Uutiset & Artikkelit

22.01.2020 09:49
Vilpasvikings.fi

Säpinää tiedossa Salohallissa

Vilpas ja Karhu iskevät yhteen illalla Salohallissa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliiga jatkuu keskiviikkona viidellä ottelulla ja kierroksen herkkupala mitellään Salohallissa. Vastakkain iskevät sarjakakkonen Vilpas (20/6) ja kolmantena oleva Karhubasket (19/8), joten tunnetta ei taatusti tule puuttumaan eikä ottelun merkitystä voi turhan paljoa korostaa. Vaikka pelejä on jäljellä vielä reilusti, keskiviikkona pelataan runkosarjan kakkossijasta. Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti ja molemmat ovat voittaneet kotikentällään. Mikäli joukkueet päätyvät huhtikuun 7. päivä tasapisteisiin, keskinäinen paremmuus ratkeaa korieron perusteella. Se on tällä hetkellä Vilppaalle +13. 

 

Lokakuussa Vilpas hallitsi isännän ottein Salohallin kohtaamista ja vei voiton 82-68. Ottelu ratkesi kolmanteen jaksoon, jonka Vilpas vei 23-8 ja kotijoukkueen hahmot olivat 19 pistettä heittänyt Henri Kantonen sekä 12 levypalloa raapinut Jamuni McNeace. Karhun ykkönen oli viisi kolmosta säkittänyt Okko Järvi. 

Toinen kohtaaminen Pohjanmaalla päättyi Karhubasketin niukkaakin niukempaan 70-69 voittoon. Tunteikas Mika Perälän muisto-ottelu ratkesi Evan Yatesin onnistuneeseen vapaaheittoon 2,5 sekuntia ennen loppua ja voittajien ykkönen oli 17 pistettä heittänyt Cameron Jones. Vilppaalta McNeace ja Chris Flemmings osuivat 15 pisteen edestä. 

 

Kotijoukkueen lähtökohdat illan otteluun eivät ole ihanteelliset. Se saa tosin rosteriinsa pitkästä aikaa yhdeksän miestä, mutta suurin kysymysmerkki leijuu Mikko Koiviston ympärillä. "Koivari" joutui jättämään lauantaisen KTP-ottelun kesken ja seuraamaan toisen puoliajan vaihtopenkiltä. Tarkkakätinen laituri potee nykysysteemin mukaisesti keskivartalovammaa ja päätös pelaamisesta tehdään vasta ennen peliä.

Muutoksien kourissa painiva Vilpas esitteli lauantaina yleisölle uuden vanhan takamiehensä Tobin Carberryn ja "Tobyn" debyytistä ei jäänyt valittamisen sanaa. Taidot ovat edelleen tallella ja kuntopuoli näyttää olevan kohdallaan. Koiviston pudottua rosterista Carberryn minuutit (28:23) nousivat etukäteen suunniteltua suuremmiksi, mutta se ei miestä haitannut. Heitot upposivat lähes 70 prosentilla ja pistesarakkeeseen merkittiin lupaavasti 23 pistettä.

Vilppaan yhdeksäs pelaaja varmistui tiistaina, jolloin seura teki loppukaudeksi sopimuksen Korihaista lähteneen Elias Eerikinharjun kanssa. 23-vuotias takamies tuo kaivattua lisämiehitystä treeneihin ja suurta pelillistä roolia ei kannata vielä odotella.

- Elias on minulle tuttu pelaaja, sillä olen valmentanut häntä vuodet 2007-2010. Hän on nuori ja nälkäinen pelimies, joka varmasti parantaa harjoitteluamme, totesi Ville Tuominen.   

Vilpas on pelannut tammikuun aikana neljä liigapeliä, joista kaksi päättyi voittoon (Kouvot, Lahti) ja kaksi tappioon (Kataja, KTP) ja Suomen cupissa se haki vierasvoiton Pyynikiltä.

Vilpas keskiviikkona: 1 Carberry, 4 Koivisto (GTD50%), 5 Kantonen, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 14 Eerikinharju, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster.

 

Cameron Jones & Henri Kantonen on yksi takakentän mielenkiintoisista tistelupareista illan kohtaamisessa. Kuva Ville Vuorinen.

 

Karhubasket aloitti liigakauden vaisusti, mutta on parantanut peliään koko ajan. Keskiviikkona se esittelee Salohallin yleisölle uuden tuttavuuden. Neljä ottelua sitten joukkueeseen liittynyt sentteri Skylar Spencer korvasi tammikuun alussa Alex Thompsonin ja 206-senttinen Spencer on pussittanut vajaassa 27 minuutissa 12.5 pistettä ja käsiin on tarttunut 9.0 levypalloa. 

Muut ulkomaalaispelaajat ovat jo tuttuja eli laituri Samuel Givens (16.6/5.2), Juan Davis Jr (6.1/5.0) ja monipuolinen Cameron Jones (15.9/4.4/5.2 syöttöä). Karhubasket on etsinyt jo pitkään viidettä ulkomaalaispelaajaa, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt.

 

Salolaisille tutuin on Vilppaan paidassa 91 ottelua pelannut Okko Järvi (12.9/2.6) ja yleisön kannalta värikkäin on 32-vuotias Bojan Sarcevic (8.2/2.9). Kauden yllättäjä on ollut ehdottomasti sentteri Mikael Laihonen (5.8/2.7) ennakkoluulottomilla otteillaan.

- Vilppaalla on ollut viime kierroksilla otteluiden sisällä heikompia jaksoja, mutta loukkaantumistilanne huomioiden he ovat pelanneet hyvällä taistelulla. Nyt he saavat Carberryn paremmin mukaan, joka varmasti avaa heidän peliään. Ensimmäisellä Salon vierailulla lokakuussa jäimme 68 pisteeseen, jota olisi nyt tarkoitus parantaa, arvioi päävalmentaja Janne Koskimies.

 

Karhubasketin vahvuudet löytyvät levypalloista (38.9), joissa se on liigan kakkonen sekä riistoista (ykkönen, 6.9). Kentällä nähdään myös kaksi liigan tarkimmin kakkosia heittävää joukkuetta. Vilpas on osunut korin läheisyydestä 59.4%, Karhubasket 58.1%. Kauhajokiset ovat vetäneet tammikuun ilman tappioita ja matkalla ovat kaatuneet Lahti 88-67, KTP 95-89, Kobrat 89-71 ja BC Nokia 88-76. Edellinen tappio on joulukuun lopulta Pyrinnölle 92-90.  

Karhubasket Salohallissa: 0 Spencer, 1 Jones, 3 Davis Jr, 4 Vehmanen, 6 Niskanen, 10 Sarcevic, 11 Laihonen, 14 Järvi, 20 Innamaa, 23 Hakamaa, 45 Givens.

 

Vilpas Vikings - Karhubasket Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä Kisakallio. Tervetuloa!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit