Uutiset & Artikkelit

03.01.2020 20:57
Vilpasvikings.fi

Tim Coleman tekee sunnuntaina paluun täyteen Salohalliin

Kuva Ville Vuorinen.

 

Vilppaan Korisliigakausi jatkuu poikkeuksellisesti sunnuntaina, jolloin Kouvolan Kouvot saapuu taatusti täpötäyteen Salohalliin. Liigapeli Vilpas-Kouvot on nimittäin osa perinteistä AND1-junioriturnausta ja se tuo Salohalliin yli tuhat nuorta katsojaa. Vilppaan yleisöennätys 2352 katsojaa on vuoden 2017 viidennestä finaalista Joensuun Katajaa vastaan. Nyt testataan, meneekö ennätys rikki. Valmennusjohto sai mieluisia uutisia perjantaina, kun laitahyökkääjä Tim Coleman sai lääkäriltä luvan palata kentälle Kouvoja vastaan.

 

Vilpas on tukevasti sarjakakkosena saldolla 18/4 ja sen kotitaika on edelleen koskematon. Kymmenestä ottelusta on koossa kymmenen voittoa ja yhtä puhtaaseen tiliin on pystynyt vain sarjajohtaja Seagulls. Viimeisistä viidestä pelistään Vilpas on voittanut neljä (Kobrat, Pyrintö, Ura Basket, Korihait) ja hävinnyt yhden (Seagulls).

Seitsemäntenä majailevan Kouvojen (10/12) kurssi on ollut täysin käänteinen, sillä viiteen viimeiseen peliin mahtuu vain yksi voitto (BC Nokia 68-77) ja tappiota kouvolalaiset ovat kärsineet neljä (Seagulls -19, KTP -27, Kataja -9, Kataja -4).

Kouvojen tilannetta ei helpota, että syyskauden tehoista on pudonnut 36.5 pistettä pois. Ne häipyivät Silas Melsonin (20.8 pistettä) käsivammaan ja Duke Sheltonin (15.7 pistettä) sopimuksen purkuun. Joukkue hankki alkuviikosta uutta virtaa palkkaamalla Kaarinan Ura Basketista tutun Avery Woodsonin (188cm) helpottamaan takakenttää Melsonin sairasloman ajaksi, sillä myös alaraajavammainen Teemu Knihtinen on ollut sivussa viisi viimeistä ottelua.

Woodson valmistui Butlerin yliopistosta 2017 ja siirtyi Kreikan Panioniosiin 13 ottelun ajaksi. Viime kausi sujui Kupittaalla Ura Basketin parhaana korintekijänä (18.1) ja ottelukohtaiseksi ennätyksekseen Woodson heitti hurjat 39 pistettä.

- Avery on pelaajatyyppinä juuri sellainen, jota etsimme tässä vaiheessa. Lisäksi hänellä on jo kokemusta Suomesta ja Korisliigasta, joten uskon hänen sopeutuvan joukkueeseen erittäin nopeasti, kertoo päävalmentaja Tuomas Oja.

 

Iso aukko löytyy myös Kouvojen sisäpelistä, sillä Kouvot irtisanoi sentterinsä Duke Sheltonin (15.7/10.5) sopimuksen joulukuun viimeisen pelin jälkeen ja seurajohdon katseet ovat edelleen siirtomarkkinoilla.

- Pelityylimme ei mahdollistanut Duken olevan se pelaaja, joka hän haluaisi olla ja tämän takia tilanne ei ollut joukkueelle ja pelaajalle optimaalinen, myönsi Oja.

 

Vilpas ja Kouvot ovat kohdanneet jo kolmesti tämän kauden aikana (kahdesti liigassa ja kerran Cupissa) ja Vilpas on poistunut kaikista voittajana melko selvin lukemin. Kuva Ville Vuorinen.

 

Kouvot saapuu Salohalliin todennäköisesti neljän ulkomaalaisen voimin, sillä Woodsonin ohella kentällä nähtäneen aina luotettava David Gonzalvez (10.3/1.9/3.8 syöttöä), kauden tehomies Derrick Barden (17.3/8.0) sekä Korikouvoissa pääasiassa pelannut James Suber (3.7/4.3). Kouvot ei komeile minkään tilastokategorian kärkisijoilla ja vahvimmat alueet ovat olleet riistoissa (toinen/6.7) ja hyökkäyslevypalloissa (viides/11.1). Puolustuslevyissä (25.3) se on ollut liigan heikoin ja pisteitä se on pussittanut toiseksi vähiten kaikista liigajoukkueista (83.3).

 

Vilpas on puolestaan ollut liigan paras torjunnoissa (3.0) ja kakkosten heittotarkkuudessa (58.7%) sekä kakkonen riistoissa (6.7). Salolaisten tilastokärjet ovat pisteissä Tim Coleman (17.7), Jamuni McNeace levypalloissa (7.1) ja Teemu Rannikko syötöissä (6.0). Koripallo on tilastojen peli ja tällä kertaa otetaan vertailuun pelaajien plus/miinustehot. Kouvoista vain kolme pelaajaa on pelannut syyskauden plustehoilla eli joukkue on voittanut ne hetket, jolloin kyseinen pelaaja on ollut kentällä. Sheltonilla tilasto näyttää +45, Melsonilla +28 ja Gonzalvezilla +30.

Vilppaan rosterista vain Qatariin poistunut Justin Baker jäi miinustehoille (-18) ja kaikkien muiden kohdalla statsit näyttävät positiivista lukemaa. Kärkenä on Tuukka Kotin jälkeen koko Korisliigan toiseksi parhaana keikkuva Teemu Rannikko (+222). Yli sadan pisteen kerhoon kuuluvat myös Jamuni McNeace +170, Tim Coleman +143, Henri Kantonen +135, Juho Nenonen +130, Chris Flemmings +118 ja DJ Laster +101.

 

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti kauden aikana ja voitot ovat Vilppaalle 2-0. Syyskuun liiga-avauksessa Vilpas oli parempi 95-77. Kolmella ulkomaalaisella pelannut Kouvot hävisi ensimmäisen ja kolmannen jakson identtisin numeroin 28-18 ja se riitti. Vilppaan tehokkaimmat olivat DJ Laster (20) ja Juho Nenonen (18), Kouvoilta edukseen esiintyivät Teemu Knihtinen (15/8) ja Severi Kaukiainen (14). 

Kauden toinen kohtaaminen päättyi marraskuussa niukkamaaliseen vierasvoittoon 59-69. Loukkaantumishuolien keskellä vain seitsemällä miehellä Kouvolaan saapunutta Vilpasta laastaroitiin pelin aikana useaan otteeseen (Rannikko, McNeace), mutta  voitto lähti mukaan Tim Colemanin (18/12) johdolla. Surkeasti heittäneestä Kouvoista vain Silas Melson (20) rikkoi kymmenen pisteen rajan.    

Vilpas Salohallissa: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 9 Rannikko, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster.

- Uuden vuoden kunniaksi aloitetaan sarja alusta. Hienoa saada Coleman taas mukaan ja tupaten täysi halli tuo mukavan lisän matsiin, iloitsee Ville Tuominen.

Kouvojen puolella löytyy vielä perjantaina muutamia kysymysmerkkejä.

- Iso haaste meidän toteutukselle niin hyökkäyspäähän kuin puolustuspäähän. Pitää pysyä huipputasolla 40 minuuttia jos haluamme kamppailla voitosta, myöntää Tuomas Oja.

Kouvot sunnuntaina: 4 Suber, 7 Lommi, 8 Woodson, 10 Nyman, 11 Kaukiainen, 12 Gonzalvez (GTD50%), 17 Storgård, 22 Barden (GTD75%), 33 Nuolivirta, 41 Toikkanen, 45 Permanto (GTD50%).

 

Salossa lauantaista maanantaihin järjestettävä AND1-junioriturnaus kerää tänä vuonna paikkakunnalle 117 joukkuetta ja noin 1300 pelaajaa. Yhdellätoista salilla ja 14 kentällä järjestettävässä turnauksessa pelataan kaikkiaan 300 ottelua ja kisapassilla pelaajat pääsevät nauttimaan sunnuntain liigamatsista. 

Salonjokilaakson isännöimä Vilpas-Kouvot alkaa kello 19:00.

- Tätä on toivottu monena vuonna sekä muiden seurojen että oman seuramme sisältä. Monelle junnulle sunnuntain matsi tulee olemaan elämän ensimmäinen liigaottelu ja vieläpä Salohallissa, jossa tunnelma on ihan oma juttunsa, hehkuttaa turnauspäällikkö Kirsi Aarikka-Laanti.   

 

Lippuja on myynnissä rajoitetusti ja ne saattavat mennä kaikki jo ennakkomyynnissä, joten toimi samantien ja hanki lippu Lippupisteen kautta.

Kausikortit ja varatut paikat ovat luonnollisesti voimassa. Ovet aukeavat kello 17:45. 

 

 

Eli hanki lippu samantien, saavu ajoissa paikalle ja tehdään yhdessä uusi yleisöennätys!

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit