Uutiset & Artikkelit

12.02.2021 16:10
Vilpasvikings.fi

Korihait vielä Salohalliin ennen maajoukkuetaukoa

Huomenna edessä viimeinen koitos ennen maajoukkuetaukoa ja katsotaan minkälaiset päivätanssit Toiviaisen miehistö saa järjestettyä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Yksi vielä ja sitten tauko. Vilppaan kolmen ottelun helmikuu päättyy lauantaiseen kotiotteluun Korihaita vastaan poikkeuksellisesti jo kello 15:00. Sen jälkeen liiganelosena (12/6) majailevat salolaiset lähtevät 16 päivän mittaiselle maajoukkuetauolle. Voitolla Vilppaalla on mahdollisuus nousta Karhubasketin ja Pyrinnön rinnalle taistelemaan liigan kakkospaikasta.

 

Korihaiden kausi on ollut vaikea ja etenkin syyskausi mentiin Vakka-Suomessa mollissa. Haiparven voittotili avautui vasta tammikuun puolella, kun se haki riemukkaan 72-76 vierasvoiton Nokialta. Salohalliin Jarno Nikulan johtama Korihait saapuu se kauden toinen voitto vyöllään, sillä keskiviikkona kauden ensimmäinen kotivoitto näki päivänvalon. Korihait vyöryi Miikka Marttisen (30) johdolla 84-68 voittoon Kouvoista ja tunnelma joukkueen sisällä on varmasti positiivinen.

Korihaiden toiminnalle on pakko nostaa hattua. Vaikka menestysmahdollisuudet ovat kadonneet jo aikoja sitten, seurassa ei ole näkynyt luovutusmielialaa, vaan päinvastoin. Ennen siirtoikkunan sulkeutumista se hankki Topias Meadin Nokialta ja Robert Hallin Pussihukista laajentamaan rosteria. Lisäksi yhden miehen savottaa johtanut Nikula sai kaivattua apua salille ja penkille, kun seurajohto palkkasi valmennusryhmään amerikkalaisen Andy Hipsherin. 40-vuotias Hipsher tulee Akronin yliopistosta ja valmentajakokemusta hän on hankkinut eri NCAA-joukkueista sekä Saksasta (Hanau, Tubingen).

 

Korihaiden (2/15) viimeiset viisi ottelua pitävät sisällään edellä mainitut voitot Kouvoista (+16) ja BC Nokiasta (+4) sekä tappiot Kobrille (-30), Lahdelle (-34) ja Karhulle (-24). Vilpasta vastaan se on pelannut kerran. Lokakuisessa Pohitullissa kotijoukkue aloitti hyvin ja johti avauskympin jälkeen 27-19, mutta toisella puoliajalla Vilpas tiukensi puolustustaan ja jätti Korihait 37 pisteeseen.

 

Joukkueen tuki ja turva on ollut toisen kauden vahvistus Trey Zeigler (19.4/7.9/5.6 syöttöä). Trevor Blondin (13.3/4.1) on ollut mukana syksystä lähtien, mutta alkukauden vahvistuksista Kai Mitchell siirtyi Ouluun ja Byron Zeigler Kouvojen paitaan. Tilalle hankittiin ulottuva Sal Nuhu (11.5/9.2) ja siirtoajan lopulla Ukiin saapunut Robert Hall III. Takamies aloitti liigauransa keskiviikkona ja kasasi heti mukavat 18 pistettä.

Kapteeni Miikka Marttinen pelaa paljon (30:42) ja tehoja on syntynyt selvästi eniten kotimaisista (12.4/2.6). Hyviä otteita ovat esittäneet ajoittain myös omat pojat Aamos Nikula ja Tommi Lehtonen.   

 

 

- Huomenna Samin päivätansseihin. Meillä on hyvä peli alla joukkueena, mutta Vilpasta vastaan jokaisen pitää löytää pari napsua vielä parempaa tekemistä molemmissa päissä kenttää, tuumii Jarno Nikula.

Korihait huomenna: 1 Blondin, 3 Nikula, 4 Hall, 7 Perttu, 10 Nuhu, 11 Marttinen, 13 Laitinen, 20 Oja, 23 Mead, 24 Lehtonen, 73 Zeigler.

 

Vilppaan lähtee iltapäivän kamppailuun samalla kokoonpanolla kuin BC Nokiaa vastaan. Ainoa lisäys on nuori Tuukka Juntunen.

- Korihailla on alla pirteä ja voitokas ottelu keskiviikolta, joten energiaa ja yritystä ei tule puuttumaan. Meidän on saatava omassa tekemisessä energiaa ja aktiivisuutta hyökkäyspäähän. Lisäksi levypallopelaaminen ja siirtymätilanteet on oltava meille voitollisia, arvioi Sami Toiviainen.

Vilpas Salohallissa: 0 Parks Jr, 2 Stephens, 4 Koivisto, 7 Nenonen, 9 Rannikko, 11 Griffin, 12 Kivimäki, 13 Juntunen, 14 Eerikinharju, 21 Laine, 22 Wood.

 

Vilpas-Korihait Salohallissa lauantaina kello 15:00 ja ottelu on nähtävissä suorana Ruutu+ palvelussa. Otteluisäntänä Eläinklinikka EHYT.  

 

 

TILAA KANNATUSLIPPU MATSIIN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit