Uutiset & Artikkelit

27.01.2020 14:06
Vilpasvikings.fi

Cup-hopea ei ole häpeä

 

 

Helsinki Seagulls ja Salon Vilpas tarjoilivat lauantaina melkoisen jännitysnäytelmän Suomen cupin finaalissa. Kiihkeä ottelu ratkesi vasta jatkoajan jälkeen yhdellä pisteellä Seagullsille ja dramatiikkaa riitti viimeiselle sekunnille saakka. Vilpas pääsi jopa kahdesti yrittämään voittokoria, mutta tällä kertaa onnetar ei ollut mukana ja cupkannu sekä 10 000 euron voittoshekki jäivät Helsinkiin lukemin 94-93 (84-84, 35-34). Onnittelut uudelle mestarille!

 

Vaikka mestaruuden lipuminen käsistä harmittaakin, headcoach Ville Tuominen voi olla ylpeä kapeasta miehistöstään. Alkuverryttelyyn osallistunut Mikko Koivisto ei pystynyt pelaamaan vieläkään, joten Tuominen veti ottelun läpi seitsemän miehen rotaatiolla ja peliaika jakaantui välille 37:20 (Kantonen) - 26:54 (McNeace). Toisaalta lokkivalmentaja Jussi Laakso pyöritti miehistöään lähes yhtä minimaalisesti, sillä yli 28 minuutin miehiä löytyi kuusi ja lisäksi tuntumaa saivat Timo Heinonen (15:37) ja Ricky Waxlax (2:59).

 

Vilpas aloitti räväkästi ja johti kuuden minuutin kohdalla kahdeksalla pisteellä 7-15. Gulls nousi liki tasoihin ekalle tauolle (17-19) ja toisella jaksolla Vilppaan johto käväisi viidessä pisteessä (27-32). Ensimmäisen puoliajan hahmo oli 13/6 tehoilla taistellut Elijah Stewart ja Vilppaasta erottui Aatu Kivimäki yhdeksällä pisteellään.

Kolmannen jakson puolivälissä Gulls näytti jo karkaavan, kun se johti Stewartin ratkaisuilla 50-41. Sisukas Vilpas ei kuitenkaan luovuttanut ja viimeiselle tauolle mentiin enää neljän pisteen kotijohdossa 67-63. Trae Bell-Haynes otti isompaa roolia heittämällä yhdeksän pinnaa ja vieraista kymmenen pistettä upottanut Tobin Carberry alkoi saada paremmin juonesta kiinni. Tärkeässä roolissa oli myös Henri Kantonen kahdeksalla pinnallaan.

Päätöskympillä edettiin tasaisissa merkeissä ja Aatu Kivimäki tasoitti pelin 1:44 ennen loppua numeroihin 79-79. Kantosen kolmosella (1:07) vieraat siirtyivät kuskiksi, mutta Bell-Haynes aiheutti McNeacelle viidennen virheen ja kavensi vapariviivalta eron yhteen (1:01). Vilppaan heitettyä ohi Shawn Huff räjäytti kolmosellaan kotiyleisön liitoksistaan 13,3 sekuntia ennen summeria. Gulls johti 84-82 ja Vilppaalle jäi aikaa yhteen hyökkäykseen. Stewart rikkoi Carberryä, joka tasoitti pelin viivalta ja nyt puolestaan lokeille jäi kuusi sekuntia aikaa ratkaisuheittoon. Antti Kanervon kulmakolmonen ei uponnut ja edessä oli viiden minuutin jatkoaika.

 

Sen Huff aloitti taas kolmosella 87-84, Kantonen kavensi kakkosella 87-86 ja Bell-Haynes vapareista 89-86. Sitten Carberry otti ohjat käsiinsä ja upotti kakkosen 89-88 ja siirsi ajassa 1:27 kolmosellaan Vilppaan johtoon 89-91. DJ Lasterin neljäs virhe antoi Bell-Haynesille paikan viedä joukkueensa johtoon, mutta molemmat vaparit sujahtivat ohi ja Vilpas karkasi Tim Colemanin ajolla jo neljän pisteen johtoon 89-93. Bell-Haynes paikkasi missattuja vapareitaan upottamalla kolmosen 92-93 ja isäntien seuraavassa hyökkäyksessä pallo ajautui sekavan tilanteen jälkeen Richie Williamsille, jolla oli helppo työ nostaa lay-upillaan kotijoukkue johtoon. Kellossa oli aikaa 19 sekuntia ja ratkaisu jäi Vilppaan käsiin. Tobin Carberry pomputti ylimääräiset sekunnit pois, ajoi keskelle ja syötti kulmaan DJ Lasterille. Vapaa kolmonen liiteli kuitenkin yli renkaan ja ajautui Henri Kantosen käsiin. Gullsin pelaajien keskeltä lähtenyt heitto jäi vajaaksi ja kotijoukkue pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä pokaalia. Jossiteltavaa jäi siitä viimeisestä tilanteesta, sillä virheen puhaltaminen ei olisi ollut suuri vääryys...

 

 

Ottelu oli hienoa PR:ää koko lajille ja jää jännittävyydessään varmasti cupin historiaan. Vilppaan parhaana palkittiin 16 pistettä heittänyt Henri Kantonen ja kaksinumeroisille pisteille pääsivät myös Tobin Carberry (26/6/9), Tim Coleman (15/9), Aatu Kivimäki (14/5) ja Jamuni McNeace (12/7). Sunnuntaina irtisanottu DJ Laster (8/7) ja Riku Laine (2/3) vastasivat lopuista tehoista.

- Onnittelut Jussille ja koko Seagullsille ensimmäisestä pokaalista. Olen tyytyväinen meidän joukkueeseen ettei katkeamista tullut, vaan kestimme kotijoukkueen runin kolmannella neljänneksellä ja taistelimme sen läpi. Meillä oli mahdollisuuksia voittaa peli tänään ja tämä kokemus varmasti kasvattaa meitä joukkueena kevättä ajatellen, arvioi Kantonen.

Päävalmentaja Ville Tuominen oli samoilla linjoilla.

- Onnittelut Seagullsille ja meidän pelaajillemme hienosta taistelusta. Kestimme vastoinkäymiset tänään ja lopussa pääsimme heittämään voitosta. Vika heitto sisään ja fiilis olisi nyt varmaan erilainen, pohti Tuominen.

 

Seagullsin parhaana palkittiin jostain syystä Richie Williams (6/4), mutta voiton arkkitehdit olivat silti alkupuolella kenttää hallinnut Elijah Stewart (24/10) ja toisella puoliskolla kunnostautunut Trae Bell-Haynes (28/7). Shawn Huff (12/5) pisti tärkeitä kolmosia pussiin, mutta Antti Kanervolle (10/4) ei kirjattu yhtään onnistumista kaaren takaa.

- Haluan kiittää Vilpasta, he tekivät tästä todella kovan ottelun. Loukkaantumisista huolimatta heillä on todella kova joukkue. Pitää olla ylpeä pelaajistani. Tärkeillä hetkillä takaa-ajoasemassa nousi herroja kantamaan vastuuta ja johdattamaan meidät voittoon. Tämä oli hieno tapahtuma keskelle kautta ja saimme tästä oppia kevättä ajatellen, tuumi kultaisen kosketuksen omaava Jussi Laakso.

 

Vilpas jatkoi sunnuntaina joukkueen uudistamista ja toivotaan, ettei enempiin muutoksiin ole enää aihetta. DJ Lasterin pelit Vilppaassa päättyivät ja Vilpas haluaa kiittää miestä kaudesta toivottaen kaikkea hyvää jatkossa. Samalla seura julkaisi tehneensä loppukauden diilin Jeremiah Woodin kanssa. Tiistaiseen BC Nokia-Vilpas -otteluun väkivahva Wood ei vielä ehdi, mutta toiveissa on ensiesiintyminen lauantaina Lapualla. Lasterin tilalla Nokialla nähdään PeU Basketin vahvistus Trenton Thompson.

Viikon mittaista pelitaukoa viettänyt BC Nokia ilmoitti myös muutoksesta joukkueen sisällä. Takamies Demarcus Holland ei jatka näätäryhmässä, vaan suuntaa Bundesliigan Hamburgiin. Tiistaina BC Nokia pelannee kolmikolla Stacy Davis, Jalen Henry ja Ladarius Tabb. Korihaista siirtyneellä Henryllä on alla yksi peli uudessa joukkueessa (6/2/5 syöttöä) ja Tabbin perässä on toistaiseksi merkintä GTD50%.     

 

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit