Uutiset & Artikkelit

26.07.2021 16:50
Vilpasvikings.fi

Vilpas lähtee syyskuussa Kreikan lämpöön

Basketball Champions League eli kotoisammin koripallon Mestarien liiga starttaa Vilppaan osalta syyskuussa Kreikan historiallisessa Ateenassa. Tämä varmistui maanantaina, kun järjestävä organisaatio vahvisti neljän karsintaturnauksen järjestäjät. Muut isännät ovat Italian Treviso,  Tallinnan Kalev/Cramo sekä Levski Lukoil Bulgarian Sofiassa.

 

Karsintavaiheen kaikki 24 joukkuetta olivat oikeutettuja hakemaan turnauksen isännyyttä ja päätökset tehtiin maanantaina Sveitsin Mies-paikkakunnalla. Lohkon A isäntäoikeuden sai Ateenan Peristeri ja muut Kreikan lämpöön matkustavat joukkueet Vilppaan ohella ovat Fribourg Olympic (SUI), Petrolina AEK Larnaca (CYP), Split (CRO) sekä Vilppaan avausvastustaja, Romanian mestari U-BT Cluj-Napoca.  

- Ateenaan käy sitten Vilppaan matka Champions Leaguen karsintoihin. Sinne on helppo päästä ja halli vaikuttaa oikein hyvältä ensi tsekkauksen perusteella. Olosuhteet ovat varmasti hyvät ja hyvillä mielin suuntaamme kohti syyskuista Ateenaa, totesi päävalmentaja Sami Toiviainen BCL:n tiedotteen saavuttua.

 

Avausottelut Vilpas - Cluj-Napoca ja Split - AEK Larnaca pelataan maanantaina 13. syyskuuta ja otteluparien voittajat jatkavat karsintaa keskiviikkona 15. syyskuuta Peristeri Indoor Hall Andreas Papandreou -hallissa Peristeriä ja Fribourgia vastaan. Välierien voittajat kohtaavat finaalissa 17. syyskuuta ja sen ottelun voittaja selviää lohkovaiheeseen lohkoon G, jossa pelaavat valmiiksi sijoitetut Hapoel Holon (ISR), Brindisi (ITA) ja Darussafaka (TUR).

 

Vilpas lähtee Ateenaan näillä näkymin jo 11. syyskuuta ja todennäköisesti viidellä ulkomaalaisella, sillä Jeremiah Woodin, Marcus LoVettin, Brian Fobbsin ja Bryan Griffinin lisäksi PeU Basketin jenkkipelaaja Justin Young on myös pelikelpoinen Mestarien liigassa. Myös Korisliigan otteluohjelma on julkaistu ja avauspelissä Suomen mestaruutta puolustava Vilpas kohtaa Salohallissa Lahti Basketballin.

Yhteistyökumppanit