Uutiset & Artikkelit

17.01.2020 16:08
Vilpasvikings.fi

Lahti Basketball kaatui hyvällä ilmeellä, KTP jatkaa kotiputkea lauantaina

Tobin Carberry palaa Salohalliin huomenna kun edessä viikon toinen kotiottelu ja vastassa KTP. Kuva Anne Nenonen.

 

Vilpas avasi keskiviikkona kolmen ottelun kotiputkena maukkaalla ja ennenkaikkea energisellä esityksellä 106-85 (49-47). Kotipelit jatkuvat lauantaina, jolloin KTP Basket saapuu Salohalliin. Vilpas jatkaa edelleen kahdeksan miehen rotaatiolla, mutta kokoonpanoon tulee yksi muutos. Vilpasta 12 ottelua edustanut Chris Flemmings ei jatka joukkueessa ja kahden vuoden takainen takamies Tobin Carberry tekee ensiesiintymisensä Kotkaa vastaan. Mielenkiintoista nähdä, minkäkokoisen yleisön edessä "Toby" pääsee aloittamaan uuden liigakauden.

 

Vilpas ja Lahti tarjoilivat 1077 katsojalle keskiviikkona mukavan korisnäytelmän, jossa nähtiin ilmavia donkkeja, komeita blokkeja ja hyvää heittopeliä molemmilta joukkueilta. Peli kulki tasaisena (26-24, 49-47) vielä puoliajalle saakka, mutta kuten niin monta kertaa ennenkin, pitkältä tauolta kentälle saapui energisempi kotijoukkue ja sitten Lahtea vietiin.

Reilussa kolmessa minuutissa Vilpas repäisi eron 11 pisteeseen ja viimeiselle tauolle poistuttiin kotijohdossa 82-68. Siitä Lahti ei enää noussut ja Vilpas rallatteli 21 pisteen voittoon 106-85.

- Hävittiin kaikki 1vs1 tilanteet höystettynä sillä, ettei puhuta puolustuksessa tarpeeksi. Tänään ei ollut jalat eikä pää mukana. 17 menetystä meille ja Vilpas rankaisi niistä 21 pisteellä, totesi kippari Vesa Mäkäläinen tappion syyksi.

 

Vilppaan valmentaja Ville Tuominen oli tyytyväinen vähäväkisen miehistönsä otteisiin.

- Kaikki jätkät pelaa hyvällä sykkeellä ja olosuhteisiin nähden henki ja tekemisen meininki on tosi hyvä. Jokainen ymmärtää haasteet jotka meillä on, mutta se ei ole vaikuttanut meidän työmoraaliin, kiitteli Tuominen.

Erityisen tyytyväinen hän oli sentterinsä Jamuni McNeacen otteisiin. "Money" jatkaa noususuuntaista kauttaan kasaten mukavan tilastorivin kotiparketilta: yhdeksän pistettä, yksitoista levypalloa, kuusi syöttöä, neljä torjuntaa, tehot +24 ja plusmiinukset +28.

- Jamuni muuttaa vastustajan hyökkäämistä tosi paljon. Hän syö hyökkäyksessä tilaa sekä imee puolustajia itseensä ja puolustuksessa aika moni vastustajan heitto muuttuu, ihasteli Tuominen.

 

Tim Coleman oli keskiviikkona kentän kunkku ja esitti todellisen highlights donkin Vesa Mäkäläistä vastaan. Kuva Anne Nenonen.

 

Lahden päävalmentaja Petri Velling myönsi reilusti Vilppaan paremmuuden.

- Jos oma energia on tällainen, ei Saloa pysty voittamaan. Ensimmäinen puoliaika oli molemmin puolin hyökkäysvoittoista, toisella puoliskolla Vilpas oli puolustusvoittoisempi ja rankaisi meitä tosi pahasti. Vilpas heitti maalatulta alueelta 52 pistettä ja peliä on vaikea voittaa ellei saa stoppeja, pohti Velling.

Vilpas oli lähellä tehdä historiaa, sillä koko joukkueen tuplanumeroisista pisteistä jäätiin harmittavan vähän. McNeace (9) olisi siihen yltänyt pistämällä yhden lisävaparin (1/4) sisään, Riku Laineen (7) pistekympin vei Aatu Kivimäen screenivirhe onnistuneen kolmosen yhteydessä.

Molemmat joukkueet onnistuivat hyvin kaaren takaa. Vilpas heitti kolmosensa 46% tarkkuudella 12/26, Lahti 48% tarkkuudella 13/27. Esimerkkiä näyttivät Mikko Koivisto (4/6) ja Devonte Wallace (4/6).

Otteluisäntä Olvi palkitsi parhaana hienoon lentoon nousseen Koiviston (16/0), mutta onnistujia löytyi laajalta rintamalta. Tim Coleman (22/7) pelasi kuten ennen loukkaantumistaan ja esitti yhden kauden komeimmista donkeista kolmannella jaksolla. Pallo omasta levyristä, coast to coast toiseen päähän ja ilmava donkki Vesa Mäkäläisen yli.

McNeacen (9/11/6/4) esitys oli jälleen upea ja DJ Laster (15/4) painoi koko pelin hyvällä ilmeellä. Viimeisen pelin Vilppaassa pelannut Chris Flemmings (14/4) teki virheetöntä työtä ja takamieskaksikko Henri Kantonen (13/5) - Aatu Kivimäki 10/0) piti hyvää huolta pallosta. Moitittavaa ei löytynyt Riku Laineenkaan (7/2) esityksestä.

Lahden parhaana palkittiin kapteeni Mäkäläinen (13/4) ja kaksinumeroisille ylsivät myös Courtney Stockard 22/7, Devonte Wallace 15/1 ja Tuomas Hirvonen 12/2.

 

Tobin Carberry kokoonpanossa Kotkaa vastaan

 

Vilpas teki keskiviikkona loppukauden käsittävän sopimuksen Tobin Carberry kanssa ja seuran toimistolla on jännitetty, saapuuko pelilupa Venäjältä ajoissa Suomeen. Kyllä se saapui ja Carberry nähdään entisessä kotihallissaan lauantaina, kun Vilpas kohtaa KTP Basketin kello 17:00.

Joukkueet kohtasivat syyskaudella kahdesti Kotkassa ja molemmilla kerroilla Vilpas veti pitemmän korren. Lokakuussa 89-78 ja marraskuun lopun ennätyspelissä Vilpas latoi Karhuvuoren ilotulituksessa tulostaululle huikeat 129 pistettä.

Lauantaina Salohallissa nähdään kaksi joukkuetta, jotka ovat liigan kärkikaksikkona torjunnoissa (Vilpas 3.1, KTP 2.8) ja kahden pisteen heittotarkkuudessa (Vilpas 59.4%, KTP 58.0%). Ailahtelevasti pelannut KTP Basket on isokokoinen joukkue, jonka erikoisuus on levypallopelissä. Puolustuslevyissä se on liigan ykkönen (28.8), mutta hyökkäyspään irtopalloissa toiseksi heikoin (8.3).

- Meillä on alla hyvä ja energinen esitys Lahtea vastaan ja Kotkalla hyvä vierasvoitto Nokialta, joten varmasti hyvätasoinen matsi tulossa. Tobin nähdään tositoimissa, vaikka joukkueharjoituksia ei alla olekaan, toteaa Tuominen.

Carberryn ohella kannattaa seurata myös Mikko Koivistoa, jonka esitykset ovat isäksi tulon jälkeen nousseet uudelle tasolle. Valvominen näyttää sopivan "Koivarille", sillä viimeiset seitsemän peliä ovat sujuneet 15.3 pisteen keskiarvolla ja kolmoset ovat uponneet 50% tarkkuudella (23/46). Edelliset 11 ottelua Mikko osui 18/44 ja koko kauden pommit ovat pudonneet 45.6 prosentilla.

Vilpas lauantaina: 1 Carberry, 4 Koivisto, 5 Kantonen, 11 Coleman, 12 Kivimäki, 17 McNeace, 21 Laine, 22 Laster. 

 

KTP Basket on kahden vierasvoiton putkessa (BC Nokia, Kobrat) ja kolmatta epäilemättä haetaan.

- Vilpas on jatkanut hyviä otteitaan ikävistä loukkaantumisista huolimatta. Viimeksi Kotkassa he olivat meitä huomattavasti parempia, joten nyt on takaisinmaksun aika. Jos haluamme taistella voitosta, Vilppaan pelinrakentelu pitää laittaa ahtaalle sekä tunnistaa yksilöiden vahvuudet ja myös muistaa ne pelin tiimellyksessä, muistuttaa Tomi Kaminen.

 

Viidestä viimeisestä pelistään KTP on voittanut kolme (BC Nokia, Kobrat, Lahti) ja se ollut todellinen tulosvetopelaajan ihannejoukkue, sillä kaikki kolme peliä ovat päättyneet Kotkan yhdeksän pisteen voittoon. Tappiot ovat tulleet Karhulle ja Katajalle.

Kotkalaisten tehomies on ollut 196-senttinen laituri Byron Wesley, joka on vihreäpaitojen tilastokärki pisteissä (19.8), levypalloissa (6.6) ja syötöissä (4.1). JayVaughn Pinkston (16.6/5.9), Cullen Russo (13.3/5.8) ja Kevin Langford (11.3/5.5) muodostavat muun vahvistusosaston. Vilppaasta tuttuja löytyy myös, sillä Michael Poundsille (7.8/1.8) ja Topias Kuukkaselle (4.8/1.6) Salohallin tiukat korit ovat tutut. Isommilla minuuteilla hääräävät myös kaikki ottelut aloittanut Joonas Lehtoranta (8.1/3.1) sekä kokenut Eldar Skamo (6.1/2.7).

KTP Basket Salohallissa: 1 Pinkston, 4 Wesley, 5 Russo, 7 Skamo, 8 Pounds, 10 Ja Lehtoranta, 21 Rautasalo, 23 Langford, 32 Kuukkanen, 40 Timonen, 44 Jo Lehtoranta, 45 Uotila. 

 

Vilpas Vikings - KTP Basket Salohallissa lauantaina kello 17:00, otteluisäntänä POP Pankki. Tule toivottamaan Tobin Carberry tervetulleeksi Saloon ja huutamaan Vilpas kauden 13. kotivoittoon!

 

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit