Uutiset & Artikkelit

01.10.2020 16:07
Vilpasvikings.fi

Neljä liigajoukkuetta esittäytyy Salohallissa viikonloppuna

 

Perinteinen Hanhivaara-turnaus on varma syksyn merkki salolaisessa mittakaavassa. Vilppaan isännöimä turnaus pelataan tänä vuonna ensi viikonloppuna ja viikinkien lisäksi Salohallin parketilla nähdään mukava kattaus tulevan kauden Korisliigasta. Koronaepidemian keskeyttämästä viime kauden päätöksestä on aikaa lähes kuusi kuukautta, joten koriksen ystävien odotus on ohi. Ensimakua tulevan kauden Korisliigasta tarjoilevat salolaisyleisölle Kouvolan Kouvot, Kauhajoen Karhubasket sekä Kaarinan URA Basket.

 

TURNAUKSEN KOKOONPANOT

 

Alunperäisen suunnitelman mukaan Vilppaan piti kohdata perjantai-iltana Tallinnan TLU/Kalev, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi etelänaapurien vierailu peruttiin hyvissä ajoin ja se on osoittautunut hyväksi päätökseksi. Korvaajaksi löytyi paikallisvastustaja URA Basket, jonka Vilpas kohtaa iltaottelussa kello 20:00. Turnauksen avausottelussa kohtaavat kello 17:30 Karhubasket ja Kouvot.

Lauantaipäivä aloitetaan jo kello 11:30, kun I divisioona B:n PeU Basket ja Karkkilan Urheilijat ottavat mittaa toisistaan. Hanhivaara-turnaus jatkuu kello 14:00 ottelulla URA Basket - Karhubasket ja päätöspelinä nähdään kello 16:30 Kouvot - Vilpas.

 

Vilpas pelasi viime viikolla jo yhden treenimatsin Uudenkaupungin Korihaita vastaan, mutta salolaisten selkeään 104-69 voittoon päättynyt peli mentiin enemmän scrimmage-hengessä ja ilman maksavaa yleisöä. Viikonlopun mielenkiintoisin asia salolaisittain on tietysti, minkälaisen ryhmän Vilppaan uusi päävalmentaja Sami Toiviainen on koonnut tälle kaudelle. Täytyy kuitenkin muistaa, että muissakin viikonlopun joukkueissa on kiinnostavia seurattavia.

 

Vilppaan kotimainen osasto on tuttu jo aiemmilta kausilta ja ainoa uusi kasvo onkin HBA-Märskystä viikinkiryhmään liittynyt Perttu Blomgren (19). Vakavasta loukkaantumisesta toipuvalle Teemu Rannikolle viikonlopun turnaus tulee vielä liian aikaisin ja sivussa ovat myös yläraajavammasta kärsivä Elias Eerikinharju sekä sairastellut Aatu Kivimäki. Takamiesosastolla on siis melkoisia aukkoja.

Jenkkivahvistuksista katsojille tutuin mies on tietysti kaksi metrinen voimanpesä Jeremiah Wood. Miehen liityttyä viime keväänä Vilppaan kokoonpanoon joukkue ei hävinnyt yhtään ottelua. Uusina viikinkeinä parketilla viilettävät Ruotsin liigasta tullut sisäpelaaja LaDarius Griffin (200), Luxemburgissa pelannut laituri Myles Stephens (196) sekä viimeisimpänä ryhmään liittynyt yliopistotaustainen takamies Jahaad Proctor (190). Myös PeU Basketin levypallohirmu Saiquan Jamison (203) nähdään Toiviaisen rosterissa. Seuran A-pojat pelaavat viikonloppuna SM-karsintaa Jyväskylässä.

 

Vilppaan perjantainen vastustaja URA Basket julkaisi viime viikolla todellisen siirtopommin, kun eurokenttiä vuosia kolunnut susijengiläinen Matti Nuutinen (30/200cm) liittyi päävalmentaja Damion Dantzlerin joukkoihin ja tuo Kaarinalle valtavan määrän kokemusta. URA Basketin ulkomaalaisnelikon muodostavat ennestään Korisliigasta tuttu Kevin Bracy-Davis (201), Kevaughn Allen (188), Javan White (208) sekä Emmitt Holt (201). Nuutisen lisäksi uusia uralaisia ovat Nokialta siirtynyt Teemu Sulonen sekä Turun Kristikassa pelannut Joona Tuomala.

 

Kouvolan Kouvot sai houkuteltua takamies Tuomas Hirvosen Lahdesta takaisin Kymeenlaaksoon, mutta muuten kotimainen ryhmä näyttää varsin tutulta ja nimet Nyman, Kaukiainen ja Knihtinen ovat taas vuoden verran kokeneempia. Päävalmentaja Tuomas Oja tuo Saloon neljä uutta ulkomaalaisvahvistusta ja heistä mielenkiintoisin tuttavuus on Vilpasta pari kautta sitten edustanut ikitaistelija Antonio Ballard (194). Lähempänä koria viihtyvät Jacoby Armstrong (201) ja Moses Greenwood (201) ja kvartetin täydentää takamies Namon Wright (196).

 

Kaksinkertainen Suomen mestari Kauhajoen Karhubasket jatkaa Janne Koskimiehen alaisuudessa ja kotimaisella puolella kolmikko Okko Järvi, Antti Niskanen ja Bojan Sarcevic tuo pohjanmaalaisten rosteriin roimasti kaivattua kokemusta. Myös Karhun vahvistuspaketti meni täysin uusiksi ja näyteikkunassa ovat viikonlopun turnauksessa T.J. Holyfield (203), Collin Malcolm (200), Daniel Utomi (198) sekä Brandon Spearman (191).

 

Hanhivaara-turnaus käy joukkueille hyvänä mahdollisuutena hioa taktisia kuvioita ja se antaa valmennukselle tietoa, missä tällä hetkellä mennään. Vilppaan organisaatiolle turnaus on loistopaikka testata, miten halliasiat sujuvat käytännössä ja yleisön onkin ensiarvoisen tärkeää muistaa noudattaa THL:n antamia koronaohjeita. Niistä tullaan muistuttamaan turnauksen aikana myös Salohallilla.

 

Käy tutustumassa toimintaohjeisiin etukäteen

 

Vilppaan 32 ottelun pituinen Korisliigan runkosarja 2020-2021 starttaa käyntiin keskiviikkona 14. lokakuuta Lahden Suurhallissa ja ensimmäisen kerran viikingit nähdään kotikentällä lauantaina 17.10. Vastaan asettuu silloin Lapuan Kobrat.

 

OSTA LIPPU HANHIVAARA-TURNAUKSEEN

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit