Uutiset & Artikkelit

03.02.2021 17:56
Vilpasvikings.fi

Lapualla ei mitään, ei ketään

Kuva lokakuulta Vilpas-Kobrat ottelusta (Sinikka Makkonen)

 

Vilpas vieraili tiistaina Korisliigan merkeissä Lapualla ja ottelun voisi tiivistää Juha Tapion "En mitään, en ketään" laulunsanoja hieman mukaillen muotoon "Ei mitään, ei ketään". Jos oli pelinjälkeinen tunnelma Joensuun pukukopissa mainio, tällä kertaa pukukopin penkeillä istui vakavia kasvoja. Pudotuspeliviivan yläpuolelle kivunnut Kobrat rökitti salolaisia näytöstyyliin 98-74 (50-35) ja vieläpä täysin ansaitusti. Vilppaan esitys oli hengetön sekä aneeminen ja viikon tauon aikana päävalmentaja Sami Toiviaisella onkin pohdittavaa, miten peli saadaan takaisin uomiinsa. Teemu Rannikon ja Jeremiah Woodin poissaolojen taakse ei kannata mennä.

 

Lapuan Urheilutalo on ollut aina vaikea paikka Vilppaalle, mutta tiistaisen kaltaiseen selkäsaunaan ei aiemmin ole törmätty. Avauskymppi oli salolaisittain vielä ihan ok, kun Vilpas johti aktiivisen puolustuspelinsä ansiosta 17-19. Pisteet vastustajan menetyksistä menivät vieraille 4-9 ja Kobrat käväisi johdossa vain 23 sekunnin ajan.

Toisen jakson alkuun Kobrat repäisi 11-3 runin ja se oli lopun alkua. Puoliajalle mentiin jo kotijoukkueen 15 pisteen johdossa eikä edes kuukauden valopilkuksi valitun Antto Nikkarisen kolmas virhe menoa haitannut. Suurin ero näkyi levypallopelaamisessa Kobrien viedessä irtopallot 27-14 ja ns. kakkospalloista Vilpas ei tehnyt pistettäkään. Se kertoo asenteen puutteesta.

- Aika kuraahan se oli suoraan sanottuna. Ei oltu valmiita pelaamaan eikä se parantunut toisellakaan puoliajalla. Vastustaja vei levypallot eikä ollut henkeä tänään, harmitteli parhaana palkittu Aatu Kivimäki.

 

Puoliajalla Toiviainen antoi palautteen normaalia äänekkäämmin, mutta mikään ei kentällä muuttunut. Mustapaidat veivät viikinkejä kuin sitä kuuluisaa kuoriämpäriä ja ero repesi suurimmillaan 26 pisteeseen (73-47). Jos pakissa saatiin joskus onnistuminen, tilanne tuhrittiin omaan menetykseen tai laitettiin lay-upit ja vaparit ohi. Päätöskympillä ero käväisi jo 30 pisteessä ja lapualaisyleisö (?) pääsi huutelemaan hävyttömyyksiään.

Kobrat ohitti voitolla KTP:n sarjataulukossa ja nousi pudotuspelipaikalle. Sillä on kuusi runkosarjapeliä pelaamatta ja niistä neljä (Lahti, Pyrintö, BC Nokia, Kataja) pelataan kotihallissa. Päävalmentaja Ville Turja oli luonnollisesti tyytyväinen näkemäänsä.   

- Ekaa kertaa pysyttiin lähes sataprosenttisesti siinä mitä sovittiin. Ehdottomasti kauden paras peli meiltä ja levypallot voitettiin 54-29, iloitsi Turja.

Vaikka monipuolinen Justin Pierce ja Jussi Turja olivat sivussa, Kobrat sai kasaan kovan viisikon. Antto Nikkarisen (5/0/10 syöttöä) Vilpas sai vielä mukavasti kuriin, mutta jenkkikolmikkoon Jordan Loveridge (24/5), Anthony Gaines (22/8) ja Nathanial Grimes (24/21) ei saatu oikein mitään kuria. 203-senttinen Grimes otti selkeän yliotteen LD Griffinistä ja tilastoi muhkeat statsit (+37) 18 puolustuslevypallollaan. Kovapomppuinen laituri Gaines pisti kovia heittoja sisään jopa kättä vastaan ja Loveridgen step-back hypäriä ei vaan torjuta. Jenkkien yliopistosta kesällä Lapualle siirtynyt Remu Raitanen (15/8) aiheutti Vilppaalle paljon ongelmia. Muut: Juho Lehtoranta 3/2, Tuukka Härsilä 2/0, Peetu Drockila 2/5, Ville Taipale 1/0.

 

Vaisusta salolaisryhmästä ei onnistujia löytynyt. 16 pistettä heittänyt Aatu Kivimäki palkittiin parhaana, mutta omiin highlight-videoihin Lapuan reissusta tuskin kannattaa mitään ottaa. Kolmoset osuivat sentään 4/7. Vanhaan kotihalliinsa palannut Juho Nenonen (16/7) pelasi totutun kovaa ja muista kymmenen pisteen rajan rikkoi vain Myles Stephens (11/2). Deondre Parks (9/2/6 syöttöä) missasi 11 heitostaan kahdeksan ja pari kovaa donkkia pamauttanut LD Griffin (8/6) jäi oppipojan asemaan vahvaa Grimesia vastaan. Mikko Koiviston (7/1) Kobrat liimasi todella tarkasti eikä heittotilaa juuri löytynyt. Muut: Elias Eerikinharju 3/2, Riku Laine 2/1, Saiquan Jamison 2/4.

- Onnittelut Ville ja Kobrat. Erinomainen ottelu heiltä ja paljon onnistumisia. Joku varmaan rupeaa selittelemään pitkällä perjantain matkalla tai Rannikon ja Woodin puuttumisella. Jos me ei ilman heitä pystytä tämän paremmin pelaamaan, aika huolissaan pitää olla. Se ei ole kauhean hyvä selitys. Annoin kovan palautteen puoliajalla ja pelin jälkeen puhuttiin ylpeydestä ja siitä, riittääkö vain tulla pelaamaan. Kobrat on osoittanut, että he ovat hyvä joukkue. Tiedän ja toivon, että he tulevat nousemaan playoffeihin. Meiltä kehno suoritus, mutta Kobrat oli hyvä, arvioi Toiviainen.   

 

Vilppaalle Lapuan reissu oli toiseksi viimeinen bussimatka runkosarjassa. Neljän kotiottelun (BC Nokia, Korihait, Seagulls, Ura) lisäksi bussiin hypätään vain päätöskierroksella, jolloin suuntana on Helsinki ja Kisahalli. Pudotuspelit käynnistyvät 13. maaliskuuta ja viikinkien tavoite on lähteä sinne kotiedulla eli pysytellä neljän parhaan joukossa. 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit