Uutiset & Artikkelit

16.01.2020 15:24
Vilpasvikings.fi

Tobin Carberry tekee paluun Vilppaan paitaan

 

Korisliigan ja etenkin Salon katujen kuuma puheenaihe on ollut Teemu Rannikon loukkaantumisen jälkeen minkälaisen liikkeen Vilpas tekee loppukaudeksi? Keskiviikkona varmistui, että Tobin Carberry palaa Vilppaaseen. Venäjällä VTB-liigaa pelannut 193-senttinen takamies on Salohallin katsojille tuttu mies, sillä hän oli voittamassa Vilppaalle Korisliigan hopeaa kaksi vuotta sitten. Päätös tarkoittaa sitä, että laitahyökkääjä Chris Flemmings ei jatka salolaisryhmässä. Mikäli pelilupa saapuu Venäjältä ajoissa, Carberry suorittaa debyyttinsä jo lauantaina. Vilpas kohtaa tuolloin kotonaan KTP Basketin.

 

Tobin Carberry pelasi Vilppaassa kaudella 2017-2018 komeilla tehoilla 14.6 pistettä ja 5.0 levypalloa. Kuva Vilpas arkisto.

 

Long Islandin yliopistosta vuonna 2015 valmistunut Carberry aloitti ammattilaisuransa Islannissa, jossa vierähti kaksi kautta komeilla tilastoilla. Hotturissa syntyi avauskaudella tehot 28.2/9.3 ja Thor Thorlissa jälkimmäisellä luvut 27.3/11.0. Sieltä Vilpas nappasi taitavan takurin riveihinsä kaudeksi 2017-2018 ja kauden päätteeksi Carberryn kaulaan pujotettiin hopeamitali Kauhajoen vietyä kirkkaammat mitalit voitoin 4-2. Vilppaassa Carberry iski tauluun 54 ottelussa tehot 14.6 pistettä ja 5.0 levypalloa ja Salosta tie vei Tanskan mahtiseura Bakken Bearsiin. Juuttien pääsarjassa hän tilastoi lukemat 15.5/4.8 ja FIBA Europe Cupin 16 ottelussa Carberry oli joukkueensa tehomies saldolla 14.4/4.9 "Karhujen" edettyä puolivälieriin saakka.

- Tobinin paluusta olemme varmasti kaikki iloisia. Hän on hieno pelaaja ja erittäin pidetty joukkuekaveri. Lisäksi hän pelasi koko viime kauden Bakkenissa pelkästään ykköspaikkaa, joten saamme takaisin vielä paremman pelaajan kuin joka lähti täältä hopeamitalistina, kommentoi itsekin Bakkenia valmentanut headcoach Ville Tuominen.

Tälle kaudelle Carberry siirtyi kivikovaan VTB-liigaan Venäjän Avtodor Saratoviin, mutta heti kauden alussa sattunut alaraajavamma piti miehen syrjässä pitkään. Kuntouduttuaan siitä tiet yllättäen erosivat tammikuussa eikä takamies ehtinyt pelaamaan itänaapurissa kuin kolme ottelua 12 minuutin peliajalla.

 

Carberryn hankinta tarkoittaa Vilppaassa sitä, että pallollista osaamista tulee joukkueeseen enemmän ja hän tulee helpottamaan Henri Kantosen ja Aatu Kivimäen taakkaa ykköspaikalla. 12 ottelua Vilppaan paidassa pelanneen Chris Flemmingsin ura Salossa päättyy tähän ja laituri kokosi tusinassaan tilastot 10.8 pistettä ja 4.0 levypalloa. Vilpas toivottaa Chrisille kaikkea hyvää jatkossa ja ennenkaikkea nopeasti löytyvää työpaikkaa.

- Kenelläkään ei ole pahaa sanottavaa Chrisistä ja on sääli, että hän joutui tässä olosuhteiden uhriksi. Tarvitsimme Teemun loukkaannuttua enemmän pallollista osaamista ja siksi päädyimme tähän ratkaisuun, toteaa Tuominen.

 

Salolaiset ovat Korisliigassa tukevasti kakkostilalla 20 voitolla ja viidellä tappiolla ja kausi jatkuu kahdella kotiottelulla. Lauantaina se kohtaa Salohallissa KTP Basketin ja keskiviikkona Saloon aapuu Pohjanmaan ylpeys Karhubasket.     

 

Tobinin paluun Viikinkipaitaan  mahdollistivat:

Finnparttia, OP Lounaismaa, Nilfisk, Testhouse Enko, Hanhivaaran Liikuntakeskus, K-Supermarket Perniö, Promopaja, Vetman, Jjman, Eläinklinikka Ehyt, Trimpec, Viherinka, Länsirannan Hammaslääkärit, Passeliauto.

Vilpas kiittää yhteistyökumppaneitaan!

 

#1 Tobin Carberry pelaajakortti

Tobin Carberry highlights Vilpas 2017-2018

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit