Uutiset & Artikkelit

05.11.2020 16:18
Vilpasvikings.fi

Vilppaalla kolkkitreenit Pyrintöä vastaan

Vilpas mursi Pyrinnön paikkapuolustuksen vaivattomasti keskiviikkona ja pääsi nautiskelemaan makeasta kotivoitosta. Kuva Anne Nenonen.

 

Koriksessa käy harvoin, että kenraalitreenit toistavat itseään pelissä. Keskiviikkona sekin ihme nähtiin, sillä Vilpas suorastaan murskasi sarjakakkosena keikkuneen Tampereen Pyrinnön 112-74 (61-38) ja täysin alkuviikon treenifiiliksen mukaan. Kun kotijoukkue puolusti tunnollisesti ja heitti jo taukoon mennessä 13 kolmosta, ottelu oli nopeasti taputeltu eikä sitkeästi paikkapuolustustaan vaalinut Pyrintö ei päässyt taistelemaan voitosta 587 katsojan edessä. Tasaisen kotijoukkueen ykkössankariksi nousi seitsemän kolmosta nakuttanut Mikko Koivisto.

 

Lähtökohdat otteluun olivat selvät. Pyrintö tulee puolustamaan uskollisesti paikkaa ja Vilppaan on löydettävä siihen avaimet. Hommasta tuli itse asiassa helpompaa kuin oli etukäteen ajateltu, sillä vastustajan tekeminen pakissa jäi puhtaasti aikomuksen tasolle. Heikkoa oli eikä jalkoja löytynyt. Vilpas oli tehnyt läksynsä huolellisesti ja se sahasi hyökkäys hyökkäykseltä Pyrinnön vähäenergisen puolustuksen säpäleiksi. Helppoa kuin heinänteko ja etenkin Jeremiah Wood nautti postissa silminnähden tilanteesta. Hän löysi joukkuekavereitaan jatkuvasti kaarelta tai leikkauksista ja yleisö sai vastinetta rahoilleen. 

- Vilpas löysi hyvin paikat meidän paikkapuolustuksen väleistä. Vilppaalla on kovia heittäjiä, mutta me annettiin heitot aivan liian helposti, kommentoi 13 pistettä heittänyt Shawn Hopkins.

Eikä ihan väärässä ollutkaan, sillä Pyrinnön paikkapuolustus oli yllättävän flegmaattinen.

- Vilpas oli jumalattoman hyvä. He olivat valmiita ja pelasivat hyvällä energialla ja hyvällä hengellä onnistuen joka asiassa. Olen tosi pettynyt meidän energian ja effortin määrään. Puolustettiin kädet taskussa, ihmetteli Miikka Sopanen omiensa romahdusta. 

 

Vilppaan pelaajilla oli keskiviikkona tilaa heittää ja joukkue vastasi tarjoukseen nakuttamalla 16 kolmosta pussiin 44% tarkkuudella. Kuva Sinikka Makkonen.

 

Ottelu pysyi suhtkoht tasaisena vielä avauskympin (29-21) eikä salolaisilla ollut vaikeuksia paikan murtamisessa. Vilpas pisti täysin vapaasti 11 kertaa pallon radalle kaaren takaa ja niistä viisi onnistui. Mikko Koivisto ei missannut kertaakaan (3/3). Kotijoukkue antoi turhaan etua vastustajalle lepsulla sulkupelillään omalla korilla.

Toisella jaksolla Pyrintö joutui käyttämään jo parin minuutin jälkeen toisen aikalisänsä Vilppaan kolmosrallissa. Viikingit karkasivat 12-0 runillaan 20 pisteen johtoon ja Koiviston viides kolmonen näki päivänvalon. Puoliajalle mentiin 61-38 kotijohdossa ja esitys oli mykistävä. Vilpas heitti yhteensä 25 pelitilannekoria ja tilastoi niistä peräti 18 syöttöä. Kolmoset upposivat 13/23 eli prosentiksi kova 56.5%.

Pyrintö hakkasi päätä seinään paikkapuolustuksensa kanssa vielä kolmannenkin jakson, vaikka jokainen hallissa huomasi sen tehottomuuden. Päätöskympin jännityksen kohteita oli enää kaksi; milloin kotijoukkue rikkoo sadan pisteen rajan ja pysyvätkö vieraat koko matsin paikassa. Sata pinnaa rikkoontui 35 minuutin kohdalla (100-61) ja päävalmentaja Sopanen siirtyi miesvartiointiin päätösjakson alussa.

- Sanotaan näin, että jo pelataan päin persettä, pelataan sitten päin persettä jollain muulla tavalla kuin sillä mitä halutaan tehdä hyvin, Sopanen totesi.

 

Vilpas oli keskiviikkona erinomainen, kuten 38 pisteen voitto sarjakakkosesta osoitti. Hyökkäyksen tehosta kertoo 112 pistettä ja 31 syöttöä on lähellä kautta aikojen ennätystä (33). Kolmosralli hiljentyi toisella puoliajalla ja lopullinen määrä jäi 16 onnistuneeseen kolmoseen (ennätys 19). Lopulta kotijoukkue heitti kakkosia jopa enemmän (29/41) kuin kolmosia (16/36). Kakkoset osuivat 70.7%, kolmoset 44.4%. Myöskään puolustusta ei voi moittia ja Vilpas onkin noussut liigan toiseksi parhaaksi pakkijoukkueeksi. Liki sadan pisteen keskiarvolla alkukauden pelannut Pyrintö jäi 74 pisteeseen.

- Olen enemmän tyytyväinen meidän puolustukseen. Stephensin ja Griffinin työ Gonzalvezia (6/2) ja Lewista (11/1) vastaan oli huikeaa ja he eivät päässeet yhtään mihinkään tänään, kiitteli Sami Toiviainen. 

 

Elias Eerikinharju (10/4/5 syöttöä) on omaksunut puolustusorientoituneen roolinsa mainiosti ja Eliaksesta on kehittynyt melkoinen takiainen vastustajan takamiehille. Jeremiah Wood (14/8/6 syöttöä/4 blokkia) kokosi reilussa 25 minuutissa hurjan +42 tehotilaston ja Myles Stephens (20/7) jatkoi tasaisia otteitaan. LD Griffin (8/13) oli kentän paras levypallomies. Muut: Aatu Kivimäki 13/0/4 syöttöä, Juho Nenonen 12/4, Tyler Cheese 9/3 ja Perttu Blomgren 5/3.

 

Salon kaupunki palkitsi Vilppaan matsin parhaana pelaajana. Kuva Anne Nenonen.

 

Oma lukunsa oli sitten Mikko Koivisto (21/2), heittäjä jumalan armosta. Avauspuoliajalla ranne kävi kaarelta 5/6 ja koko pelissä 7/9. Päälle vielä kuusi syöttöä, joten parhaan pelaajan palkinto ei mennyt väärään osoitteeseen.

- Hyvin upposi ja tänään tuli helpompia heittoja kuin yleensä. Oli tilaa ja aikaa heittää. Oma ennätys taitaa olla kahdeksan kolmosta ja piste-ennätyskin on ensimmäisestä liigapelistä, joten sen jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä, lohkaisi Koivisto.

OTTELUN TILASTOT

PARHAAT PALAT

 

Vilpas jatkaa liigaa lauantaina, jolloin Salohalliin saapuu aina rakas Kauhajoen Karhubasket.  

SALOHALLIN OVELLA MYÖS MYYNNISSÄ LIPPUJA MUTTA SUOSITTELEMME HANKKIMAAN LIPUN ENNAKKOON!

OSTA ENNAKKOLIPPU

 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit