Uutiset & Artikkelit

10.01.2020 09:46
Vilpasvikings.fi

Joensuun hyvästä taistelusta ei pisteitä

 

Kahdeksalla miehellä Joensuuhun matkannut Vilpas laittoi Katajan ahtaalle ja taisteli voitosta aina viimeisille sekunneille asti, mutta sarjapisteitä pitkältä matkalta ei irronnut. Sarjataulukon kuudenneksi (12/11) nousseen Katajan voittoluvut kirjattiin sekavien loppuvaiheiden jälkeen 89-88 (42-37) ja jossiteltavaa jäi melkoisesti. Vilpas jatkaa sarjakakkosena (19/5) ja pelaa seuraavan kerran lauantaina Tampereella, jossa ratkotaan Suomen cupin toista finalistia. Toisessa välierässä kohtaavat BC Nokia ja Helsinki Seagulls perjantaina.

 

Kataja lähti otteluun ilman Aapeli Alasta ja Vilpas ilman Teemu Rannikkoa ja Juho Nenosta. Rannikon poissaollessa Aatu Kivimäki lunasti ensimmäistä kertaa aloitusviisikon paikan tällä kaudella ja hyvin Aatu homman hoitikin Jarred Ogungbemi-Jacksonin päällystakkina. Minuutteja kertyi 27:14 ja yhdeksän pisteen ohella syntyi oman liigauran syöttöennätys kymmenen passia.

Liekö pitkällä bussimatkalla ollut merkitystä, mutta salolaisten avausjakso ei kuulunut kauden parhaimpiin. Kataja pääsi nostelemaan helppoja koreja nukahdusten jälkeen ja kolmoset upposivat vain kymmenen prosentin tarkkuudella. Avausjakso Katajalle 24-17.

Toisella kympillä vieraat kävivät jo pisteen päässä (36-35) Mikko Koiviston kolmosella, mutta kertaakaan Vilpas ei päässyt johtoasemaan. Jakson erikoisuus oli alhainen vapaaheittojen määrä, sillä kumpikin joukkue käväisi viivalla vain kahdesti. Katajan hahmo oli isokokoinen Brandon Walters, joka heitti sadan prosentin tarkkuudella 12 pinnaa reilussa 11 minuutissa. Taitava takamies Ogungbemi-Jackson (3/1, heitot 1/6) saatiin hyvin kuriin ja vieraista parhaat pinnat keräsi DJ Laster (10).

Kolmannella jaksolla Vilpas pääsi yhä paremmin tutuiksi avaran Areenan koreihin ja nousi Jamuni McNeacen vapareilla 44-45 johtoon. Kotijoukkue kävi yllättävän kuumana tuomareille ja teknisiä virheitä tuomittiin Ogungbemi-Jacksonille sekä coach Stenille. Koivisto latasi kolme kolmosta jaksolle ja oli johdattamassa Vilpasta 61-64 taukojohtoon. Hyvä kymppi salolaisittain.

 

Vire jatkui hyvänä päätösjaksollakin ja Katajan päreet kävivät kuumina. Earvin Morris ja Joni Herrala purnasivat omat tekunsa, jotka Koivisto kävi kuittaamassa vapariviivalta ja 3,5 minuuttia ennen summeria Vilppaan johto oli mukavasti 74-79. Sitten meno valitettavasti tyrehtyi. 

Ensiksi Waltersin kakkosella ero kolmeen ja Ogungbemi-Jacksonin kakkosella (2:07) sinipaidat olivat jo pisteen päässä. Jarekious Bradleyn kolmosella (1:33) se siirtyi 81-79 johtoon ja Vilppaan menetyksen jälkeen Morris siirsi vapareista Katajan jo 83-79 karkumatkalle. Eli Vilpas ei tehnyt kolmeen minuuttiin pistettäkään häviten runin 9-0.

Tim Colemanin kolmosella (0:22, 83-82) vierastoiveet heräsivät uudestaan, mutta toisessa päässä Ogungbemi-Jackson teki kellosepäntarkkaa työtä vapariviivalla (85-82). Vilppaan kavennusyritys päättyi DJ Lasterin ajoon, jonka Walters tylysti pysäytti. Ogungbemi-Jackson pääsi jälleen viivalle ja nosti joukkueensa turvalliseen 87-82 johtoon, sillä kellossa oli enää kymmenen sekuntia.

Koripallo on kuitenkin ihmeellinen peli ja se tuli taas kerran todistettua. Vilpas pelasi aikalisän jälkeen pallon nopeasti Koivistolle, joka latasi ahdistettuna kolmosen pussin pohjaan 87-85. Ero kahdessa pinnassa ja Kataja hölmöili päätyrajansa Vilppaan sivurajaksi. Näin Vilppaalle tarjottiinkin voittoa ja aikaa oli ruhtinaalliset seitsemän sekuntia. Kivimäki löysi sivurajasta korin alta Lasterin, joka tuomariston mukaan sortui askelvirheeseen ja pallo takaisin Katajalle. Se pelasi oranssikuulan nopeasti Ogungbemi-Jacksonille, jonka askelvirheet jäivät tuomareilta huomaamatta ja rikottu takamies pussitti molemmat vaparit sisään 89-85. Ottelu päättyi Henri Kantosen omalta kenttäpuolelta lähettämään kolmoseen 89-88. 

 

Katajan sankariksi nousi Jarred Ogungbemi-Jackson säkittäen toisella puoliajalla 19 pistettä. Muutenkin Katajan tehot lepäsivät vahvasti ulkomaalaisten harteilla, sillä Walters teki lukemat 21/8, Morris 20/5/5 syöttöä ja Bradley 11/13. Korisliigan 52. pelaajana 400 ottelun rajan ylittänyt Matias Ojala osui kahdesti kaaren takaa.

Vilppaan parhaana palkittiin kapteeniksi nostettu Mikko Koivisto (23/3), jonka kolmoskäsi kävi kuumana heitoin 6/10. Jamuni McNeace (14/6) missasi vain yhden heiton ja hyvän iltapuhteen teki Aatu Kivimäen (9/3/10 syöttö) ohella myös Henri Kantonen (14/4/5 syöttöä). Tim Colemanin (13/2) heittopeli oli vielä hakusessa ja DJ Lasterin (12/1) levypallopelaamiseen olisi saatava ryhtiä. Chris Flemmingsiltä (3/3) nähtiin melkoinen ohipeli.

Levypallopelaaminen on parhaillaan Vilppaan ongelmista ehkä se suurin. Puolustuspään irtopallot hävittiin 32-26 ja Joensuussa se ei saanut tehtyä pistettäkään hyökkäyslevypalloista.

 

Vilppaan kausi jatkuu siis lauantaina Pyynikillä ja kello 18 alkavassa Suomen cupin välierässä panoksena on finaalipaikka.        

 

------------------------------------------------------------------------------------

OSTA LIPUT MATSIIN

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit