Uutiset & Artikkelit

19.07.2021 08:07
Vilpasvikings.fi

201-senttinen Justin Young vahvistaa PeU Basketia ja Vilpasta

Kuva Cal Poly Pomona Broncos

 

Koripallon I divisioona B:n kärkiryhmiin jo vuosia kuulunut PeU Basket lähtee tulevan kauden sarjaan totutun nuorella joukkueella Jussi Savolaisen valvovien silmien alla. Pitkän peliuran jälkeen päävalmentajaksi siirtynyt Savolainen (33) saa avukseen Perniötä aiemmin luotsanneen Samu Kaaresvirran ja kaksikko on löytänyt Vilppaan avustuksella korin alle sen odotetun palasen uudelta mantereelta. 201-senttinen Justin Young tuo helpotusta Perniön korin läheisyyteen ja hän pystyy ikänsä puolesta edustamaan tarvittaessa Korisliigassa myös hallitsevaa Suomen mestaria Salon Vilpasta.

 

Kalifornian San Diegon lähistöltä kotoisin oleva Young (23) pelasi täydet neljä vuotta arvostetussa NCAA2:n yliopistossa Cal Poly Pomonassa ja jätti koulun 2020 kaikkien aikojen blokkikolmosena ja kaksinkertaisena konferenssimestarina. Viimeisen kauden aikana hän tilastoi luvut 6.7 pistettä ja 3.5 levypalloa vajaassa 20 minuutissa.  

- Saatiin iso urheilullinen pelaaja mitä kaivattiinkin. Justin pystyy viimeistelemään vakuuttavasti läheltä koria ja ottamaan levypalloja molemmissa päissä kenttää. Todellisena pelotteena omalla korilla hän sopii varmasti hyvin tähän nuoreen joukkueeseen, toteaa PeU Basketin päävalmentaja Savolainen.

 

Perinteiseen tapaan Young tulee harjoittelemaan ja tarvittaessa pelaamaan Salon Vilppaan liigajoukkueen mukana ja tuo kaksimetrisenä pelaajana apua ja ennen kaikkea kokoa Sami Toiviaisen harjoituksiin.

- Molempien kanssa treenaava ja pääsääntöisesti Perniössä pelaava Justin on hieman erityyppinen pelaaja kuin viime kauden Saiquan Jamison. Justin on astetta monipuolisempi ja atleettisempi pelaaja, joka voi pelata molempia ison miehen pelipaikkoja. Mielenkiintoista nähdä, miten nuori mies sopeutuu kahden eri ympäristön vaatimuksiin ja miten paljon hän tulee kehittymään, miettii Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen.

 

PeU Basket pelaa ensi kaudella 16 joukkueen I divisioona B:ssä ja runkosarja käsittää 22 ottelua. Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon viimevuotisten sijoitusten mukaan ja oman lohkon joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti ja toisen lohkon joukkueet kertaalleen. Lohkojen neljä parasta jatkavat pudotuspeleihin, joiden voittaja nousee I divisioona A:han. Sijoille 5-8 jääneet joukkueet pelaavat omat putoamispelit ja kaksi heikointa putoaa alueelliseen II divisioonaan.

- Putoamispelien myötä kaikilla joukkueilla jatkuu merkitykselliset ottelut kauden viimeiseen otteluun asti. Samalla pyrimme tasoittamaan mahdollisia lohkojen välisiä tasoeroja, taustoitti Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm uutta systeemiä.

Lohkossa A pelaavat Peu Basketin ohella Äänekosken Kipinä Basket, Forssan Koripojat, Espoo Basket Team, Raholan Pyrkivä, Hyvinkään Ponteva, Tampereen Pyrintö Akatemia B sekä uutena tulokkaana WB-Pantterit. 

Lohkon B joukkueet ovat PuHu Juniorit, Lappeenrannan NMKY, Team Pajulahti, Ura Basket, Jyväskylän Weikot, Karkkila sekä uudet tuttavuudet Kataja Basket Talents ja Leppävaaran Pyrintö.

 

Yhteistyökumppanit