Uutiset & Artikkelit

14.01.2020 23:09
Vilpasvikings.fi

Lokkien kaataja Lahti Basketball Salohalliin keskiviikkona

Kuva Anne Nenonen

 

Korisliigan kakkosena majaileva Vilpas aloittaa ruhtinaallisen kolmen ottelun kotiputken. Ensimmäinen näistä nähdään keskiviikkona, jolloin Lahti Basketball saapuu Salohalliin kello 18:30. Kotiottelut jatkuvat lauantaina KTP:tä vastaan ja viikon päästä Salohalliin saapuu Kauhajoen Karhubasket. Lahti antoi myrskyvaroituksen nykykunnostaan sunnuntaina, kun se kaatoi kotonaan sarjajohtaja Seagullsin 95-82. Myös Vilpas lähtee illan peliin voitto alla, kun se kukisti lauantaina Suomen cupin välierässä Tampereella Pyrinnön 95-97.

 

Salossa otettiin hyvillä mielin vastaan sunnuntainen lopputulos Lahdesta. Ero kärkeen säilyi edelleen yhdessä tappiossa, Gulls on voittanut 25 ottelustaan 21, Vilpas 24 pelistä 19. Lahden voitto sarjakärjestä perustui tasaisuuteen, sillä kuusi miestä heitti kaksinumeroiset numerot Devonte Wallacen (17) ja Logan McLanen (17) johdolla ja kakkosten osumatarkkuus oli huikea 78%. Harvoin näkee ottelutilastoa, jossa viisi miestä ei missaa yhtään kakkosta. 

 

Saloon LaBa saapuu kahden ottelun voittoputkessa. Ennen Seagullsia joukkue kaatoi BC Nokian kotonaan 77-75 ja noilla voitoilla se nousi jo yhden voiton päähän pudotuspeliviivasta (Kouvot).

- Sunnuntaina pelattiin melko tasapainoinen ottelu. Pitää kuitenkin parantaa pelaamista, jos mielitään kilpailla voitosta Salossa. Loukkaantumisista huolimatta Salolla on erittäin laadukas materiaali, joka rankaisee armotta huonoista valinnoista, pohtii Lahden päävalmentaja Petri Velling.

Kokoonpano on sama, jolla Seagulls kaatui eli ulkomaalaiskvartettina on Logan McLane (14.7/6.1), Courtney Stockard (16.4/6.0), Taylor Johns (9.8/7.0) ja Devonte Wallace (13.9/3.7). Nelikon täydentää kippari Vesa Mäkäläinen (11.3/4.7), takamies Tuomas Hirvonen (12.3/3.6/4.9 syöttöä) sekä Arttu Saarijärvi 5.9/2.7) ja minuutteja on tarjolla myös Aleksanteri Aholalle. 

Lahti voisi olla sarjataulukossa ylempänäkin, sillä joukkueella on liigan heikoin voittosaldo tiukoista peleistä. Seitsemästä alle viiden pisteen matsista se on hävinnyt Vilppaalle -5, Uralle -4, Kotkalle -3, Pyrinnölle -4 ja Kouvoille -1. Juna on kuitenkin kääntynyt viime peleissä, josta osoituksena kolmen pisteen voitto Urasta ja kahden pisteen vinsti BC Nokiasta.

Lahti Basketball Salohallissa: 0 McLane, 1 Saarijärvi, 3 Mäkäläinen, 4 Hirvonen, 5 Johns, 11 Stockard, 15 Wallace, 21 Byman, 30 Ahola, 34 Aalto. 

 

Vähäväkinen Vilpas hävisi viime liigapelinsä täpärästi Katajalle 89-88 Joensuussa, mutta kuittasi tappion komeasti Tampereella ja pääsee 25. tammikuuta puolustamaan Suomen cupin voittoa Kisahalliin Seagullsia vastaan. Lahtea vastaan Vilpas lähtee samalla ryhmällä kuin viime peleissä eli Ville Tuomisella on käytössä kahdeksan miestä. Hyvä puoli kapeassa rosterissa on, että peluutus on helppoa ja kaikille riittää minuutteja. Homma menee ikäväksi mikäli virheitä kertyy normaalia enemmän.

- Lahti otti kovan voiton Seagullsista, joten meidän on pystyttävä pelaamaan täysi 40 minuuttia korkealla tasolla. Viime viikon otteluissa meillä oli käynnistymisvaikeuksia ja siihen haemme muutosta, toteaa Ville Tuominen.

Vaikka Vilpas on vetänyt kapealla viime pelit, mitään romahdusta aikaan Teemu Rannikon ja Juho Nenosen jälkeen ei ole tapahtunut. Nenosen loukkaantumisen jälkeen Jamuni McNeacen minuutit ovat kasvaneet isossa päässä lähes seitsemällä ja DJ Lasterin parilla minuutilla. Rannikon paikkaajina Henri Kantonen pelaa täsmälleen samoilla minuuteilla, mutta Aatu Kivimäen ja Mikko Koiviston vastuut ovat kasvaneet lähes viidellä minuutilla.  

Vilpas keskiviikkona: 1 Flemmings, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster.

 

Vilpas Vikings-Lahti Basketball Salohallissa keskiviikkona kello 18:30. Otteluisäntänä Olvi ja ottelu on myös Viikon Veikkauspeli, joten Veikkauskortilla ja Veikkauksen mobiilisovelluksella liput matsiin 2in1 100:lle ensimmäiselle Salohallin lippuluukulta. Tervetuloa paikalle ja pidetään yhdessä kotitili puhtaana!

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit