+12) ja viimeksi KTP:stä (+14). Nokialla on jäljellä kotipelit Karhua ja Pyrintöä vastan ja vieraissa se kohtaa Vilppaan lisäksi Pyrinnön, Kobrat ja Kouvot. 

 

Nokian ykköstykki on viimeksi 35 pistettä Kotkaa vastaan pussittanut Daeshon Francis (18.4/6.3). Intialaistaustainen Gokul Natesan aloitti liigauransa hienosti tekemällä Seagullsia vastaan 19 pistettä, mutta jäi Kotka-pelissä viiteen pisteeseen. Nokialla majuriksi ylennetty Antero Lehto (15.1/2.9) heitti normaalit 20 pistettä ja tärkeässä roolissa Kotkan siipien katkaisussa olivat myös peliaikaansa kasvattanut Antti Ahonen (4.3/2.2) 14 pisteellään, ex-Vilpas Matias Ojala (6.5/3.3) 13 pisteellä ja Lassi Nikkarinen (8.8/2.5) tilastorivillä 13/7/8 syöttöä. 

- Se oli grindaus. Pelasimme kovaa ja keskittyneesti. Olisimme voineet pakata kamamme jo aikoja sitten, mutta kapteeni Lehdon johdolla joukkue on kieltäytynyt luovuttamasta, kehui Gibson pelin jälkeen.

Saloon BC Nokia saapuu kokoonpanolla: 4 Lehto, 5 Francis, 8 Ahonen, 9 Ojala, 11 Hiekkataipale, 13 Nikkarinen, 18 Boman, 21 Toivonen, 44 Natesan, 64 Piirtola.

Millä eväin Greg Gibson lähtee Vilppaan kaatoon?

- Jatkamme pelaamista niin lujaa kuin vaan pystymme kokonaiset 40 minuuttia. Samalla pyrimme häiritsemään parhaamme mukaan erinomaista Vilpasta. Jos päästämme Vilppaan hyvään rytmiin molemmissa päissä kenttää, meille tulee vaikea ilta, toteaa Gibson.

 

Salon Vilpas - BC Nokia Salohallissa ilman yleisöä keskiviikkona kello 18:30. Ottelu on nähtävissä suorana Ruutu+ palvelussa ja otteluisäntinä toimivat Pihlajalinna sekä Säästöpankki.  

 

HANKI KANNATUSLIPPU MATSIIN!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit