Uutiset & Artikkelit

22.11.2020 21:23
Vilpasvikings.fi

Wood kuritti Ura Basketia alussa, Koivisto lopussa

Jeremiah Wood tutussa duunissa vastustajan korin läheisyydessä. Kuva Ville Vuorinen.

 

Korisliigan runkosarja on nyt edennyt lähes puoliväliin ja Vilpas suuntasi 13 päivän maajoukkuetauolle helpolla 59-81 (30-47) voitolla Kaarinan Ura Basketista. Kupittaan hahmot olivat ensimmäisellä puoliajalla kenttää hallinnut Jeremiah Wood ja toisella puoliskolla kolmosjyvänsä löytänyt Mikko Koivisto. Vilpas lähtee tauolle sijalta kuusi voittosuhteella 6/4. Seuraavan ottelun Vilpas pelaa Salohallissa joulukuun 5. päivä sarjajohtaja Helsinki Seagullsia vastaan ja pikkujoulutoiveissa on, että tuolloin kentällä nähdään sekä uusi takamies Deondre Parks Jr että 11 kuukauden tauolta palaava Teemu Rannikko.

 

Ykköstien paikallisderbystä ei muodostunut tällä kertaa suurta draamaa ja 22 pisteen vierasvoitto tipahti Vilppaalle yllättävän kivuttomasti. Parasta antia päävalmentaja Sami Toiviaiselle oli puolustuspelaaminen, jolla Ura Basket jäädytettiin 59 pisteeseen.

- Bracy-Davisiä ei päästetty niihin asioihin, joissa hän on hyvä eikä Allen saanut mitään aikaiseksi. Jos Holt ja Niemi ovat onnistujat, se kertoo että olemme saaneet avainmiehet pois pelistä. Peli oli hallussa koko ajan kolmannen jakson alkua lukuun ottamatta kohtuu vajaalla miehistöllä, arvioi Sami Toiviainen.

 

Wood summasi jälleen kunnioitettavan tilastorivin 16/7/7. Kuva Ville Vuorinen

 

Omassa hyökkäyspelissä mentiin normaalia hitaammalla temmolla, vaikka siitä ei tietoisesti puhuttukaan. Rauhallisempi tempo selittyy sillä, että palloa pelattiin järjestelmällisesti sisään Jeremiah Woodille (16/7/7 syöttöä). Iso mies pisti palloa pussiin avauspuoliajalla 16 pisteen edestä yhdellä ohiheitolla ja Vilpas johti pukukoppiin mentäessä 30-47. Toisella puolikkaalla Woodin tehoja ei enää tarvittu ja Ura Basketin orastavan kirin tappio Mikko Koivisto (16/3) neljällä kauniilla kolmosella. Kolmeen jaksoon Koivari pääsi lataamaan kerran kaarelta ja senkin ohi. Päätöskympillä tuttu jyvä löytyi ja kaikki neljä isoa upposivat oikeaan osoitteeseen.

Ura Basket pääsi näennäisesti peliin mukaan kolmannella jaksolla, jolloin salolaisten peli oli aivan tukossa. Ura vei neljä minuuttia 8-0, kun vieraat sortuivat aivan liian hätäisiin heittoihin ja palloa menetettiin liikaa. Perttu Blomgrenin kolmosella ja kakkosella peli palasi normaaliuomaan ja viimeiselle jaksolle mentiin taas 16 pisteen vierasjohdossa. 

Takamiestontilla Aatu Kivimäki (8/0) oli Woodin tapaan esillä ensimmäisellä puoliajalla ja parhaana palkittu Perttu Blomgren (14/5) toisella. Juho Nenosen poissa ollessa isojen miesten rotaatiossa mentiin kolmella miehellä ja Woodin lisäksi LD Griffin rokotti Uraa tehoin 14/6 ja Saiquan Jamison 4/1. Elias Eerikinharju (2/3) ja Myles Stephens (7/6) jäivät tällä kertaa normaalia pienempiin tehoihin.

 

Perttu Blomgren palkittiin Vilppaan parhaana. Kuva Ville Vuorinen

- Hyvä peli meiltä, puolustus toimi tosi hyvin ja se on pääasia. Kun vastustaja joutuu ottamaan sukasta palloa, ei tarvi itse juosta alas niin nopeasti, kommentoi Blomgren lauantain myöhäisottelua.

 

Keskiviikkona Pohitullista kauden avausvoittonsa hakenut Ura Basket oli kesy. Maajoukkueratsu Matti Nuutinen jäi yli puolen tunnin peliajalla tehoihin 4/2, tehomies Kevin Bracy-Davis 11/3 ja Kevaughn Allen 2/2. Siinä suurin syy selkeään vierasvoittoon. Parhaana palkittu Emmitt Holt (13/9) taisi pelata kauden parhaan pelinsä ja Ville Hänninen (9/2) käytti kaarella saamansa tilan hyödykseen. 

- Tänään ei oikein osuttu ja niin tapahtuu kun emme pääse tarpeeksi treenaamaan tässä kotihallissa. Pelaaminen täällä on kuin pelaamista vieraskentällä, harmitteli Damion Dantzler.

Kolme kolmosta säkittänyt Ville Hänninen ihmetteli kotijoukkojen vaisuutta.

- Vähän erilainen paikallisderby mihin on tottunut. Alussa molemmilla oli vähän huono intensiteetti. Vilpas pystyi nostamaan sitä, me ei. Aneeminen suoritus meiltä. Kaverilta puuttui hyviä pelaajia ja voitto oli tarjottimella, sanaili Hänninen.

 

Vilpas nousi voitolla sarjataulukon kuudenneksi ja se on hyvä asia vaikean alkukauden jälkeen. Lauantai oli myös päivä, jonka perusteella Suomen cupiin osallistujat varmistuivat. Valintapäivä on torstaina ja sarjajohtaja Seagulls pääsee valitsemaan ensimmäisenä vastustajan sijoilta 5-8. Helsinkiin matkustaa yksi nelikosta Lahti, Vilpas, KTP, Kataja. Kotiedun saavat lokkien lisäksi Pyrintö, Karhu ja BC Nokia.

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit