Uutiset & Artikkelit

17.11.2020 10:30
Vilpasvikings.fi

Vilpas presents: Deondre Parks Jr - Flint, Michigan

 

Vilppaan taustajoukot eivät kauaa jääneet ihmettelemään Tyler Cheesen tyhjäksi jättämää aukkoa liigajoukkueen rosterissa. Uusi takamies löytyi Atlantin takaa ja kantaa nimeä Deondre Parks Jr. Viidettä vuottaan ammattilaisena pelaava 185-senttinen Parks Jr on tottunut korintekoon aiemmille työnantajille ja sitä häneltä odotetaan myös Salossa.

 

 

Kun pelaajatiedoissa mainitaan asuinpaikkana USA:n Flint, Michigan, on pakko höristää korviaan. Sadan tuhannen asukkaan Flint on tae, että elämä on taistelua kentällä ja etenkin sen ulkopuolella. 106 kilometrin päässä Detroitista sijaitseva Flint tunnettiin aiemmin General Motorsin syntypaikkana, mutta nykyään suurtyöttömyys, huumeet ja korkea rikollisuus ovat tehneet Flintistä yhden USA:n vaarallisimmista kaupungeista. Yli 40% asukkaista asuu köyhyysrajan alapuolella ja kaupungin juomavesi todettiin juomakelvottomaksi 2016, kun siitä löytyi valtavat määrät lyijyä.

Flint on silti tuottanut ison joukon NBA-koripalloilijoita, kuten esim. Glen Rice Sr, JaVale McGee ja Kyle Kuzma sekä suomalaisillekin tutut Euroopan kävijät J`Nathan Bullock (Karhu, Pyrintö) ja Javontae Hawkins (Vilpas). Kun olet joutunut taistelemaan elämäsi puolesta kadulla, se näkyy yleensä myös kentällä. 

 

28-vuotias Parks Jr tulee juuri siitä Flintin syvästä köyhälistöstä ja hänen äitinsä joutui aikoinaan miettimään, maksaako sähkölaskun vai ostaako Deondre-pojalle koristossut. Onneksi hän päätyi vaihtoehdoista jälkimmäiseen ja poika pääsi Iowa Lakes Community Collegen kautta kahdeksi vuodeksi NCAA:n ykköstasolle South Dakota Stateen. Viimeisellä kaudella hänet valittiin konferenssin ykkösviisikkoon 14.9 pisteen ja 4.6 levypallon ansiosta ja tie ammattilaiseksi oli auki.

 

Ammattilaisura käynnistyi kaudella 2016-2017 Englannissa Newcastle Eaglesin riveissä (18.5/2.4) ja jatkui Georgian Superliigassa Cactus Tbilisissä (20.9/3.5/3.2 syöttöä). Kaudella 2018-2019 Parks Juniorista leivottiin Kyproksen korikuningas (18.7) AEL Limassolissa ja viime kaudella takamies ehti pelata Tunisiassa (Etoile Sportive Rades) ja Kanadassa (Edmonton Stringers) ennen siirtymistään Israelin kakkostasolle Hapoel Hevel Modiín (22.1/4.9/3.3 syöttöä).

Täksi kaudeksi Parks Juniorilla oli sopimus Turkin 2.liigaan Torku Konyasporiin, mutta seuran talousvaikeudet estivät reissun ja mies on treenannut koko syksyn Atlantassa. 

- Tyler Cheesen lähtö perhesyiden takia tuli nopealla aikataululla, mutta viimeisen 24 tunnin aikana on katsottu useita vaihtoehtoja. Deondre Parks Jr valikoitui aika selvästi niillä realiteeteilla, mitä meillä on. Soitin hänen kahdelle entiselle valmentajalle ja molemmat kehuivat Deondren työmoraalia ja hyökkäyspään monipuolisuutta. Kun GM Jokinen selvitti miehen taustoja lapsuudenystävä Javontae Hawkinsilta, kaikki kerätty informaatio puolsi valintaa. Lopullinen selvyys hankinnasta tuli, kun puhuin Parksin kanssa pitkän puhelun maanantai-iltana. Aikaisemmat tämän pelipaikan valintamme ovat osoittautuneet liian heppoisiksi, joten tässä on yritetty ottaa opiksi ja löytää pelaaja, joka tuo meille korintekovoimaa, pystyy luomaan etuja sekä olemaan riittävän "hard nosed guy" molemmissa päissä kenttää. Olen vakuuttunut, että olemme löytäneet sellaisen pelaajan. Parksin historia Euroopan eri sarjoista tukee tätä katsottuani hänen pelaamistaan kolmesta eri maasta. Toivotaan, että sama tahti jatkuu Vilppaan paidassa, arvioi päävalmentaja Sami Toiviainen Flintin kasvattia.   

 

#0 Deondre Parks jr.

Parks jr. highlights 2019-2020 Israel

 

 

Kaksi tärkeää matsia ennen maajoukkuetaukoa

Vilpas pelaa tällä viikolla kaksi ottelua ennen sunnuntaina alkavaa maajoukkuetaukoa. Se kohtaa keskiviikkona kotonaan Kouvolan Kouvot ja lauantaina on edessä Länsi-Suomen derby Ura Basketia vastaan Kupittaalla. Joukkueen neljäntenä ulkomaalaisena pelaa toistaiseksi PeU Basketin Saiquan Jamison. EM-karsintojen jälkeen Vilppaan liigaurakka jatkuu kotiottelulla sarjajohtaja Seagullsia vastaan ja Deondre Parks Juniorin pitäisi olla tuolloin mukana kokoonpanossa.   

 

OSTA LIPPU KESKIVIIKON KOUVOT MATSIIN

 

MYYNNISSÄ MYÖS KANNATUSLIPPU, JOS HALUAT KANNUSTAA KOTISOHVALLA 

Liity postituslistalle

Kirjoita sähköpostiosoitteesi alla olevaan laatikkoon ja klikkaa Liity postituslistalle -painiketta!

Yhteistyökumppanit