Uutiset & Artikkelit

26.05.2020 15:08
Vilpasvikings.fi

Suomi vaihtuu Ranskaan. Kiitokset, Henkka!

 

Henri Kantosen unelma ammattilaisuudesta ulkomailla sai lopullisen sinetin viikonloppuna, jolloin 22-vuotias ToPo junioreiden kasvatti teki sopimuksen Ranskan ProB:n Aix-Maurienne Savoie Basketin kanssa. Ennen siirtymistään Euroopan kentille Henkka ehti pelata Korisliigaa neljän vuoden ajan. Vuoden Kouvolassa, toisen Kauhajoella ja viimeiset kaksi kautta Salossa. Vuodet Vilppaassa kasvattivat Kantosesta lopulta pelaajan, joka valittiin koronaviruksen pysäyttämällä kaudella 2019-2020 yleisöäänestyksessä vuoden pelaajaksi ja samalla toisen kerran uransa aikana liigan kehittyneimmäksi pelaajaksi.

 

Vilpas haluaa toivottaa Henkalle kaikkea hyvää matkalla kohti unelmaansa ja kiittää häntä näistä kahdesta vuodesta, jotka hän Salossa ehti viettää. Ahkerampaa harjoittelijaa saa etsiä ja sama ahkeruus jatkuu varmasti nyt ranskan kielen opiskelun kanssa.

Lopuksi annetaan puheenvuoro tulevalle kylpyläkaupunki Aix-les-Bainsin asukkaalle.

 

"Kun tulin Saloon 2018 syksyllä, tarkoituksena oli pelata täällä kaksi vuotta ja lähteä ulkomaille. Kaksi kautta, joissa molemmissa tulisi tasaisesti kehitystä ja kaiken järjen mukaan kesällä 2020 olisin valmis siirtoon Suomen ulkopuolelle. Etenkin Joonaksen ja Teemun kanssa käydyt keskustelut ja heidän sitoutuminen omaan kehitykseeni vahvisti luottamustani siitä, että Salossa pystyisin oppimaan paljon ja se toimisi seuraavana kehitysaskeleena. Itselleni maalailtiin uhkakuvia, että jään penkille ja siirtoni tänne olisi iso riski laajan sekä tasokkaan kokoonpanon takia. Ajatukseni tähän oli se, että jos näin tapahtuu, ei tasoni olisi kuitenkaan riittävä Suomen ulkopuolelle.

Kaksi vuotta myöhemmin sen aika on tullut. Tie vie Ranskaan ensi kaudeksi ja vaikka tiesin, että tämä sopimus on otettava, ei sen ottaminen alkuun ollut niin helppoa kuin kaksi vuotta sitten olisin kuvitellut. Joukkueellinen hyviä ystäviä, seura täynnä tuttuja sekä tuttu ja turvallinen Suomi, jossa oman aseman eteen on pitkään uurastettu. Eikä sekään helpottanut, että 1.6.2019 alkanut projekti tämän kauden kruunaamiseksi jäi kesken. 

Tälle kaudelle motivaattoreiksi tuli useampia asioita: En aio katsoa voimattomana penkiltä, koska oma taso ei riitä kentälle ja tipumme taas. Jos tämä on Teemun viimeinen kausi ja hän lopettaa uransa tähän kauteen, jotain pitää pystyä antamaan takaisin. Seuran ensimmäinen mestaruus, Keijon ja Anteron ilmeet. Itkua, hymyä, mitä? Toivotaan, että näihin saadaan vastaus myöhemmin. Ja jos mitään läpimurtoa ei tule, voi alkaa katsoa opiskeluvaihtoehtoja. Se toi ainakin riittävästi painetta. 

 

Omalle uralle tämä on iso muutos ja haastetta riittää. Vahvistuksena pelaaminen oman työn puolesta tulee olemaan vaativampaa kuin aikaisemmin, mutta kaikki paine on tervetullutta. Epävarmuus omasta asemasta on aina toiminut puskevana voimana. En ole aikaisemminkaan ollut varovainen siirroissa, jotka omasta mielestäni on pitänyt tehdä. Helsingistä Kouvolaan, Kouvolasta Kauhajoelle, Kauhajoelta Saloon. Jälkikäteen mietittynä kaikki siirrot ovat olleet oikea-aikaisia ja oikeita päätöksiä.

 

Haluan vielä kiittää kaikkia koko omalla taipaleella täällä mukana olleita; Mikko, Aatu, Riku, Juho, Teemu, Villet, Jere, Keijo, Antero, Marko, Timo, Pepe, seuran työntekijät sekä fanit & Vilpas Ultras. Pelaaminen tässä joukkueessa ja Salohallissa oli nautinnollista aikaa, jota muistelen lämmöllä. Kiitos!"

 

-Henkka-

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit