Uutiset & Artikkelit

14.02.2021 16:33
Vilpasvikings.fi

Korihait rajussa kyydissä Salohallissa

Eilen oli aihetta tuulettaa. Kuva Markus Moisio.

 

Mitä tapahtuu kun Korisliigan paras ja heikoin puolustusjoukkue kohtaavat? Vastaus on 53 pisteen murskajaiset. Vilpas löi taululle kotikenttähistoriansa suurimman voiton 119-66 (55-28) ja nousi Kauhajoen ja Pyrinnön ohi sarjakakkoseksi. Nyt liigassa siirrytään maajoukkuetauolle ja seuraavan kerran Vilpas nähdään kentällä vasta maaliskuun 2. päivä, jolloin sarjajohtaja Seagulls saapuu Salohallin kärkikamppailuun.

 

Vilpas on Korisliigan paras joukkue pakkipäässä, sillä sen päätyyn on tehty 77.1 pistettä ottelua kohti. Korihaiden vastaava lukema on 101.4 pistettä ja kertoo omaa kieltään, miksi vakkasuomalaiset ovat sarjan jumbopaikalla. Päävalmentaja Sami Toiviainen myönsi, että tauolle on mukava lähteä tällaisen esityksen jälkeen.

- Tänään nähtiin paljon hyvää molemmissa päissä ja päästiin kokeilemaan uusia juttuja hyökkäyspäässä. Teemun ja Griffinin akseli alkaa toimia paremmin ja nuori Tuukka Juntunen tuli ja rupesi pelaamaan kuin mies, arvioi Toiviainen ottelun parhaista hetkistä.

 

Peli pysyi tasaisena vielä avauskympin ajan (25-20) Trey Zeiglerin vahvalla 11 pisteen esityksellä, mutta toisen neljänneksen 30-8 tyrmäys oli Korihaille liikaa. Se putosi kuin se kuuluisa eno veneestä ja taistelu oli ohi. Vilppaan asenne pysyi kiitettävästi koossa loppuun asti ja se näkyi tulostaululla 119 pisteenä. Ilme ja taistelu oli aivan eri näköistä kuin keskiviikon pelissä BC Nokiaa vastaan.

Kotijoukkueen peliajat ja pisteet jakaantuivat tasaisesti. Suurimmat minuutit 22:40 kellotti Jeremiah Wood (10/5) ja suurimmat pisteet heitti Myles Stephens (19/8). Eläinklinikka EHYT palkitsi Stephensin kotijoukkojen parhaana ja peräti seitsemän pelaajaa keräsi kaksinumeroiset pinnat. Sataprosenttisesti heittänyt LD Griffin 15/8, Elias Eerikinharju 15/3, Juho Nenonen 14/2, Aatu Kivimäki 13/2 ja maajoukkueleiritykseen lähtenyt Mikko Koivisto 10/4. Teemu Rannikko (9/2/6 syöttöä) pääsi lähelle ja loput merkittiin Tuukka Juntuselle (6/0) ja Riku Laineelle (2/8). 

 

Myles Stephens palkittiin Vilppaan parhaana pelaajana. Kuva Markus Moisio.

 

Eezy VMP:n 16-vuotias kummipelaaja Tuukka Juntunen pokkasi Länsirannan hammaslääkäreiden syömähampaan, pelasi reilut seitsemän minuuttia ja kirjasi uudeksi piste-ennätyksekseen kuusi pinnaa. Ne syntyivät 50 sekunnin sisällä yhdellä kakkosella, yhdellä kolmosella ja yhdellä vaparilla. Vilpas voitti levypallot 48-39 ja upotti kolmosensa (16/36) mukavalla 44.4 prosentin tarkkuudella.

- Hyvä peli meiltä ja fokus pysyi hyvin kasassa, myönsi pistekunkku Stephens.  

 

Korihaiden iltapäivästä ei paljoa käteen jäänyt. Keskiviikkona 30 pistettä Kouvojen pussiin heittänyt Miikka Marttinen rikkoi kuparisensa vasta loppuminuuteilla vapareista heittojen kolistessa rautoihin 0/10. Trey Zeigler (25/8) palkittiin parhaana, mutta miehen käytös loppuhetkillä ei aplodeja kaipaa. Vilppaan jo lopetettua puolustamisen Zeigler kävi donkkamaassa pallon sisään summerin soidessa. Ei näin, Trey! Muista vain Trevor Blondin (12/7) sai kokoon yli kymmenen pistettä.

- Sami vei päivätanssit. Eka kymppi oltiin jollain tavalla mukana, mutta sitten ei saatu enää palloa koriin. Pelaaminen oli passiivista eikä päästy korin alle. Lopulta loppui usko, totesi päävalmentaja Jarno Nikula, joka on saanut helpotusta urakkaansa valmentaja Andy Hipsherin liityttyä haiparveen.

 

Korisliiga siirtyy nyt maajoukkuetauolle ja palaa takaisin kentille 24. helmikuuta kolmen ottelun voimin. Vilppaalla on jäljellä kolme runkosarjapeliä ja tauko on muita pidempi, sillä viikingit pelaavat ensimmäisen pelinsä vasta maaliskuun 2. päivä. Silloin se kohtaa tuoreen Suomen cupin voittajan Helsinki Seagullsin Salohallissa ja kärkijoukkueiden kohtaaminen on vasta ensimmäinen tällä kaudella.

-  Erittäin hyvä, että Gulls tulee vastaan vielä kahdesti. Pääsemme näkemään playoffien alla tasomme. Olen toki katsellut Seagullsia koko kauden ja miettinyt mitä akseli Laakso-Vertio on sinne tuonut ja miksi he ovat voittaneet niin paljon, Toiviainen tuumi.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit