Uutiset & Artikkelit

10.07.2021 16:39
Vilpasvikings.fi

Vilppaan BCL -vastustaja selvillä, turnausisäntä vielä hakusessa

Vilppaan nimi nostettiin koko arvonnan ensimmäisenä. Kuva FIBA.

 

Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi oli paikalla Genevessä, kun Koripallon Mestarien liigan 2021-2022 arvonta suoritettiin keskiviikkona. Kuuden joukkueen kuplassa suoritettavan karsinnan joukkueet ovat selvillä, mutta Vilppaan määränpää pitäisi selvitä vasta 21. heinäkuuta. Vaihtoehtoja on viisi, sillä Vilpas ei itse ilmoittautunut halukkaaksi järjestää viisi päivää kestävää turnausta. Vaihtoehtoina ovat Vilppaan avausvastustaja U-BT Cluj Napoca (Romania), Peristeri (Kreikka), Split (Kroatia), AEK Larnaka (Kypros) sekä Fribourg Olympic (Sveitsi). 

 

 

Seurojen edustajat kokoontuivat Genevessä tiistaina ja keskiviikkona. Kuva FIBA.

Tj Vihiniemen Sveitsissä käymien keskustelujen pohjalta suurimmat halut turnauksen järjestämiseen ovat Cluj-Napocalla, Fribourgilla ja Peristerillä. Kaikkiaan Mestarien liigaan kelpuutettiin tänä vuonna 52 joukkuetta 30 eri maasta ja yhdeksän kuukauden aikana liigassa tullaan pelaamaan 204 ottelua. Mukana on myös mestaruutta puolustava San Pablo Burgos Espanjasta ja oma sanottavansa on varmasti myös Sasu Salinin Lenovo Tenerifellä ja Lassi Tuovin valmentamalla SIG Strasbourgilla.

Basketball Champions Leaguen karsintaa ei ole tehty helpoksi tänä vuonna, sillä 24 joukkueesta vain neljälle aukeaa paikka lokakuussa starttaavaan lohkovaiheeseen. Muut 28 sijoitettiin suoraan jatkoon ja arvottiin suoraan kahdeksaan eri lohkoon, jotka käynnistyvät 5. lokakuuta ja uusi mestari on selvillä toukokuun 15. päivä. Eniten edustuksia sai Turkki, josta suoraan lohkovaiheeseen kelpuutettiin viisi joukkuetta eli Besiktas Icrypex, Darussafaka Tekfen, Pinar Karsiyaka, Galatasaray sekä Tofas Bursa). Espanjasta seulan läpäisi neljä seuraa - Hereda San Pablo Burgos, Unicaja Malaga, Baxi Manresa ja Lenovo Tenerife.

 

Vilppaan urakka käynnistyy siis 13. syyskuuta Romanian mestaria U-BT Cluj Napocaa vastaan. Otteluparin häviäjän tie päättyy ja voittaja kohtaa välierissä Kreikan Peristerin. Lohkon toiselta puolelta finaaliin selviytyy joku kolmikosta Split - AEK Larkana - Fribourg. Lohkovoittaja pelaa lokakuussa käynnistyvässä Mestarien liigassa lohkossa G yhdessä Hapoel Holonin (Israel), Brindisin (Italia) ja Darussafakan (Turkki) kanssa kolme ottelua vieraissa ja kolme kotona.  

Arvontatuloksen jälkeen Vilppaan leirissä oltiin positiivisella mielellä, sillä ikävimmät karikot (Venäjä, Ukraina, Valko-Venäjä) pystyttiin välttämään.

- Vältimme ennakolta kovimmat vastustajat ja koen, että meillä on tietynlaiset mahdollisuudet tässä kaaviossa. Toki jo ensimmäinen kierros on kova. Cluj-Napocalla on jo nyt riveissään kaksi hyvää jenkkitakamiestä Giordan Watson ja Brandon Brown, pohti päävalmentaja Sami Toiviainen arvontatuloksen jälkeen.

Peräti 10 000 katsojaa vetävällä BT-Areenalla pelaava U-Banca Transilvania Cluj-Napoca on tuore Romanian mestari. Kuusinkertainen Romanian mestari kaatoi kesäkuun 20. päivän viidennessä finaalissa Oradean 86-67 ja tahtipuikkoa heiluttivat liettualainen Donatas Tarolis (24/7), bosnialais-kroatialainen Andrija Stipanovic (13/9) ja kokenut jenkki Patrick Richard (12/4). Joukkue sainasi heti finaalien jälkeen Oradean takamiehen Giordan Watsonin, joka on tuttu suomalaisille myös Kauhajoen Karhubasketista kaudelta 2013-2014 (15.1/4.4 syöttöä). Tunnetuin napocalainen on silti 231-senttinen Gheorge Muresan, josta tuli aikoinaan NBA:n pisin pelaaja siirryttyään Washington Bulletsiin 1993.

 

 

Nyt odotellaan vielä puolitoista viikkoa ja sen jälkeen ollaan viisaampia minne päin Eurooppaa Vilpas suuntaa. Avauspelit Vilpas - Cluj-Napoca ja Split - AEK Larnaka pelataan maanantaina 13. syyskuuta, välierät keskiviikkona 15.9 ja finaali perjantaina 17.9. 

Yhteistyökumppanit